Sevgili okurlar;
Bir eğitim yılını daha geride bıraktık. Çocuklarımızın başarılı-başarısız bir dönemi geride bırakarak gelecekleri ile ilgili ümitlerini ileri taşıdılar.
Tabi eğitim çok önemli bir konu, hatta yüce Allah elçisi Hazreti Muhammed'e ilk vahiyinde sen iman et sen namaz kıl, sen oruç tut gibi bir söz göndermemiş ve ilk emri oku, ya habibim sen seni yaradan Allah'ın adıyla oku, diyerek okumanın ne kadar önemli olduğunu biz kullarına emretmiş oluyor.
Bu dönem bittiğine göre anne-baba olarak bizim yapacağımız Müslüman bir aile olarak çocuklarımızı bu aradan istifade yarım gün Diyanet İşleri Başkanlığının tüm camilerimizde din görevlilerine verdiği talimat doğrultusunda yaz kurslarına göndererek en azından bir Müslümanın bilmesi gereken İslami bilgileri alması için gereğini yapmamız lazım.
Çocuklarımız kız-erkek hiçbir ayrım yapmadan buralara gitmeli duaları, İslamiyet'le ilgili bilgileri, arkadaşlık ve paydaşlık kavramlarını burada yaz tatillerinde öğrenmelidir.
Onlar ileride öğrenim hayatı bitip çalışma hayatı başladığında bir daha böyle bir fırsat yakalamaları da mümkün değil onun için gün bugün deyip yavrularımızı camilerimize ve Müslümanın bilmesi gereken bilgileri olmak üzere hemen gönderelim.