Bölgesel Amatör Lig’de 2023-24 sezonu bitti.

Eskişehirspor için lig aslında iç sahadaki Polatlı maçında hatta daha da geriye gidelim Alaplı deplasmanında ruhen bitmişti, bugün (Pazar) fiilen sona erdi.

Bakıyorum başladığımız noktadayız

***

Kaseti geriye saralım. Geçen yıl bu günlere, Mayıs 2023’e dönelim.

3. Lig’den BAL’a düşmüş bir Eskişehirspor vardı.

58 yıllık köklü tarihe sahip bir kulüp ilk kez amatöre düşmüştü… Yürekten sevenler yastaydı.

Erkan Koca başkanlığındaki yönetim  ‘devam’ dedi. ‘Hedef BAL’da şampiyonluk’ dedi.

Başkan Galip Özsarı döneminin 3’üncü sezonunda mutlu sona ulaşıp BAL’dan 3. Lige çıkan Anadolu Üniversitesi’nden fikirler alındı.

Haziran 2023’de Olağan Mali Genel Kurul’da söz alan Nebi Hatipoğlu, “Siz bana bu takımı şampiyon yapacağız diye söz verin ben size destek olayım” demişti.

Başkan Erkan Koca, “Biz onun için gece gündüz çalışıyoruz, ailemize vakit ayırmıyoruz. Biz bu kulübü 3. Lig’e çıkartacağız, söz veriyorum” diye cevap vermişti.

Altyapıdan yetişen Onur Arı ve Eren Altıntaş, ikili ilişkilerle bonservis ücreti kazandırarak ayrıldı. O para yönetimi rahatlattı.

Devre arası gelen isimlerle anlaşarak yollar ayrıldı. O isimlerden borç kalmaması 3. Lig’den kalan tek teselliydi…
Bizim Çocukların son jenerasyonu da dağıldı o günlerde. Kimine ‘kal’ dediler kalmak istemedi, kimi için ‘giderse gitsin’ dendi. Kimi kiralık verildi…

İşin özeti Hasan Alp Altınoluk dışında altyapıdan kimse kalmadı.

Sezona başlarken elde 3 futbolcu vardı sadece. Serdar Sudun, Barış Memiş ve Hasan Alp Altınoluk. Başkan şampiyonluk sözünü bol keseden verdi ama adeta sıfırdan kadro kuracaktı. Çok zor iş ama başkan muhtemelen ‘hallederiz’ diye düşündü.

İl dışından sponsor bulundu, kapı kapı gezilerek locaların tamamı satıldı. O sıra Hatipoğlu, Ercan Kuruçay ve İhsan Turgut Kirveli’yi hediye etti.

Her şey yönetimin istediği gibi gidiyordu aslında.

Önce Sergen Şakirler, Hakan Aydemir, Erdin Üzer, Ercan Kuruçay ve İhsan Turgut Kirveli imza attı. Daha sonra Teknik Direktör İbrahim Baş, akabinde Fatih Çakır geldi.

Camia, son dönemlerde kulübün bir futbol aklına tam anlamıyla sahip olmadığı fikrinde birleşti. Örneğin alınan 5 stoperden hiç biri sol ayak değildi…

Transferler, hazırlık maçları, lig daha yeni başlıyor, ilk devre lideriz, Levent Kartop, devre arası gelenler-gidenler, 1-2-3, art niyet, futbolculara saldırı, kaçan şampiyonluk… Detaylandırmanın manası yok artık. Herkes konulara vakıf zaten.

Kısacası hedefler ve hayaller dramatik bir şekilde yerle bir oldu…

Finalde taraftarın içinden gelen, kulübe olan sevgisini tartışamayacağımız yönetimle, taraftar karşı karşıya geldi. Kalpler kırıldı.

Ve sezon sona erdi.

***

Bakıyorum yine BAL’dayız.

Kadroya bakıyorum yine 3 kişi var. Arda Okumuş, Arif Ersagun Özbek ve Hasan Alp Altınoluk

Amatörde sözleşme olmadığı için lisanslar bir sezonluk çıkıyor. Bugün itibariyle bu 3 isim dışında herkes boşta.

Yani yeni gelecek yönetim sıfırdan takım kuracak…

Dedik ya başladığımız noktadayız!

Arada kaybettiklerimizi siz sayın