Gün geldi teröre alışma noktasına dayandı.Herkes şehit haberlerinden ürkerken şimdi patlamalar , şiddet , tehdit her ortamda normal karşılanır oluyor.Ortadoğu projesi ne hale geldi. Başrol oyuncusu kim , kimler katıldı? Kahve köşesinde oyuyla ülkenin kaderini belirleyen insan gerçeklerden haberdar mı ya da gerçekler aslında bilinebilecek mi ? Kitaplardaki derin devletler gerçek mi ? Terör silah şirketlerinin bitmesini istemediği bir film mi ? Terör ne ?
Değişen dünya dengeleri ve uluslararası ilişkilerdeki farklılaşmalar sonucunda, sıcak savaşlar, yerini soğuk savaş metotlarına bırakmıştır. Soğuk savaşın gereği olarak ortaya çıkan psikolojik savaş türü ve bu savaşın vazgeçilmez unsuru düşük yoğunluktaki çatışmalar terör kavramını da beraberinde getirmiştir.

Terörün amacı nedir ?

Terörizmin temel amacı, bir davaya veya siyasal anlaşmazlığa dikkat çekilmesidir. Bu 'dikkat çekme' şiddet eylemleri neticesinde toplumda oluşturulan korku ve dehşet havası ile sağlanmaktadır. Siyasal ve ekonomik isteklerini meşru olmayan yollarla elde etmektir. İktidarı yıldırmak ve halkı korkutmayı amaçlar. Terörün amaç ve stratejisi zamanla teknolojik gelişim ve sosyo-ekonomik yapıya paralel olarak gelişmiş, tahrip ettiği toplumların dini-ırki-ekonomik ve sosyal yapısını ideolojisi doğrultusunda araç olarak kullanmış ve bu suretle kendisine finans kaynağı yaratmıştır. Sağladığı bu büyük miktardaki finans kaynakları ile dar bölge sınırlarını aşarak sınırlar ve kıtalararası boyut kazanmıştır.

Bazı oluşumlar ekonomik ve siyasal çıkar kavgalarını hızlandırmış, böl parçala yönet veya kendi çıkarlarına zarar veremeyecek azami limitler arasında tut ilkesinden hareket eden bazı blok veya ülkeler, farklı dini-ırkı-etnik unsurları, sosyo-ekonomik az gelişmişliği terörizme malzeme olarak sağlamış ve var olar terör örgütlerine bu şekilde katkıda bulunarak amaçları doğrultusunda taşeronluk görevi yüklemişlerdir.

Terörün Sebepleri

Terörizmin ortaya çıkmasında birçok sebep sayılabilir. Bunların başlıcaları ise şunlardır:

1-Ekonomik güçlük ve eşitsizlikler,
2-Eğitim eksikliği veya noksanlığı,
3-Çevrenin kötü tesiri,
4- Hükümetteki zaaf, iktidar yetersizliği,
5-Aile ve okuldaki otorite eksikliği,
6- Dış tesirler.

Terörün Finansal Kaynakları

Terörizm ihtiyaç duyduğu maddi kaynaklara daha çok yasadışı faaliyetleri ve dış yardımlar ile ulaşır. Bu gelir kaynakları şu şekilde özetlenebilir:

1-Dış yardımlar
2-Uyuşturucu ticareti
3-İnsan ve diğer kaçakçılık türleri
4-Haraçlar
5-Büyük çaplı soygunlar
6-Zorunlu ve gönüllü bağışlar
Terör insanlık tarihinde asla bitmeyecek kavramlardan biri ve bu çıkar çatışmaları devam ettikçe bu devam edecek .Yeter diyene kadar.