Lige umduğu gibi başlayamayan Eskişehirspor geçen hafta teknik direktör Mustafa Özer ile yollarını ayırarak Ümraniyespor maçına hazırlandı. Bu nedenle bu maçta sahaya çıkacak ilk 11'i ve oyun şeklini herkes merakla bekliyordu. Hafta içi maça Hürriyet Gücer ve Serkan Topkaya ile hazırlanan takımımız beklenen 11 ile sahaya çıktı. Benim için sürpriz isim kalemizde oldu. Henüz idmanlara yeni başlayan Ekrem'in performansı açıkçası bizleri korkutuyordu ama bu endişemin yersiz olduğunu gördük. Sezona iyi başlayan Ekrem Kılıçarslan ilerleyen haftalarda daha formda olacaktır. Kendisini kutluyorum.

Maça gelirsek Eskişehirspor'un geçmiş haftalara nazaran daha derli toplu ve mücadeleci bir oyun oynadığını söyleyebiliriz. Her ne kadar hafta içi teknik direktörsüz çalışsalar da, Mustafa Özer'in gidişi bana göre takıma olumlu yansımış. Geldiği günden beri genç takıma futbol adına hiç bir şey veremeyen teknik direktöre nasıl bu kadar tahammül gösterildi, açıkçası şaşırıyordum. Umarım bundan sonra takıma, özellikle alt yapıdan gelenlerin yeteneklerini geliştirecek, fizik ve kondisyon verebilecek ismi önemli olmayan, ama yapacakları ve futbol mantalitesi farklı olan herhangi bir teknik direktörü de bir an önce takımın başına getireceklerdir. Artık bu işlerin eş dost, ahbap çavuş ilişkileri ile yapılmayacağı net bir şekilde anlaşılmıştır.

Maçta beni en çok mutlu eden şeylerden birisi Bilal Ceylan oldu. Ayağına hakim, yetenekleri her halinden belli olan futbolcumuz, fiziksel olarak da kendini geliştirebilirse, ileri de Türk futbolu da kendisinden faydalanacaktır diye düşünüyorum. Onu da kutluyorum.

Sonuç olarak oyunumuzda birazcık kıpırdanma olsa da, çok üzülerek söylüyorum yine de çok sıkıntılı bir sezon bizi bekliyor. Gol pozisyonuna girmemiz, biraz cesur ve atak futbol oynamamız hiç kimseyi yanıltmasın. Ümraniyespor bu sene yeni kurulan bir takım ve henüz takım oyununu oynayamıyorlar. Bana göre ilk iki için iddialı bir takım olur.

Takıma Mevlüt Çelik ve Erdal Akdari'nin katılması biraz daha kadro derinliği sağlar. Bu arkadaşların hazır olması biraz zaman alır. Neredeyse ilk yarıyı da bitirmiş oluruz.

Hazır yeri gelmişken takım bulamadıkları için takıma çok geç katılan futbolcu kardeşlerime bir kaç söz söylemek istiyorum. Sezon başı sizi kampa davet eden takımınıza sırtınızı çevirmeyiniz. Transfer sezonu açık olduğu her tarihte istediğiniz her takıma transfer olabilirsiniz. Kulübünüzle iplerinizi koparmanıza ne gerek vardı. Şunu unutmayın saha da olduğunuz sürece transfer yaparsınız. Yetenekleriniz saha da belli olur. Taraftardan iki alkış aldınız diye, menajerlerin vaatlerine kanıp, onların ayak oyunlarına alet olarak transfer yapamazsınız. Bunun sonucunda da kendinizi bir anda dev aynasında gördünüz. Bugün kadrolarında 10 tane yabancı transferi yapabilecek süper lig takımlarında öyle kolay kolay forma vermezler. O formayı almak için önce oynadığınız takımda formanın hakkını vereceksiniz. Şayet bugün Eskişehirspor'un transferi açık olsaydı, sırtınızı döndüğünüz takıma geri dönemez, muhtemelen bu gece itibari ile şu an da bir alt ligde veya Ocak ayına kadar boşta geziyordunuz. Şimdi hala transfer yapmak istiyorsanız, önce saha da olup ve yeteneklerinizi geliştirmek zorundasınız. Bunlar size ve kadroya yeni dahil olmuş her genç futbolcuya ders olsun. Şimdi doğduğunuz, vitrine çıktığınız yuvanızdasınız. Bu şans bir daha asla ayağınıza gelmez. Artık bu fırsatı iyi değerlendirin derim.