Geçtiğimiz hafta Salı günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de toplu açılış törenine katıldı.
Erdoğan, Eskişehir'de yaptığı mitinglerde yaklaşık Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Yılmaz Büyükerşen'i eleştirdi.
AKParti'nin 4 dönemdir karşısına çıkardığı Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları türlüeleştirilere rağmenBüyükerşen karşısındasürekli kaybetti.
Herhalde bunun farkına varmış olacak ki son gelişinde Yılmaz Büyükerşen'inne adından bahsetti ne de eleştiride bulundu...
Doğrusu bu bizi şaşırttı...
Notlarımda vardı.
Ancak unutmuşum.
Pazar günü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iletişim ofisi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yukarıda yazdığım sözlerini hatırlatıncaunutmuş olduğumu farkettim...
Eskişehir'deki konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehirlilerle beraber olmanın memnuniyeti içinde olduğunu ifade ederek sözlerine başladı...
Ardından da Eskişehir'den övgüyle bahsetti...
İşte o söylemleri:
'Eskişehir, bu kadim toprakları vatan yaptığımızdan beri, bin yıldır milletimizin göz bebeğidir. Haçlılara Anadolu'yu dar eden Kılıçarslan'ı ile gönül pınarlarımızın gürleyen sesi Yunus'u ile irfan pınarlarımızın gülümseyen sesi Nasrettin Hoca'sı ile bir kısmının ismi ilçelerinde yaşayan nice kahramanlarıyla. Kurtuluş Savaşının önemli toprakları, bugün Eskişehir tarımıyla ticareti sanayisiyle üniversiteleriyle komşu ülkelerin gıptayla baktıkları bir şehir haline geldi. Sadece komşularımızın değil, bütün dünyanın gıptayla baktığı bir şehir haline geldi. Eskişehir'in Türkiye Yüzyılı'nın da parlayan yıldızı oldu.'
'Bu sözleri unutmayın'
Pazar günü Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iletişim ofisi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yukarıda yazdığım sözlerini hatırlattı ve şunları söyledi:
'Huzur içerisinde hissediyorum kendimi. Kokan bir Porsuk değil, Venedik'le yarışan dünya basınında yer alan bir Porsuk oldu. Botlarıyla Amsterdam'a benzedi. Raylı sistemlerimiz, parklarımız adeta gıpta edilen bir şehir oldu. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eskişehir için söyledikleri sizin için son derece olağan geldi. Ben kulaklarıma inanamadım, bu cümleleri tekrar tekrar dinledim. O Tayyip Erdoğan ki her siyasi seçim döneminde Eskişehir'e gelişinde alabildiğince bana çatar idi.Bu sefer benimle ilgili en ufak bir eleştiride dahi bulunmadı. Bu da Eskişehir tarihinde ilklerden birisidir. Tayyip Beyin Eskişehir hakkındaki kanaatlerini itiraf diye kabul ediyorum. Çünkü şimdiye kadar hiç böyle söylemiyordu. Bu sözleri unutmayın. Gidişinin farkında, gideceğinin farkında.'
VEDA KONUŞMASI GİBİYDİ
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iletişim ofisi açılışında konuşan Büyükerşen, yaklaşık 25 yılda Eskişehir'e yaptığı hizmetlerin çok kısa özetini yaptı.
'Ömrümün en verimli yıllarını çocukların eğitim için harcadım. Son 25 yılımı da hayallerimdeki Eskişehir'i yaratmak için sizlerle el ele omuz omuza çalıştık durduk. Tam çeyrek asır. Size elimden geldiğince çağdaş, uygar mükemmel bir şehir, yaşamaktan gurur duyduğunuz ayrılmak istemediğiniz, şehrinizin katkıları ne olacak idiyse onların hayallerinin birer unsuru olarak gerçekleştirmeye çalıştım. 25 yıl çeyrek asır kolay değil. Hayalim aklımı fikrimi meşgul eden hep Eskişehir oldu, hep sizlerin çocukları, sizlerin büyükleri oldu. Hatalarımız vardır yapmak isteyip yapamadığımız, yapmak istediklerimize muhalifin veya o gün ki iktidarların iş başındaki gücü karşısında engeller oldu. Hala da bu engeller devam ediyor.'
Yılmaz Hoca sözlerini şöyle tamamladı:
'Ama eminim ki benden sonra onları sizler de aşacaksınız. Vaktiyle Eskişehir'de yaşarken Eskişehir'in tozundan, çamurundan kokusundan bıktıkları için İstanbul, İzmir, Balıkesir'e, Antalya, Konya'ya gidenler son yıllarda oralardaki evlerini satıp şimdi buralardan ev edinmeye başladılar. Bunun bir anlamı olsa gerek'.
* * *
Şu sözü dikkat çekiciydi.
'Ama eminim ki benden sonra onları sizler de aşacaksınız.'
2024'ün mart ayında yerel seçimler yapılacak.
10 ay gibi bir süre kaldı.
Eskişehir'de en çok cevabı aranan, 'Yılmaz Büyükerşen 2024'ün mart ayında yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday olacak mı?' sorusu.
Pazar günkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun iletişim ofisi açılışında yaptığı konuşmasını ben 'Veda Hutbesi'olarak algıladım.
Sanki, '2024 de yapılacak yerel seçimlerde ben aday değilim' mesajını verdi?
* * *

