Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan Ramazan pidesi sofralarda yerini alırken fırınlarda geçen sene 2 lira 50 kuruştan satılan pide bu sene artan maliyetlerden dolayı 3 liradan satılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de yaşanan pandemi sürecinde vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek geçen sene halk ekmek büfelerinde 2 liradan satılan pideye 50 kuruş indirim uyguladıklarını 1 lira 50 kuruştan sattıklarını kaydetti. Yapılan indirimi vatandaşa sorduk.

İNDİRİM GÜZEL
Metin Ucal, 'İndirimi olumlu değerlendiriyorum. İndirim güzel. Büyükşehir belediyesine bu anlamda teşekkür ediyoruz. İndirim yapıldı diye de fazla yüklenmeye gerek yok. İhtiyacımız kadar alırız' diye konuştu.

ŞAHANE KARAR
Mutlu Karakuş, 'Çok çok iyi. Dışarıdaki fırınlarda 3 lira pide. Vatandaş bir tane ekmek almaya zorlanıyor şu an. Tebrikler gerçekten, çok şahane bir karar. İndirim yapılabilir aslında fırınlarda. Ben de marketçiyim. 2 liraya sattığımız pideyi bu sene 3 liradan satacağız. Neden 1 lira fazla satalım?' dedi.

HER ŞEY ZOR
Vahide Yakubi, 'Çok zor Ramazan. Bu süreçte her şey zor geçiyor. Pideye uygulanan indirim güzel. Bu süreçte indirimleri halk olarak seviyoruz' ifadelerini kullandı.

HERKES ALSIN YESİN
Nurettin Demiral, 'Herkese alsın yesin. Ama bir ekmekle sorun çözülmüyor. Ülkenin daha büyük sorunları var. Ben yurt dışında yaşıyorum. Herkes burada Avrupa diyor ama ülkemizin kıymetini bilmemi gerekiyor' dedi.

DENGE BULUNMALI
Turgay Özkurt, 'İndirim yapılması çok iyi oldu. Fırınlarda pide 3 liradan satılıyor. Ama bakıldığı zaman fırıncılarda bir yerde haklı. Ancak bir denge bulmaları lazım' diye konuştu.

EKMEK DE UCUZ
Gıyasettin Gülser, 'Gariban için çok iyi bir şey. Allah razı olsun. Belediye ekmeği de ucuza veriyor pideyi de. Bazı işlerimizde de yardımcı oluyor. Halk ekmekten de alıyoruz piyasadan da alıyoruz. Başkan çağrıda bulundu haklı ama onların da işleri zor' dedi.ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim