Sevgili okurlar;

Televizyon da izlediğim bir program da insanların gerçek ihtiyaçlarının zam oranlarını alt alta koyup güzel bir hesaplama yaptı ve bu lüks tüketim olmayıp günlük mecburi tüketim malzemeleri idi gerçekten insanın donup kalmaması mümkün değil.

Bazı kalemlerde yüzde 67 varan ve en düşüğünde yüzde 37 olan bu zaruri yiyecekler fakir fukaranın tükettiği malzemelerdi. Buna rağmen yıllık enflasyon yüzde 15 gösteriliyor diğer kalemler pek fazla orta gelirliyi ilgilendirmiyor, mesela kedi maması vs gibi burada üreticiyi veya tüketiciyi suçlamadan ziyade bir liraya tarladan alıp 5 liraya pazar da satan 10 liraya lüks semtlerde satan aracı ve tefeciler var ya işte onlara yukarıdaki kelime olan ZIKKIM OLSUN kelimesi tamda bu lanetlenmiş kimselere olsun. Peki bu zıkkım kelimesinin anlamı nedir bunu da yüce kitabımız Kur'an'dan öğrenelim.

Zıkkımın aslı zakkum olup Kuran-ı Kerim'in birçok sure ve ayetlerinde belirtilen ve ahiret aleminde kafirlerin ve müşriklerin yiyeceği olan bir ağaçtır. Bir lokmasını yiyenlerin iç organları tamamen tahrip olur ve çok büyük bir acı ve ıstırap çekerler. Akşam olup da evine çoluk çocuğuna gerekli gıdayı alamayıp hüzün içinde hanesine dönen ve bu ıstırabı yıllarca yaşayan bu gariplerin ahını Yüce Allah bu zalimlerin yaptıklarını yanlarına kar bırakır mı işte bu üç günlük dünya için bu zulmü insanlara reva görenlerin ahirette yiyecekleri kuranın beyanına göre bu cehennem ağacı olacaktır.

Ey tefeciler birazcık ahirete inancınız varsa açın kuranı okuyun ve akıbetinizi orada kendi gözünüzle görün KARUN'nun hazinelerinin anahtarlarını 15 deve ancak taşıyan biliyordu ama Yüce Allah onu küçük bir sivri sinek tarafından helak etti bunu da unutmayalım. İşte ZAKKUM ağacının kuranı kerime göre tarifi böyle.