Ağrıdeplasmanından sonra umutlarımız iyice azalmıştı.Matematiksel olarak şansımız devam ediyordu ama vücut dilimiz maalesef öyle demiyordu.
Ağrı maçından sonra yönetimin basın açıklama yapmak istemesi, acaba bir kongre kararı mı çıkacak veya camiaya birlik beraberlik mesajı verip,savaşalım mı denilecek diye merakla bekledik. Zaten Eskişehirspor taraflarının genlerinde savaşmak her zaman vardır. Fakat yönetim kurulunun sert söylemleri, vücut dillerinin aşırı agresif olması, taraftara ve camiaya o enerjiyi veremedi. Ben basın açıklamasının içeriğine girmek istemiyorum. Doğru ya da yanlıştır demeden, orası tartışmaya açıktır diyebilirim.Ama yönetimin bu tavrı kriz ortamın da pek hoş durmadı, onu söyleyebilirim.
**** **** **** ****
Sonuçta sahada varlığımızı hissettiremedik, ilerleyen dakikalarda taraftar da o mücadeleyi göremeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Böylelikle açılan transfer tahtasının ve yapılan 20 transferin hepsi de heba olmuş oldu. Yönetimler ellerine geçen fırsatları iyi kullanmalılar. Doğru kararlar alınırsa bu fırsatlarınönemi anlaşılır.
2008 yılında kulübü borçsuz devir alan başkan olan Halil Ünal,mütevazi kadronun üstüne her sene yavaş yavaş bütçe dengelerini bozmadan, devam edebilseydi bugün hala başkandı.
Yine başkan yardımcısı iken, mücbir sebeplerle başkanına karşı aday olan ve kazanan Mesut Hoşcan, elindeki kadroyu virüs ilan etmeyip ve 2,5 yıllık yönetiminde menajer oyunlarına gelip 63 tane işe yaramayan futbolcu transfer edeceğine, Funes Mori ve Vedat Muriç gibi 8-10 futbolcu transfer etseydi, bugün hala başkandı.
Yine ikinci kez başkanlık fırsatı yakalayan Halil Ünal, İzmir'de oynanan maçta takımı sahadan çekmeyip 3 puanımızı sildirmeselerdi, bugün hala başkandı.
Tarihinde ikinci kez iki yönetim listesinin yarıştığı kongrede galip gelerek başkan seçilen Kaan Ay, vaat ettiği sözü tutsaydı, daha sonra seçilen Osman Taş' da takım elbise giyseydi, onlarda belki bugün hala başkanlardı.
Akabinde taraftarımızın içinden gelen Mustafa Akgören, aile dostu teknik direktör Mustafa Özer'i getirmeyip, ÇoşkunDemirbakan ile devam ederek, eldeki mevcut kadroyu bozmasaydı, belki de bugün hala başkandı.
Taraftarın yönetim arayışlarına karşılık vererek yönetim listesi oluşturan Mehmet Şimşek, zorlayarak açtığı amatör transfer tahtasından sonra, almış oldukları 14 tane amatör futbolcularda isabet sağlamış olsalardı, bugün hala yine başkanımızdı.
Bu şehrin basını da, taraftarı da, camiası da bütün yönetimlerin almış olduğu her karara sahip çıktı.Gördüğünüz gibi her yönetime ve başkanımıza bu şans mutlaka geldi. Önemli olan onu iyi kullanmaktır.Elinizdeki şansı iyi kullanamıyor, almış olduğunuz kararlarda hata yapıyorsanız,hiç kimse kusura bakmasın,suçu başkalarında aramayacaksınız.