TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden takımımız ikinci yarının ilk maçında evimizde Bursa Karacabey galibiyeti başladı. Son yıllarda bir sezonda 6 puan aldığımız tek takım Bursa Karacabey. O nedenle ikinci yarıya mutlu başlıyoruz.
Maça gelecek olursak, Eskişehirspor ikinci yarı hazırlık kampını verimli geçirmiş diyebiliriz. Fizik kondisyonumuzun biraz arttığını görüyoruz. Özellikle santraforumuz Onur Arı'nın biraz hızlanmış olduğunu gördük. Top saklama ve kaleye sırtı dönük pozisyonlarda takım arkadaşlarına zaman kazandırmasını da buna ekleyebiliriz. Tipik bir pivot santrafor olma yolunda hızla ilerliyor, kendisini tebrik ediyorum.
Teknik direktörümüz Suat Kaya'nın geldiği günden beri aradığı tek şeyin orta saha da oyun kurucu pozisyonunda bir futbolcu olduğunu bu maçta da gördük. O mevki de bir çok futbolcu denedi ama maalesef oda bu durumdan memnun değildir. Çünkü pas trafiğimizi düzenleyecek bir oyuncumuz yok. Onur Bayramoğlu bu mevki için kullanılabilecek bir futbolcu ama müzmin sakat olduğu için ondan da yararlanamıyoruz.
Bu maçta kaptan Sezgin Çoşkun ve Bartu Göçmen iyi futbolları ile göz doldurdular. Özellikle bunu belirtmeden geçemeyeceğim, daha önceki maçlarda eleştirdiğim Buğra Çağlıyan bu maçta ikinci yarı vites yükselterek takıma olumlu katkılar yaptı. Yeteneklerinden şüphe etmediğimiz bu futbolcumuz, takım oyununa girince ne kadar yararlı olduğunu gördük. Bizim de ondan sahada görmek istediklerimiz bu idi. Yeni forma giyen futbolcuların kazanacakları özgüven, onlar için oldukça önemlidir. O nedenle ikinci golümüzü atan Ömer Faruk Söyler'in gol atmasına oldukça sevindim. Umarım devamını getirir.
Bizim rakibe futbolumuzu kabul ettirecek bir kadro kalitemiz şu an yok. O nedenle özellikle rakipten kaptığımız topları hızlı ve çabuk kullanabilirsek, skora yansıtmamız içten bile olmaz. Bizim başka türlü maç kazanmamız kolay değil. Oyunu yönlendirecek orta sahamız yok. İkinci bir santraforumuz yok. Bu maçta savunmamızın sol tarafı felç oldu, kenar savunma oyuncularımızın alternatifleri yok. Durum böyle olunca Suat Kaya haddimizi bilerek oynatmak istiyor. Bana göre de bunda başarılı oluyor. Daha az pozisyon veriyoruz, daha az gol yiyoruz ve artık kolay kolay da maç kaybetmiyoruz. Her zaman dediğim gibi, gemi eski olabilir, yorgun olabilir, küçük olabilir ama kaptanınız tecrübeli olursa bir şekilde limana yanaşabilirsiniz. Geçmiş yönetimlerde eleştirdiğimiz şeylerin başında stajyer teknik adamlarla bu yolculuğa çıkılmaması yönünde idi. Şayet sezona Suat Kaya ile başlamış olsaydık bugün daha umutlu konuşabilirdik.
Fakat bu galibiyet hiç kimseye umut ışığı vermesin. Eskişehirspor sadece önemli 3 puan aldı. Hala umut verecek futbol oynamıyoruz. Sadece bizim kazanmamız yetmiyor. Rakiplerinde kaybetmesini beklemek zorundayız. O nedenle transfer açılmadığı sürece sıkıntımızın her zaman olacağını söyleyebilirim. Şimdi umutsuz muyuz? Elbette umudumuzu yitirmeyelim ama çok zor olduğunu da bilmek gerekir.