AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan son yıllarda Eskişehir'de en çalışkan siyasetçilerin başında geliyor. Bitmek bilmeyen enerjisiyle AK Parti'nin 'Atom Karıncası' olan Doğan, kendi bölgesindeki seçmenlerin takdirini topluyor. Doğan yaptığı çalışmaları kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaşıyor. Düğünlere giderek, ailelerin mutluluklarını paylaşıyor. Cenazelere katılarak, insanların acısını paylaşıyor. Halkın sofrasına oturarak, onlarla ekmeği paylaşıyor. Esnafın dükkanına ziyaret edip, onlarla çayı paylaşıyor. Pazarda alışveriş yapan insanlarla sohbeti paylaşıyor. 1 Temmuz 2014'ten bugüne AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı yapan Doğan üç yılı aşkın süredir hep aynı performansla ve mütevazilikle halkın içinde. Doğan bu çalışkanlığı sayesinde şu anda AK Parti'nin en güçlü Odunpazarı Belediye Başkan adayı konumuna geldi.



***

'SADECE İKİ AY İL BAŞKANLIĞI YAPTIM'
28 Temmuz Cuma günü Görünüm'de kaleme aldığımı 'Eski Fotoğraf Üzerinden AK Parti Analizi' başlıklı yazımda AK Parti'nin kuruluşundan bugüne Eskişehir'deki durumunu değerlendirmiştim.

'YÖNETİM KURULUM YOKTU'
Yazımda 2006 yılında Osman Yüksel-Fikret Dönmez çekişmesi sonrasında Ayşe Fert Dökmeci'nin İl Başkanı olduğunu ve 2007 seçimlerinde milletvekili adaylığına kadar bu görevde kaldığını belirtmiştim. Bu konuyla ilgili Ayşe Hanım bana elektronik posta göndererek bilgi verdi. Dökmeci; 'Bu bilgiyi yazman, düzeltmen için değil, sadece bilmen için gönderiyorum' dedi. Ama ben Ayşe Hanımın İl Başkanlığı ile ilgili verdiği bilgiyi siz okurlarımla paylaşmak istiyorum. Dökmeci; 'Ayhan Bey ben badece iki ay İl Başkanlığı yaptım. İl Yönetim Kurulumda yoktu. Benim İl Başkanlığını yaptığım dönemde sadece Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aktürk vardı. Yazınızda belirtildiği gibi 2006 Haziran'ından 2007 seçimlerine kadar İl Başkanlığı yapmadım. Tayyip Bey benim İl Başkanlığı yapmam konusunda ısrarcı oldu. Ama ben istemedim. Sonra Murat Canözer İl Başkanı oldu. Doğal olarak İl Yönetim Kurulunu da kendisi belirledi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın talimatıyla ben İl İkinci Başkanı oldum. Ben Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı yaptım. 2007 seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğum için istifa ettim' dedi.



PARLAYAN BİR YILDIZ
Dökmeci'ye '2007 seçimlerinde kıl payı milletvekili seçilemediniz. Bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?' diye sordum. Dökmeci; 'Bunda vardır bir hayır. Kıl payı milletvekili seçilemedim. Ama merhum Kemal Unakıtan'ı Eskişehir'den aday yapmak için verdiğimiz uğraş ve onun kentimize yaptıkları yeter' dedi. Ayşe Fert Dökmeci AK Parti'nin Eskişehir'deki ilk yıllarında parlayan bir yıldızdı. Gözü pekliği ve mücadeleci kişiliğiyle hep öne çıktı. Bir kadın olarak Eskişehirspor Yönetimlerinde de önemli görevler üstlendi. İyi bir hukukçu ve siyasetçi olan Dökmeci Eskişehir siyasetinde önemli izler bıraktı. Önümüzdeki süreçte Dökmeci'nin Eskişehir siyasetinde yine başarılı olarak, hak ettiği noktaya geleceğine inanıyorum…

***

BEYAZALTINLILARDAN BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞİKAYETİ
Eski adı 'Sepetçi' olan Beyazaltın Köyünden okurlarımız arayarak belediye otobüsü şikayetlerini dile getirdi. Okurlarımız; 'Köye gelen 80 no'lu belediye otobüsü Beyazaltın'a gidecek bir veya iki yolcu varsa onları Gündüzler Köyü'nde indirip, geri dönüyor. Bundan dolayı büyük mağduriyet yaşıyoruz. Belediye otobüsü şoförü kendisi için belirlenen güzergaha neden uymuyor?' diye isyan etti.

***

NOSTALJİ:



HİÇ ZİKZAK YAPMADI?

Yıl 1992. 25 yıl önce Eskişehir'e gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal o yılların genç parti yöneticisi Kadir Poyraz ile birlikte.12 Eylül 1980 darbesi sonrası kapatılan CHP 9 Eylül 1992'de Deniz Baykal Genel Başkanlığında ikinci defa kuruldu. 30 yıl önce SHP'de siyasete başlayan Kadir Poyraz, CHP'nin 1992'deki ikinci kuruluşunda Eskişehir parti kurucuları arasında yer aldı. Siyasette hiç zikzak yapmayan Poyraz hep CHP'de siyaset yaptı.1995 yılında CHP Eskişehir Milletvekili Adayı oldu. Kurultay Delegeliği ve parti yöneticiliklerinde bulundu. Partiye yıllarca maddi ve manevi büyük katkılarda bulunmasına rağmen, zaman zaman haksızlıklara uğradığı oldu. Ama partisine hiç küsmedi. CHP'li olmaktan hiç vazgeçmedi.

***

FOTO ŞAKA:



Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman: Necmi Bey Türk Eğitim-Senli Kimyacıya neden barajı geçirttiniz? Bunun yüzünden Fen Lisesi'ne bizim adam değil de o müdür olacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Muammer Başkan hep sizin adamlar mı en iyi okullara müdür olacak? Sen dua et ki CHP iktidara gelmesin.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman: CHP iktidar olsa ne olur? Orada da bizi Mehmet Bekaroğlu abim korur.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Senden vallahi korkulur. AK Parti'ye oy vermeden bugüne kadar her işini yaptırdın. Yarın Bekaroğlu sayesinde CHP'ye de oy vermeden işini yaptırırsın sen.