Maçtan önce transferin açılması ile Ankara'ya coşkuyla giden taraftarımız ve takımımız 1 puan ile dönerek buruk bir sevinç yaşattı.
Alınan bir puan iyidir diyebilirsiniz ama maçın geneline baktığımızda ölü toptan yediğimiz şanssız gol, iki puanın kaçtığını söylüyor.
Maça üç yeni transfer ile başlayan takımımız defans kurgumuzda son yıllarda yaşadığımız sıkıntılı bölgeye fayda sağlayacak bir izlenim verdi. İstatistiksel verilere baktığımızda attığımız gol sayısında grubumuzun hatırı sayılır takımlarından biriydik.Ama yediğimiz gol olarak da grubun en çok gol yiyen takımı bizdik. Savunma bölgemiz SOS veriyordu.
Maça sağ ve sol bek, savunmanın önünde de ön liberomevkisine yapılan transferlerle çıkınca, savunmada daha dirençli, akıllı ve ayağa pas yapmaya başlayan bir savunma kurgusu görmeye başladık. Hacettepe maçında ilk yarıda saha da gördüğümüz yeni transferler, geldikleri takımlar da sürekli oynadıkları için fiziksel açıdan pek eksiklikleri yok.Gelen oyucularımızda uyum süreci mutlaka olacaktır. Çünkü şu ana kadar 12 transfer yaptık. İsmail Haktan Odabaşı harici seyrettiğimiz oyuncu yok. Hepsi hakkında yaptığımız istihbaratlarda kötü izlenim aldığımız bir oyuncumuz da yok. O nedenle taraftarımızın içi rahat olsun. Çünkü oynadığımız lig 3.lig ve hiçbir oyuncuyu seyretme imkanımız olmadı. Yönetim elinden geldiğince titiz ve hassas davranıyor. Transfer her zaman sürpriz yumurta gibidir. Ne çıkacağını pek kestiremezsiniz. Bazen çok iyi bildiğimiz oyuncularda hayal kırıklığı yaratabilir. O nedenle taraftarımız da bunları bilerek sürekli yapıcı olursa hem onların uyumuna, hem de yakalanan güzel heyecana ortak olmuş oluruz.Fakatuzun maraton için alternatif iyi bir kaleciye daha, mutlaka ama mutlaka, olmazsa olmaz, çok iyi bir oyun kurucuya ve Onur Arı tarzında, iyi bir pivot santrafora daha ihtiyacımız var. Bir daha transfer yapma şansımız olmayabilir.
Teknik adam konusuna gelince; Özcan Kızıltanhakkında hiç bir izlenim ve bilgi sahibi değiliz. İsmail Kartal döneminde yardımcı antrenör olarak kulübümüzde çalıştığını biliyoruz. Hepimizin bildiği gibi karneleri hiç iç açıcı değildi. Ama yardımcı antrenör olarak görev yaptığı için bir şey diyemiyoruz. İnşallah atama ile gelen bir teknik adam değildir. Keşke camiaya birkaç isim öne atılıp tartışma ortamı yaratılsa idi. Biz de istihbarat ve bilgi toplayıp, bir kaç kelime bir şeyler söyleyebilseydik. Sadece TarsusİY takımını şampiyon yaptığını biliyoruz ama sezon başı teknik direktörümüzCüneytBiçer'de bize gelmeden önce Turgutluspor'u şampiyon yapmıştı. Bunlar başarılıdır demek için yeterlikriterler değil. Geçmiş kariyerini Transfermarket'te incelediğimizde, 2005 yılında başlayan 18 yıllık teknik direktörlük kariyerine 21 takım sığdırmış. Hiç iyi bir istatistik değil. Şahsen benim teknik direktör tercihi konusunda şüphelerim oluştu.İnşallah bu şüphelerim ortadan kalkar ve yönetimimiz bu konuda isabetli bir karar vermiştir. Hocamızın başarılı olması bizleri çok ama çok mutlu eder. Kendisine de hoş geldin diyor, başarılar diliyorum.
Yazıma son verirken, transferin açılmasında emeği olan herkese teşekkür eder, yeni transferlerimize de meslek kariyerleri boyunca en mutlu ve en başarılı yıllarını Eskişehirspor'da geçirmelerini temenni ediyorum. Son olarak aldığımız kötü habere göre; ülkemizde yaşadığımız merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremde ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.