Yıllardır Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin demiryolu ile Bursa Gemlik Limanı'na bağlanmasını söyleye söyleye dilimiz damağımız kurudu. Dağdaki sağır sultan bile duydu ama Eskişehirlilerin bu sesini nedense Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı duymadı! Daha doğrusu duymazdan geldiler.
Eskişehir Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkanları, son dönemde de Organize Sanayi Bölgesi başkanı bugüne kadar görev yapan Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlarına, Eskişehir milletvekillerine, hatta başbakanlara 'Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi mutlaka limana bağlanmalı. Biz ihracatımızı deniz yoluyla yapmak istiyoruz. Eskişehir'den İstanbul'a ürünlerimizi karayolu göndermek yerine daha az maliyetli Bursa limanına göndermek istiyoruz' diyerek defalarca konuyu gündeme getirdiler.
Sanayicilerin ve Eskişehirlilerin bu taleplerine AK Parti'nin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanları da 'Eskişehir'i Demiryolu ile limana bağlayacağız' sözleri bile verdiler.
ESKİŞEHİR, BURSA VE İZMİR
TREN YOLUNDAN VAZ MI
GEÇİLDİ?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bilecik'te düzenlenen Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni'ne katılmış. Bilecik'in
Osmaneli ilçesinde bulunan şantiye alalını gezen Bakan Karaismailoğlu, Marmara'nın yıldızı, güçlü sanayisi, tarımı ile Türkiye ekonomisini kalkındıran yeşil Bursa ve Marmara Bölgesi'nin yükselen yıldızı Bilecik'te Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Işık Görme Programı'nda olmanın gururunu yaşadığını söylemiş.
'Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Projesi bittiğinde Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak' diye müjde vermiş.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun şu sözleri dikkatimi çekti:
'Marmara'nın yıldızı, güçlü sanayisi, tarımı ile Türkiye ekonomisini kalkındıran yeşil Bursa ve Marmara Bölgesi'nin yükselen yıldızı Bilecik'te Bursa-Balıkesir Hızlı Tren Hattı Işık Görme Programı'nda olmanın gururunu yaşıyoruz. Bursa –Yenişehir Osmaneli Balıkesir hızlı tren hatlarının yapım çalışmalarına devam ediyoruz. Güney Marmara Hattı'nın önemli demiryolu projesi olan Osmaneli
- Yenişehir - Bursa-Balıkesir Hızlı Tren projemizin yapımına hızla devam ediyoruz. Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasındaki demiryolu seyahati, kesintisiz, hızlı ve konforlu bir şekilde yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak. Bursa, Bilecik ve Balıkesir'i hızlı demiryolu ağına entegre ettiğimiz
bu projemize, 22 Kasım 2021 tarihinde başladık. Hızlı tren hattı Gürsu, Yenişehir güzergahını takip ederek Osmaneli mevkiinde yapılacak üçlü hat ile Ankara-İstanbul HT Hattı'na bağlanacak.'
* * *
Zaten İstanbul-Eskişehir-Ankara arasında YHT hattı var. Ankara ve Eskişehir'i Bursa'ya ve İzmir'e bağlayacak YHT hattı neden göz ardı ediliyor?
Eskişehirli sanayicilerin 'Eskişehir Gemlik veya Mudanya'ya demiryolu hattı yapılmalı' isteği neden kabul görmüyor?
Ankara-Bursa-İstanbul arasındaki YHT hizmetinden Eskişehirlilerin de yararlanmasından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara- Bursa-İstanbul arasında yaşadığını söylediği gururu yaşamaz mı?
Ankara-Osmaneli-Bursa-Balıkesir İstanbul arasında hizmet verecek hızlı tren Eskişehir'den de geçmiş olsa aynı hatta hem yolcu hem de yük taşıma trenleri hizmet vererek Eskişehirlilerin Bursa, Balıkesir'e kısa sürede ulaşabilmenin de imkanı verilmiş olurdu.

