Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dün Turunç Otel'de muhtarlar, demokratik kitle örgütleri, dernek temsilcileriyle ve basınla buluştu.



KATILIMCI BELEDİYECİLİK
Kurt toplantıda görevde olduğu dört yılın hesabını verdi. 'Engellere rağmen birlikte başarıyoruz' diyen Kurt; 'Odunpazarı'nda yaşayan hemşerilerimizi 'halkçı, sosyal, demokrat, katılımcı' belediyecilikle tanıştırdık' dedi. Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi dört yılda gerçekten çok güzel projeleri hayata geçirdi. Engelli bireyleri için 'belediye personeline işaret dili' öğretildi. Gün Sazak Caddesi Engelsiz Park, Seramik Park'ta Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi projeleri hayata geçirildi. 71 Evler, Emek, Gökmeydan, Erenköy, Kırmızıtoprak, Orhangazi, 75. Yıl, Vadişehir, Ihlamurkent, Karapınar ve Büyükdere'de 11 Halk Merkezi açıldı. Değişik mahallelerde 19 halk kütüphanesi oluşturuldu. Odunpazarı Belediyesi, Hacettep Üniversitesi Teknokent-Teknolojisi Transfer Merkezi (HTTM) ve Bill Gates Vakfı tarafından yürütülmekte olan 'Herkes İçin Kütüphane Projesi'ne dahil oldu. Çocuklar için kreş ve gündüz bakımevi, çocuk merkezi, oyun evi, oyuncakevi, satranç atölyeleri projeleri hayata geçirildi. Çocuklar 'sinema ve tiyatro' ile buluşturuldu.



28 NİSAN'DA AÇILACAK
Kadınlar için çeşitli kurslar düzenlendi. Yaşlılar için Koca Çınar Yaşam Merkezi, Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde (SOBE) projeleri yapıldı. Gençler için Emek ve Büyükdere Gençlik Merkezleri oluşturuldu. Genç Durak, Kız Öğrenci Yurdu projeleri yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için Halk Market'ten her ay 784 aile düzenli olarak yararlanıyor. Aşevi ile Odunpazarı Belediyesi, günlük 2427 kişiye sıcak yemek yardımı yapıyor. Odunpazarı Belediyesi kendi imkanları ile inşa ettiği Aşevi'nde, herhangi bir afet durumunda 15 bin kişiye aynı anda sıcak yemek çıkarabilecek. 75. Yıl Mahallesi'nde yer alan EMKO Sanayi Sitesi içine inşa edilen Güvercinköy, Çavlum Mahallesine Fidan Üretim Merkezi, Solucan Gübresi Üretim Tesisleri, Arıköy projeleri hayata geçirildi. Dört yılda 69 adet çocuk oyun alanı, 69 adet spor alanı yapıldı. Sebahattin Günday Parkı, uygulanan 'Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi' sonrasında yenilendi. 28 Nisan'da buranın açılışı yapılacak.

LÜLETAŞI FESTİVALİ
Ahşap Eserler, Daktilo, Fotoğraf ve Lületaşı Galerileri hizmete sunuldu. Odunpazarı Belediyesi'ne bağlı 52 köyün 36'sında yol çalışmaları tamamlandı. Kalan 16 köy yolunun ise 2018 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Odunpazarı Belediyesi her yıl 3 uluslararası festivale imza atıyor. Ahşap Heykel Festivali, Cam Festivali ve Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, 2018 yılında da devam edecek. '7-13 Mayıs'ta Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'ni gerçekleştirilecek. Ayrıca Odunpazarı Belediyesi, 2018 yılında yeni bir festivale imza atacak. Eskişehir'in marka değerlerinden lületaşının daha çok duyulması, bilinmesi için '21-24 Haziran arasında Lületaşı Festivali' düzenlenecek. Başkan Kazım Kurt ve ekibi dört yılda Odunpazarı Bölgesi'nde gerçekten 'çok güzel projeleri hayata' geçirdi. 'Tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaz' derler. Hayata geçirdiği projelerle Odunpazarı'nda 'güzel izler bırakan' Kazım Kurt'un 2019 harmanında (seçimlerinde) 'bunun karşılığını oy' olarak alacağını düşünüyorum...

FOTO ŞAKA



Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Bakanım bizim üyelerimiz hep AK Parti'ye oy verdi. Bundan dolayı bütün okulların müdürleri bizden olmalı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Eskişehir'deki Şube Başkanın bunun tam tersini söylemedi mi? Ben en iyisi Eskişehir'deki okul yöneticilerini başka sendikadan yapayım. Böylece o sendika Başkanınız da eskiden olduğu gibi rahat rahat başka partiye oy verdiğini böbürlenerek anlatmaya devam etmiş olur.