Geçen hafta kendi sahamız da kaçan puanı Konyadeplasmanında telafi eden Eskişehirspor'un bu galibiyeti, rakiplerinin de puan kaybetmesi ile ilaç gibi geldi diyebiliriz.
Eskişehirsporson galibiyetle düşme hattına üç puan daha yaklaşarak, umutlarını sürdürmeye devam ediyor. Fakat alınan bu puanlar hiç kimseyi yanıltmasın. Eskişehirspor'un tek bir organize atağını göremiyoruz. Ayağa pas oynama becerimiz yok!Oyun kurgumuz yok! Onları sahaya iyi hazırlayacak kenar yönetimimiz de ikinci yarıdan beri yok! Kısacası sahada futbol adına en ufak bir kıpırtı göremiyoruz. Hal böyle olunca, motivasyonlarını kaybetmiş, özgüvenlerini yitirmiş, kenar yönetimine karşı güven kaybı, yönetimin belirsizliği içinde, buradan üç puan çıkması ancak mucize olurdu. O mucize de 90+2 bulduğumuz ilk atakta yüzümüze güldü. İşte üç puanın özeti budur.
Siz bakmayın düşme hattına üç puan yaklaştığımıza, aslında bu bizlere bir işarettir. Son 3 yıldır sürekli olarak her galibiyetten sonra ısrarla yazıyorum. Bu galibiyetler sizi yanıltmasın, transfer açılmazsa küme düşeriz. Gene söylüyorum. Bu futbolla, bu futbolcu grubu ve teknik heyetle bizim ligde kalmamız ancak mucizelere bağlıdır.
2016 yılından beri hep yönetim hatalarından dolayı küme düşüyoruz. Geçmiş yönetimlerin yaptığı yanlış hoca tercihlerinin faturalarını ödüyoruz. Yönetimde bulunan 15 kişinin de aklına gelmeyecek hocaları bu camiaların başına getiriyoruz.Çünkü gelen teknik adamların hepsi atama ile gelen hocalar. Hep dedik genç futbolcuları sahaya hazırlamak başka meziyetler ister. Onların eğitilmesi, daha farklıdır. Fakat hala aynı yanlışlarla devam ettik.
Eskişehir'li hoca diyoruz ve her zaman da destekliyoruz. Fakat sahaya bakıyoruz, futbolumuz da en ufak bir ilerleme olmadığı gibi, ikinci yarının başından beri de büyük düşüş var. Yönetim boşluğu, kongre süreci bizi etkiledi demek işin bahanesidir. Kurumlarda devamlılık esastır. Bir yönetim gider, başka bir yönetim gelir. Sizlerin işi bunlardan etkilenmeden işinize odaklanmaktır.Galibiyet ancak bazı şeyleri halı altına süpürür, ama temizlemez.Yeni yönetimin heyecanına maalesef diğer başka organlarımız cevap veremiyor. Demek ki bir yerlerde yanlış giden işler var. Onların teşhis edilerek, bir an önce tedavi yoluna gitmemiz gerekir.
Sonuçta istatistiki verilere bakarak sözümüzü Eskişehirspordeplasmanda daha başarılıdiyerek sonlandıralım.Aldığımız 13 puanın,9'unu dışarda almışız. İçeride sadece Yomra galibiyeti ve Ağrı beraberliği var. Demek ki bunun üzerinde de çalışılması gerekiyor ki, bana göre bizim takımla bağımızı koparan olay, futbolcuları soyunma odasından çağırıp küfür edildiği gün oldu. Futbolcu hassas insandır. Sahanın da assolistidir. Nasıl assolist sahnede alkıştan besleniyorsa, futbolcuda aynı alkıştan beslenir. Onları bundan sonra, bireysel olarak yaptıkları her olumlu hareketlerini alkışlayarak özgüvenlerini yükseltip, moral depolayarak, onlarla birlikte sahada olduğumuzu göstermek olacaktır.Çünkü futbolcuların ciddi anlam da sorunları var. Bunu çözecek olan yönetim, teknik adam ve taraftardır. Uyumu yakalamak için biraz düşünmek ve çabuk karar vermek gerekiyor. Çünkü ligin boyu kısalıyor.