Sevgili okurlar, İslam dini her konuda olduğu gibi turizm konusunda da İnsanlara yol gösteriyor.

Burada Yüce Peygamberimiz AS’nın bir sözüyle başlayalım. “Seyahat edin ki sıhhat bulasınız.”

Burada bizlere gezmemizi dünyanın tüm güzelliklerini keşfetmemizi tavsiye ediyor. Mevsimi olması nedeniyle bizde çocuklarımızı alarak yurdumuzun cennet köşelerinden Ege tarafına gittik ve gördüklerimizi de sizinle paylaşmak istedik.

Ege’de özellikle turizm mevsimi kısa sürdüğü için esnaf maalesef fiyatlarını aşırı denecek derecede abartmış, hatta bizim 5 liraya aldığımız yarım litrelik bir suyu 35-40 liraya satmaya çalışıyor. Bu ise yerli turisti haliyle çekingen davranmaya itiyor. Onun için de karşıdaki Yunan adalarına istemeyerek de olsa yönlendiriyor.

Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu artık göremiyoruz. Esnaf ise “okul tatil olmadan sezon açılmıyor” diyor. Zaten 3 ay gibi kısa sürede tüm yılın karını elde etmekte mümkün değil. İnşallah Ankara’ya dönünce Milli Eğitim’in en yüksek kademelerinin birinde görevde olan hemşehrimize durumu iletelim diye düşündük.

Haziranın sonuna doğru okul tatili turizm esnafın bir hayli sıkıntıya sokuyor. Zira aileler haklı olarak çocuklarını almadan tatile çıkmıyor. Tüm geliri sadece turizmden olan esnaf darda kalıyor. Tüm senenin yorgunluğunu atmak her insanın hakkıdır ama buna zemin hazırlamak da ilgili ve yetkililerin görevidir.

Yeryüzünde ki Allah Teala’nın birliğine şahitlik eden tüm güzellikleri görmek ibret için insanlara gereklidir. Güzel yurdumuzun her tarafındaki eşsiz güzellikleri dünyanın başka bir ülkesinde görmek mümkün değil; gezelim, görelim.