1966 yapımı 'İyi, Kötü ve Çirkin' Spagetti Western filmini hepimiz hatırlarız. Filmin düello sahnelerindeki film müziği televizyonlarda devamlı kullanılıyor.

İYİ, KÖTÜ'YÜ ÖLDÜRÜR
Filmde 'İyi' karakterini Clint Eastwood oynamıştı. 'Kötü' karakterini ise Lee Van Cleef canlandırmıştı. Filmin 'Çirkin'i ise Eli Wallach'dı. Filmin finalinde bu üçlü mezarlığın ortasında düello yapar. Hakimiyetin sürekli el değiştirdiği mücadelede mezarlığın ortasında yapılan üçlü bir düello kazananı belirleyecektir. 'İyi' altınların saklı olduğu mezarın ismini taşa yazar ve düello başlar. Düelloda ilk silahı 'Çirkin' çeker. Ancak silahındaki kurşunlar daha önce 'İyi' tarafından alınmıştır. Silahı ateş almaz. 'Kötü' silahını çekmek ister. Ancak içlerinden en hızlısı olan 'İyi' 'Kötü'yü vurarak öldürür.

KİRLİ OYUNLARI BOZACAK
Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Nehri'nin doğusundaki en büyük yerleşim alanları Halep'in Ayn El Arab, Rakka'nın Tel Abyad ve Tabka, Haseke'nin Kamışlı, Amude ve Rasulayn ilçeleri ile Deyrizor'un kuzey kesimlerinde geniş çaplı harekat yapacak. Barış Pınarı adı verilen harekatta hedef ülkemizi tehdit eden terör örgütlerini temizlemek. Dün saat 16.00 itibariyle başlayan operasyon şu andaki hali filmdeki üçlü düelloya benziyor. İyi'yi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) oynuyor. Peki 'Çirkin', 'Kötü' kim? Bu düelloda 'Çirkin' yok. İki kötü var. Bunlar teröre büyük destek veren ABD ve onun güdümünde hareket eden 'PKK/YPG'dir. Bu üçlüden hiç kimse birbirine dost değildir. Hepsi birbirini öldürmek istiyor. Filmde olduğu gibi bu düelloda 'İyi' yani TSK kazanacaktır. Ülke insanımızı etnik ve dinsel açıdan bölmeye çalışanlar, Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyenler kaybedecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, 'ABD, PKK ve onların uzantılarının ülkemiz üzerindeki kirli oyunlarını' bozacaktır.
---------------------------------------------------
TELEFONLA OYNAMAYIN KİTAP OKUYUN

Büyükşehir Belediyesi ile Özel Çağdaş Okullarının ortaklaşa düzenlediği 'sosyal sorumluluk projesi kapsamında' 42 öğrenci tramvaylarda 'Okumak çağdaş bir eylemdir' sloganı ile kitap okudu. İnsanlara toplu taşımada kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden öğrenciler, okudukları kitapları içerisine koydukları notlar ile tramvay içinde seyahat eden yolculara hediye etti. Özel Çağdaş Okulları Fen ve Anadolu Lisesinin başarılı müdürü İsmail Samur 'İnsanlar özellikle toplu taşımada bir yerden bir yere giderken yanlarında taşıyacakları bir kitap ile o vakti iyi şekilde değerlendirebilirler. Bizler de öğrencilerimizden gelen fikir ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile böyle bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmek istedik. Tramvayda kitap okuyan öğrencilerimiz daha sonra kitapları yolculuk eden diğer vatandaşlarımıza hediye etti. Kitapların içine de kitabı okuduktan sonra başkasına hediye etmeleri konusunda bir ricada bulundular' dedi. Özel Çağdaş öğrencileri hayata geçirdikleri bu anlamlı proje ile farkındalık yarattı. Çocuklar, toplu taşımada yolculuk yaparken, büyüklerine 'cep telefonuyla oynayacağınıza kitap okuyun' mesajını verdi.
----------------------------------------------------------
ERDİNÇ HOCA'NIN İKİNCİ TORUN SEVİNCİ

İlimizde uzun yıllar okul müdürlüğü yapan ve gerçekleştirdiği çalışmalarla Eskişehir'de iz bırakan Erdinç Keskiner'in ikinci torunu oldu. Erdinç Hoca'nın büyük kızı Pınar ve eşi Barış Akgül'ün oğulları oldu. Genç çift çocuklarına 'Ulaş' ismini verdi. Ulaş bebeğe 'hoş geldin' diliyorum. Yaşama sırası artık sende. Keskiner ve Akgül ailelerini kutlayarak, minik Barış'a sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah bahtını açık etsin. Erdinç-Makbule Keskiner'e çiftine de torunlarıyla uzun ve sağlıklı ömür diliyorum...
------------------------------------------------------------------
SÖNMEZ AİLESİNEN ACISINI PAYLAŞIYORUM

CHP eski Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez'in annesi eski sendikacılardan Erol Sönmez'in değerli eşi Ayten Sönmez (86) dün vefat etti. Anne Sönmez'in naaşı bugün Mahmut Sami Ramazanoğlu Camii'nde öğle namazına müteakipen kılınacak cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlığında toprağa verilecek. Cemal Süreya, 'Özlemek, ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk' demişti. Ayten Anne'yi eşi, çocukları, dostları ve akrabaları her zaman dualarla ve büyük özlemle anacak. Anne Sönmez'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Başta sevgili dostum abim Murat Sönmez olmak üzere tüm Sönmez ailesine başsağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum.
------------------------------------------------------
NOSTALJİ
GENEL BAŞKANLARINI KARŞILADILAR

Yıl: 1990. Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı merhum Erdal İnönü Eskişehir'e geliyor. 29 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehirli SHP'liler Genel Başkanlarını karşılıyor. Dönemin Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Bezek, Abdülkadir Adar, Necdet Tanır, daha sonraki dönemde Genel Sekreter Yardımcısı olacak olan Nilgün Süer, Mahmudiye İlçe Başkanı Zekai Sönmez ve genç bir partili olan Bayram Yumrukaya fotoğrafta görülüyor. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk Siyasetinde sevilen saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.
-----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkan Adayı Sebahattin Tetik:
Kazım abim destek olsun. Eskişehirspor Başkanı olurum.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: 23 Nisan çocuğu gibi Başkanlık koltuğuna daha şimdiden oturmuş. Hala benden destek mi bekliyor?
-------------------------------------------
FIKRA
BU GECE HANGİSİNİ TAKACAKSIN?

Koca elinde yeni marka bir prezervatifle dönmüş eve.. Küçük paketi göstermiş karısına..
'Bak.. Olimpik prezervatifler..'
'Ne özelliği var ki bunların' demiş, kadın..,
'Renkleri.. Altın, gümüş ve bronz.. Olimpiyat Madalyaları gibi..'
'Bu gece hangisini takacaksın?' demiş kadın..
'Altını tabii' demiş, erkek, gururla..
'Niye gümüşü takmıyorsun' demiş kadın.. 'Bunca yıllık hayatımızda bir defa da ikinci gelişini görsem, fena mı olurdu..'