FETÖ/PDY'NİN SİYASİ AYAĞINDAN DA HESAP SORULMALI
FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden altı yıl geçerken, 15 Temmuz'u unutmadık. 15 Temmuz hain darbenin 6'ıncı yıl dönümde Türkiye'nin her bir köşesinde FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milleti demokrasiden yana tavır alarak, yönetimi belirleme gücüne sahip çıktı, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.
AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamayı dün okuma fırsatım oldu. Ektaş, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasıyla ilgili önemli konulara dikkat çekmiş.
'FETÖ/PDY ile yapıldığı söylenen mücadelede ne yazık ki siyasi ayaktan hesap sorulmadı, siyasi ayak çökertilmedi, tam tersine dün hain FETÖ'nün yanında fotoğraf verenler, meclis kürsüsünden can separene savunanlar bugün ülkeyi yönetmeye devam ediyor' demiş.
AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, 15 Temmuz'dan ders almayıp halen devlet içinde çöreklenen benzeri tarikat, cemaat ve paralel devlet yapılanmalarıyla işbirliğine devam edenleri unutmadıklarını, lanetlediklerini de ifade etmiş.
Ektaş'ın açıklaması şöyle:
'Bu vesileyle; bu hain yapının kurucularını, üyelerini, elinde silahla milletine ateş edenleri, onlara yardımcı olanları, bu hain yapının gelişip palazlanmasına zemin hazırlayan, kolaylaştıran, iktidarı paylaşan, devlet içinde yapılanmasına göz yuman, istedikleri her şeyi vermekle, 2004 yılı MGK kararlarını tanımamakla, 2007 yılında soruşturmanın kapatılmasıyla övünen, eleştirilere kulak tıkayan, eleştirenleri hain ilan edenleri, bu hain yapının siyasi ayağını ortaya çıkarmayanları, yandaşlık kültürüyle 'dokunulmaz' fetöcüler yaratanları, 15 Temmuz'dan ders almayıp halen devlet içinde çöreklenen benzeri tarikat, cemaat ve paralel devlet yapılanmalarıyla işbirliğine devam edenleri unutmadığımızı, lanetlediğimizi ifade ediyoruz. Biliyoruz ki, bu hain yapı dış mihraklı ortak ve efendileriyle birlikte senaryosunu yazdıkları 'Türkiye'yi Kuşatma ve Ele Geçirme' projesini, TBMM'de, belediyelerde, siyasi partilerde mevzilendirdikleri milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri gibi siyasi kimlikler üzerinden uygulamaya koydular, kadrolaştılar, yürütmeyi ve yargıyı kullandılar.
'SİYASİ AYAK
ÇÖKERTİLMEDİ'
Ancak, FETÖ/PDY ile yapıldığı söylenen mücadelede ne yazık ki siyasi ayaktan hesap sorulmadı, siyasi ayak çökertilmedi, tam tersine dün hain FETÖ'nün yanında fotoğraf verenler, meclis kürsüsünden can siparane savunanlar bugün ülkeyi yönetmeye devam ediyor.
Vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhu ancak FETÖ/ PDY'nin siyasi ayağının da ortaya çıkarılması ile huzur bulacak, gazilerimizin vicdanı ancak FETÖ/PDY'nin siyasi ayağından da hesap sorulmasıyla bir miktar soğuyacaktır.
Bu konuda verilen önergeleri ret etmeyi alışkanlık haline getiren Cumhur İttifakı bileşenlerini göreve davet ediyoruz. Demokrasimize, irademize, geleceğimize silahlı darbe yoluyla müdahale edip bir iç savaşın ateşini fitillemek isteyen hain FETÖ/PDY terör örgütünün başlattığı kalkışmanın 6. yıldönümünde, vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkarken kurşunların, bombaların, tankların önünde canlarını siper edip şehit olan asker, polis ve sivillerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz, şehitlerimizin ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.'
* * *
Mehmet Ektaş'ın açıklamasında özellikle vurguladığı gibi insanlar FETÖ'nun siyasi ayağının da ortaya çıkarılması beklentisi içerisinde. Siyasi ayak bulunup çökertilmedikçe gelecek için yine tehlike arz edecekleri şüphesi de sürüyor.
Hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. Demokrasiye, özgürlüğe ve bağımsızlığına olan güveni ile bilinen Türk Milleti bir kez daha tüm dünyaya bu özelliklerini gösterdi.
15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!
15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde canı pahasına vatanını ve milletini savunan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

ESKİŞEHİRSPOR ARADIĞI
HOCAYI BULDU!

