75. Yıl Özel İdare İlkokulu'nda geçtiğimiz günlerde bir sergi açılışı sırasında Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman ile Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı arasında gerginlik yaşanmış.

KAYMAKAM ARAYA GİRMİŞ
Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca araya girerek, gerginliğin kavgaya dönüşmesini engellemiş. Olay 75. Yıl Özel İdare İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı 'Zamanın Erimeyen Birikimi: Kültürel Miras' konulu sergi açılışında yaşandı. Açılış için kurdelenin başına Kaymakam, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı gelmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı'yı da açılış için davet etmiş. Ömer Karaca- Kaymakam Erdinç Yılmaz-Muammer Karaman ve Kaymakamın arkasında Haydar Urfalı açılış için hazırlanmış. Daha sonra bu alanın dar olduğu için geniş alanda açılışın yapılmasına karar verilmiş. Böyle olunca Haydar Urfalı, Kaymakam ile Muammer Karaman'ın arasında yer almış. Kaymakamın sağında Urfalı, hemen onun yanında Karaman yer almış. Kaymakamın solunda da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca yer almış.

'SESİNİ KES HADDİNİ BİL'
Karaman dirseğiyle Urfalı'yı iterek; 'Kaymakamın yanında ben olmam lazım. Ben yetkili sendikayım. Çekilir misin?' demiş. Urfalı, 'Burada protokol kuralları mı geçerli? Niye çekileyim?' diye sert çıkmış. Karaman, Urfalı'ya 'Terbiyesiz adam' diyerek, onu ittirmeye çalışmış. Urfalı'da; 'Burada öğrenciler, öğretmenler ve kaymakam var. Sesini kes. Haddini bil. Buranın ahengini bozma' demiş. İkili arasındaki gerginlik kavga etme boyutuna gelince, Kaymakan Erdinç Yılmaz ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ömer Karaca araya girmiş. Sonra Karaca; 'Haydar Bey lütfen siz buraya gelin' demiş. Kendi yerini ona vermiş. Böylece Muammer Karaman, Kaymakamın sağında, Urfalı'da solunda yer almış. Açılış bu şekilde 'dördünün kurdeleyi birlikte kesmesiyle' yapılmış.
Öğrencilerin gözü önünde böyle bir olayın yaşanması eğitimcileri çok üzmüş. Karaman'ın 'Ben yetkili sendikayım' diye 'meslektaşını itmeye çalışması yüzünden' bu gerginliğini yaşandığını belirten eğitimciler, 'Eğitim Bir-Sen Başkanı kibirle değil, sağ duyu ile hareket etseydi, bu hoş olmayan durum yaşanmazdı' diye tepki gösterdi.
----------------------------------------------------
ÜÇÜNCÜ DERSTE TATİL EDİLDİ

Valilik kar yağışı nedeniyle dün okulları saat 9.00'da bir gün tatil etti. Ancak tatil edilmeden önce zaten çocuklar okullara gitmişti. Hatta ikili eğitim yapılan okullarda öğrenciler 3'üncü derste tatil edildiği öğrendi. Gelen çocukları evlerine tekrar dönmeleri için servisler tekrar çağrıldı. Onların gönderilme işlemleri uzun sürerken, tatil kararının geç verilmesine veliler büyük tepki gösterdi. Veliler; 'Meteorolijiden bilgi alınıp, bu tatil kararı geceden alınsaydı, çocuklarımız boşu boşuna okula gitmemiş olurdu. Çocuklar okula gittikten sonra tatil edilmesine ne gerek vardı? Ders işleselerdi daha iyi olurdu' diye isyan etti. Sultandere'de, Çankaya'da ve Yenikent'te bazı servisler kar yüzünden yolda kaldı. Çocuklar okula gitmek için metrelerce yürümek zorunda kaldı. Umarım Valilik ve Milli Eğitim bu olaydan ders çıkarırlar. Bir daha çocuklar üçüncü ders saatini işlerken, tatil kararı almazlar.
------------------------------------------------------------
NOSTALJİ
KIR'ATIN AK SAÇLILARI


Fotoğraftaki üç isim Adalet Partisi ve DYP'nin efsaneleridir. Fotoğraf 1994 yılına ait.

ÖNEMLİ AKTÖRÜ
Merhum Belediye Başkanı Aydın Arat 1994 yerel seçimleri öncesinde partililere yemek veriyor. Bu yemeğe katılan partinin dev çınarları merhum İsmail Sürücü, Feridun Erdal ve Ramiz Arı bu pozu veriyorlar. Yıllarca Kır'atın peşinde koşup, partilerinin iktidar olması için mücadele veren üç çınardan birisi bugün hayatta yok. Eskişehir siyaset ve iş dünyasının tanınmış ismi olan İsmail Sürücü 11 Eylül 2008'de vefat etti. Cenazesi Alaaddin Camii'nden kalktı. Sürücü, Eskişehir'de çok sevilen bir kişiydi. Cenazeye binlerce kişi katılarak, onu son yolculuğuna uğurladı. Sürücü önce Adalet Partisi sonra DYP için yıllarca çalıştı. Partiye maddi ve manevi çok büyük katkıları oldu. Eskişehir'in merkez sağ siyasetinin önemli bir aktörü olarak unutulmazlar arasında yer aldı.

BAŞKANLIĞA VEKALET ETTİ
Feridun Erdal yıllarca Adalet Partisi ve DYP'de yöneticilik yaptı. 1994-1999 yılları arasında Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Sık sık Başkanlığa vekalet etti. Parti içerisinde sözünü hep itibar edilen bir kişilikti. İyi bir partili olan Ramiz Arı uzun yıllar Eskişehir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanlığı yaptı.
Arı Adalet Partisi döneminde Kurultay delegesi olarak partisini Ankara'da temsil etti. Merhum Sürücü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Erdal ve Arı'ya da sağlıklı ömürler dilerim.
------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer:
Emine hanım 'benim bilgim yok' diyorsunuz. Ama danışmanınızın görevden aldırdığı Gar VIP personellerine yapılan soruşturma evrakında sizin onlardan şikayetçi olduğunuz belirtiliyor.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Utku Bey, bırakın Gar'ı ve VIP personellerini de maça bakıp; selfie çektirelim.
--------------------------------------------
FIKRA
SİZİ BÜTÜN GÜN BEKLEDİM

Trafik kuralı ihlali yapan kimsenin çıkmadığı uzun bir nöbetin sonunda polis, nihayet aşırı hız yapan bir aracı durdurdu. Sürücü camı açtı. Ruhsat ve ehliyetini uzattı. Polis ceza makbuzunu cebinden çıkarırken keyifle gülümsedi:
— Sizi bütün gün bekledim.
Sürücü nasıl olsa cezamı öyle ya da böyle çekeceğim rahatlığıyla, iç çekerek
karşılık verdi:
— Anlıyorum memur bey. Elimden geldiği kadar hızlı gelmeye çalıştım ben de.
Polis, dakikalar süren gülmesi kesilmeyince adama eliyle git, git işareti yaptı ve adam cezadan kurtuldu.