Halil Ünal yönetiminin Sebastian Pinto ve İbrahim Sissoko'nın alacaklarını zamanında ödememesi yüzünden Eskişehirspor'a iki dönem transfer yasağı geldi. ES ES bu yaz ve sezonun devre arasında transfer yapamayacak.

İSKELETİ KORUYOR
Sezonu sözleşmeli veya kiralık olarak aldığı eski oyuncular ve altyapıdan kadroya katacağı genç yeteneklerle tamamlayacak. Kaptan Erkan Zengin, Kaleci Kayacan, Hasan Hüseyin, Dorukhan Toköz, Uğur İnceman, Hürriyet, Bilal Aziz ve Aykut Akgün takımda kaldılar. Başkan Özeçoğlu Bruna Mezenga ve Ofoeudu ile anlaştıklarını açıkladı. Nöbetçi Golcü Semih Şentürk'te önümüzdeki sezon kadroda yer alacak.Geçen yıl takımda kiralık oynayan Hakan Çinemre ve Tarık Çamdal'ın da takımda yer alması için çalışmalar yapılıyor. Eskişehirspor geçen yılki takım iskeletini koruyor.

ÜNAL'IN HAKKINI TESLİM ETMELİYİZ
Eskişehirspor transfer yasağına rağmen, Süper Lige çıkabilir. Ancak Eskişehirspor, bu ligi iyi bilen ve futbolcularla iyi diyalog kurabilen bir teknik adamı takımın başına getirmelidir.Belki transfer yasağı sayesinde Eskişehirspor altyapıdan yeni yetenekler kazanabilir. Eskişehirspor taraftarı takıma sonuna kadar sahip çıkarsa, yönetim futbolcuların ve tesis çalışanlarının maaşlarını gününde öderse tüm imkansızlıklara rağmen bir 'Şampiyonluk Destanı' yazılabilir. Eskişehirspor'un şu andaki kadrosu geçen yıl ilk ikiye girme şansını kıl payı kaçırıp, Play-Off'a kaldı. Play-Off finalini penaltılarla kaybedip, Süper Lige çıkamadı. Eskişehirspor'u borç yüküne soktuğu için eleştirilen Halil Ünal'ın bir konuda hakkını teslim etmemiz gerekir.

GÜNÜNDE ÖDEMELİ
Ünal, geçen yıl gerçekten çok iyi bir kadro oluşturdu. Mesut Hoşcan'ın gibi kadro bırakmış olsaydı ES ES'in hali perişan olurdu. Transfer yasağı sonrası değil Süper Ligi hayal etmek, 'küme düşmemeye' oynardık. Ünal teknik direktör tercihlerinde yanlış yapmasaydı, takım içerisinde disiplini sağlasaydı, futbolcuların alacaklarını gününde ödeseydi takım şu anda Süper Lig'deydi. Özeçoğlu Ünal'ın bu yanlışlarından ders çıkarmalı. Öncelikle doğru bir teknik direktör tercihi yapmalı. Takım içindeki disiplinin bozulmasına izin vermemeli. Futbolcu alacaklarının gününde ödenmesini sağlamalı.
---------------------------------------------------

ÖDÜLLERİYLE GURURUMUZ OLDULAR
Gazetemizin başarılı Görsel Tasarımcısı Burcu Dere Mavi hareketinin temsilcilerinden, 200'ü aşkın filmde ve çok sayıda dizide rol alan usta oyuncu Yılmaz Gruda ile geçen yıl güzel bir röportaj yapmıştı. Dere, 'Sanatçı Dediğin Birikimli Olmalı' başlığıyla gazetemizde yayınlanan röportajıyla Basın İlan ve Enformasyon Müdürlüğünün düzenlediği '30'uncu Yerel Medya Özendirme Yarışması'nda Üçüncü oldu. ES TV'nin eski Haber Koordinatörü Rasim Kılıç ile başarılı kameraman Engin Kale'de aynı yarışmada 'Bir Günlüğüne Engelli Olmak' adlı haberleriyle üçüncü oldular. Eskişehir yerel basınında çok başarılı çalışmalara imza atan Rasim Kılıç, şu anda TRT'de görev yapıyor. Kılıç, sınav kazanarak, alnının teriyle girdiği TRT'de daha nice ödüller alacaktır. Dere, Kılıç ve Kale geçtiğimiz günlerde ödüllerini alarak, başarılarını taçlandırdılar. Aldıkları ödüllerle bizi gururlandıran üç genç meslektaşımı tebrik ediyorum. Onlardan daha nice başarı ve ödüller bekliyorum…

--------------------------------------------------------------
YÜKSEKLERE KAÇMAK İÇİN YAPILMIŞ(!)
İstanbul'da aniden bastıran yağmur su baskınlarını da beraberinde getirdi.Birçok binayı su basarken, işe gitmek için güne uyanan İstanbullular zor anlar yaşadı. Yağmura yakalanan bazı vatandaşlar üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı. Sağanak nedeniyle toplu ulaşımda da olumsuzluklar yaşandı. Yaşayanların hayatı felce döndü. Yaşanan bu durum sonrası İstanbul'da neden bu kadar fazla gökdelene izin verildiği ortaya çıktı. Demek ki gökdelenler olası bir sel felaketinden yükseklere kaçmak için yapılmış(!)
-----------------------------------------------------------------

ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR
İlk Sakarya Gazetesi'nde 'Stajyer Muhabir' olarak tanıdığım sonra kuruculuğunu yaptığım Balkon Dergisi'nde kader birlikteliği yaptığım kardeşim Murat Güleryüz geçtiğimiz Cumartesi günü Ebru Kaban'la dünya evine girdi. Güleryüz şu anda CHP'nin çalışkanlığı ile gündem yaratan Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in Danışmanlığını yapıyor. Düğüne eşi ile birlikte katılan Yüksel, Güleryüz'ün nikah şahitliğini yaptı.
Eskişehir basınında başarılı çalışmalara imza atan Murat Güleryüz ve eşi Ebru Güleryüz'e ömür boyu mutluluklar dilerim…

--------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Sizin yanınızda şu boylarda birisi vardı. Ona ne oldu?
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Boyundan büyük işlere kalkıştığı için kovdum gitti..!