YAPTIĞINIZ TRANSFERLERLE GURUR DUYUYORMUSUNUZ?
Son 4 haftada üst üste aldığı mağlubiyetlerle ligin dibine yerleşen Eskişehirspor üçüncü ligeveda etmeyehazırlanıyor.
Son 4 hafta da kendi evinde Amasyaspor'a 2-0, Çatalcaspor'a 1-0, deplasmanda ise Ağrıspor'a 1-0, Orduspor'a 5-0 gibi farklı mağlubiyetle yenilen Siyah-Kırmızıların artık ligde kalması çok büyük mucizelere kaldı.
Oysaki ligin ikinci yarısında transfer tahtasının açılması ve20 futbolcunun transfer edilmesiyle ligde kalma umutlarımız artmıştı.
Her ne kadar transfer edilen 20 futbolcudan 16-17'sini tanımasak da ligin ilk yarısına kadar forma giyen genç futbolculardan daha başarılı olacaklarına inanmıştık.
Deplasmanda oynadığı Edirnespor maçını 2-1 kazanmasıyla biraz da olsa ümitlenmiştik.
Ardından Karşıyaka deplasmanından bir puanla dönünce lige tutunacağımız düşüncesi biraz daha güçlenmişti...
Eskişehir'de Kelkit Belediyespor'u 2-0 yenince ohh çekmiştik.
Yomraspor deplasmanında ilk yarıyı 3-1 galip tamamlamasına rağmen maçı 3-3 berabere tamamlamış olmasına rağmen 'deplasmanda alınan bir puan bile kar' diyerek teselli olmuştuk.
Yomra maçının ikinci yarısında ortaya konulan futbol gelecek haftalarda alınacak kötü sonuçlarında ilkişareti oldu.
8 Nisan'da kendi evinde oynadığımutlak kazanması gereken Amasyaspor'a 2-0'lık mağlubiyetiyle başlayan kötü gidişat Ağrıspor, Çatalcaspor, Orduspor maçlarında da devam edince Eskişehirspor 23 puanla ligin dibine demir attı.
Artık ligde kalması mucizeötesi gelişmelere bağlı.
15. Sıradaki Edirnespor ile 14 ve 13. Sıradaki Konyaspor ve Hacettepe kalan son maçlarda puan alamayacak, Eskişehirspor'da 4 galibiyet alarak puanını 35'e çıkaracak.
Pazar günü evinde lider Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek. Ardından şampiyonluk için mücadele veren Belediye Kütahyaspor'a konuk olacak.
Üst üste iki zorlu maçtan Siyah-Kırmızıların puan veya puanlar alması çok ama çok zor.
Siyah-Kırmızılar gelecek sezon Bal Ligi'nde mücadele verecek.
* * *
Gelelim Orduspor deplasmanına.
Bu zorlu deplasmandan en az bir puan beklentisi içerisindeydik.
Bir mucize olur da üç puanda alabiliriz diyorduk.
Ama oynananrezil futbol ve alınan 5-0'lık hezimet nedeniyle bayram günü yediğimiz baklava bile zehir oldu.
O beğenmediğimiz gençlerle mücadele etseydik bile 5 gol yemezdik.
PERŞEMBE'NİN GELİŞİ ÇARŞAMBA'DAN BELLİYDİ
Teknik Direktör Emre Özbayer'in gönderilmesi hatalarınen büyüğü idi.
Yönetim adeta yürüyen tekere çomak soktu. Başka bir tabirle kendi ayağına kurşun sıktı.
Transfer tahtası açıldı.
Ardından Emre Özbayer gönderildi Özcan Kızıltan getirildi. Takımı ligin 2. Yarısına hazırlayan Özcan Hoca bir maça çıktıktan sonra alınan mağlubiyetden sonra onun da bileti kesildi.
Takımın hocalığına pek deneyimi olmayan bir isim, Ali Onur Cerrah getirildi.
Ali Onur Cerrah, Eskişehirspor'da 2018 yılında Fuat Çapa'nın ekibinde kondisyon hocası olarak yer almıştı...
Yalnızca BAL Ligi'nde mücadele eden Anadolu Üniversitesi ve Yunusemrespor'da birinci adam olarak görev yapmıştı…Cerrah, son olarak Bandırmaspor'da yardımcı antrenör olarak çalışıyordu.
Sözde tecrübeli futbolcular transfer edildi ama onların başına amatör hoca getirildi.
O da 58 yıllık Eskişehirspor'u amatöre düşüren isim olarak tarihe geçmek üzere.
Madem Emre Özbayer'i gönderdiniz, madem sözde takımı ligde bırakacak 20 futbolcu transfer ettiniz.
Paraya kıyıp hiç olmazsa daha tecrübeli teknik direktör ile anlaşsaydınız Eskişehirspor ligde kalabilirdi.
58. Yıl sonra Siyah-Kırmızılı Kulübü yeniden amatöre düşürme başarısı gösteren başkan Erkan Koca'yı kutluyorum!
Eskişehirspor'u amatör kümeye düşüren kulüp başkanı olarak o da tarihin utanç sayfalarına adını yazdırmak üzere...
* * *

FIKRA:

Kimden Yanasın?
Köy kahvesinde sohbet etmekte olan iki arkadaştan biri diğerine:
- 'Söyle bakalım, tenha bir yerde bir domuzla karşılaşsan ne yaparsın?'
- Ne yapacağım, tüfeğimle ateş edip vururum onu!
- 'Peki ya, silahın yoksa?'
- Sopayla kafasına vururum!
- 'Diyelim ki, yanında sopa da yok?'
- Bıçağımı saplarım o zaman!
- 'Elini attın ki, bıçağın da yok yerinde!'
İyice tepesi atan adam, elini masaya vurdu ve:
- 'Söyler misin dostum, sen benden yana mısın, yoksa domuzdan yana mı?'.
* * *