Sevgili okurlar, 2024 yılı zamları belli oldu. Yine olan alt tabaka diye bilinen aslında bu kadar kısıtlı maddi gelire rağmen Allah’ına şükrederek devletine ve milletine bağlı bir kesim olan bu vatandaşlar adeta nasihat aldı.

Ben bir vesile ile küçük bir Afrika ülkesi olan Burkine Faso diye bir ülkeye uğradım. Orada demokrasi yok ama devlet başkanı ile asgari ücretlinin arasında dağlar yok. O makam itibari ile tabii ki vatandaşlarından fazla alacaktır ama aradaki fark dağlar değil. Bizde demokrasi var alt ile üstün arasında Erciyes Dağı var.

Neticede alt ve üstte yaşayanlar yüce Rabbimizin takdir ettiği yaş kadar yaşayacak, ebedi alemde hiç alt üst olmayacak. Orada torpilin imanın olacak. İşte o zaman bu millete bunu yaşatanlar acaba nasıl hesap verecek? Ebedi hayata inanan insan buradaki haksızlığa nasıl cevap verecek? Yıllarını devletine, milletine harcamış bu yolda tüm gençliğini ve ömrünü bitirmiş bir insanın hakkını nasıl savunacak?

Ben iyiyim gerisi beni ilgilendirmiyor diyerek hayatı sadece dünya olarak görenin ebedi hayatı hüsran olur. Sonuç olarak SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan ve takdir edilen ücret bu zamanda tek kelimeyle felakettir ve bu yanlıştan en azından meclis genel kurulunda mutlaka düzeltilmelidir.

Yoksa bunun vebalinin altından hiçbir kimse kurtulamaz. Her gün onlarca mail alıyoruz niye yazmıyorsunuz diye bizim de elimizden gelen bu gerisi devlet yetkililerine kalmıştır Allah vicdan versin.