Bu sezon üçüncü ligde mücadele edecek Eskişehirspor yönetimi yeni sezonda takımını çalıştıracak teknik direktörü buldu. Cüneyt Biçer ile Çarşamba günü sözleşme imzalandıktan sonra yeni sezon hazırlıklarına da başlanacak.
Eskişehirspor yöneticilerinin daveti üzerine Eskişehir'e gelen teknik direktör Cüneyt Biçer ile her konuda anlaşmaya varıldığı açıklandı.
Çarşamba günü 13.00'da düzenlenecek olan imza töreniyle birlikte Siyah- Kırmızılı Kulüp de göreve başlayacak takımlarından68 Aksarayspor ile play off heyecanı yaşadı.
Biçer son olarak çalıştırdığı 3. lig takımı 68 Aksaray Play-Off'lara kalmıştı.
Geçtiğimiz yıllarda da Altay ile şampiyonluk yaşayan teknik adam, 3. Ligin tecrübeli hocalarından birisi olarak dikkatleri çekiyor.
* * *
Daha önce de yazmıştım.
Cüneyt Hoca'nın kariyerine bir sözüm yok. Başarılı bir teknik adam, ancak Eskişehirspor mevcut kadrosuyla şampiyonluk ve play-of'a kalmak için mücadele etmeyeceğine göre Eskişehirli teknik adamlardan kurulu bir teknik heyetin takımı çalıştırmalarını daha doğru olacağını düşünüyorum.
Cüneyt Biçer'e ne kadar maaş verileceğini bilmiyorum. düşünmüyorum. Bu yoklukta bir hocaya verilecek bu para çok.
* * *
Yönetim 'tamam' dediyse İnşallah Eskişehirspor'u hak ettiği yere getirir. olan Cüneyt Biçer, geçtiğimiz yıl çalıştırdığı 3. Lig takımla- Ancak herhalde aylık 50 bin TL'nin altına imza atacağını se bize de kendisine başarılar dilemek düşer.

HİKAYE
SEVGİNİN
KARŞILIĞI

Küçük oğlu annesine geldi ve ona kağıdı uzattı. Annesi ellerini önlüğüne kuruladıktan sonra kağıdı okumaya başladı;
Çimleri biçtiğim için 5 dolar-Odamı temizlediğim için 1 dolar- Alışverişe gittiğim için 50 sent- Küçük kardeşime baktığım için 25 sent- Çöpü attığım için 1 dolar- İyi bir karne getirdiğim için 5 dolar- Bahçeyi temizlediğim için 2 dolar.
Toplam borç 14 dolar, 75 sent.
Anne, umutla kendisine bakan oğlunun elinden kağıdı aldı ve kağıdın arka yüzüne şunları yazdı…
Seni 9 ay karnımda taşıdım BEDAVA. Hasta olduğunda başında bekledim, elimden geleni yaptım, senin için dua ettim BEDAVA. Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm BEDAVA. Senin için geceler kaygı duyup, uykusuz kaldım BEDAVA.
Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım giysilerini yıkadım, ütüledim BEDAVA YAVRUM. Ve bunların hepsini topladığın zaman gerçek sevginin bedelinin olmadığını görürsün, bedavadır çünkü…
Oğul annenin yazdıklarını okuyunca gözleri doldu.
Annesine baktı, 'Anneciğim seni seviyorum' dedi ve kalemi alarak bu kağıda 'HEPSİ ÖDENMİŞ- TİR' yazdı.