Eskişehirspor Kulübü’nün yeni başkanı Ulaş Entok oldu.

Camiamıza hayırlı olsun. Başarılı olmaları herkesin tek temennisi.

Zorlu hatta çok zorlu bir süreç kendilerini bekliyor.

En korkulan durum şüphesiz yalnız kalmaları.

Yaklaşık bir ay süren toplantıların ardından ortak kararla seçilmiş bir isim Entok.

Şehrin ve camianın içinde, aktif bir isim.

Ancak Eskişehirspor camiası merak ediyor…

Belediyelerin, odaların, eski başkanların-yöneticilerin ortak adayı Ulaş Entok’a nasıl destekler verilecek?

Kilit nokta tam da burası.

Başkan Entok ilk açıklamasında, “Sözler tutulsun biz bu işi başarırız” dedi. Zaten bu cümleden de anlaşılıyor.

Yönetim ‘destek sözleri’ alarak bu taşın altında gövdesini koydu.

***

Hedef ne? Takım nasıl kurulacak? Teknik direktör kim olacak? Gibi birçok soruyla karşılaşıyoruz. 20 Mayıs’ta Entok isminde karar kılındığında kendisini ESTV’de 90+3 programına telefonla bağlamıştık. ‘Hedefimiz üst lig’ demişti başkan.

Takımın nasıl kurulacağı konusu kendi içinde ikiye ayrılıyor.

1-Hangi parayla?

2-Sistemsel olarak nasıl kurulacak?

Para kısmı büyük soru işareti, sistemsel kısmında ise yönetim teknik direktörü belirlemeden adım atmak istemiyor. Önce teknik direktör belirlenecek, sonra kadro planlamasına geçilecek.

***

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şu süreçte aktif rol oynadı. Toplantıları organize etti. Sorumluluk aldı. Önemliydi bunlar. Ancak Kurt’un genel kurul salonundaki konuşması açıkçası birçok kişinin modunu düşürdü. Özellikle, “1 milyon verecek 100-200 kişi bulamadık. Bin lira verecek 10 bin taraftar bulmamız lazım. Bu işi taraftardan başlayarak çözebiliriz” sözleri şaşkınlık yarattı. BAL’da bin TL’ye maç çok gerçekçi bir proje değil…

Eskişehirspor konusunda en çok hamle yapan isim olan Kurt’un bu sözleri gelecek ile ilgili çok da iyi şeyler vaat etmedi açıkçası. Çünkü seçim öncesi, “Versinler Eskişehirspor'u bize en kısa zamanda Süper Lig'e 5 yıl dolmadan çıkalım” ifadelerini kullanmıştı.

İnsanların beklentisi yüksek.

Ancak Kurt’un bazı sözleri de aslında işin gerçek boyutunu gözler önüne serdi. Bu kulübün tekrar ayağa kalkması elbette çok zor. Kolay değil.

Ama bir birlik oluşur mu, şehirde bir kıvılcım çakılır mı, son bir umut ışığı güç birliğiyle oluşur mu? Bekleyip göreceğiz.

***

Bu arada sadece Kazım Kurt değil elbette. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, milletvekilleri, oda başkanları, Es Es’in eski başkan ve yöneticileri de bu sürecin içinde olacak, olmalı da.

‘Nasılsa başkan seçildi, oldu bitti’ ye gelirse iş lig başlamadan bir genel kurul daha yaparız.