Sevgili okurlar;

Yeryüzünde insanları felakete götüren yasaklar arasında en başta gelen illetlerden biriside alkoldür. Bir nesneyi Yüce yaradan yasaklamışsa onda çok büyük hikmetler vardır bunun sebebini Yüce Allah tan daha iyi bilen bir varlık yoktur o, kullarını çok sevdiği için onların dünya ve ahiret saadetini kaybetmemeleri için bunu emir olarak Yüce kitabı kuranı kerimde elçisi HZ. MUHAMMED kanalıyla biz kullarına bildirmiştir.

Bir de bu illetin hiçbir işe yaramadığını alkol müptelası bir kişiden dinleyelim. İşte gerçek hayatta çok iyi bir insan görünümü çizen ama kendi ifadesine göre her gün akşamdan akşama demle nen bu şahsa sordum. Beyefendi ayık olduğun zaman çok hürmetkar bir insan oluyorsun ayıkınca pişmanlık duyuyor musun veya sana göre bu alkolün faydası ne işte ifadesi.

Hocam bu illet bir alışkanlık tan ibaret akşam olunca çoluğun çocuğun rızkından keserek bunu yapıyoruz o an belki çok şeyleri unutmuş gözüküyoruz ama sabah olup uyanınca topladığımız dertlerin hiç birisinin eksilmediğini görüyoruz ve bin pişman oluyoruz sadece ettiğimiz onca masraf ve ağrısı hiç geçmeyen bir kafa ile işimize devam ediyoruz. Tüm pişmanlık ve zarar yanımıza kar kalıyor. Hiç kimseye tavsiye etmem hiçbir kulun bu illete tutulmasını istemem şifayı ve kazancı hiçbir zaman alkolde aramasınlar.

İşte bir alkol kullanan insanın kendi ağzından itirafları. Ey yeryüzünün en şerefli yaratığı insan oğlu bütün bunları Allah'ın sana verdiği akılla iyi düşünerek bu tür. Yanlışlığa düşmemeye gayret göster ki Allah da seni bu amansız illetten kurtarsın. Rabbim sabi yavrular hürmetine tüm insanlığı bu beladan korusun.