Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir örgütünün 37.İl Kongresi sonuçlandı. Sayın Recep Taşel İl Başkanı seçildi. Göreve yeni seçilenleri kutluyor, başarılar diliyorum
Eskişehir,'tek adaylı' seçimler 'yapmak zorunda kalan'diğer büyük kentlerin aksine çok adaylı bir kongre yaptı. Bu nedenle Ankara,İzmir hatta İstanbul il başkanları toplam delege sayılarına göre düşük oylarla seçilirken Eskişehir delegelerinin oy kullanma oranı çok yüksek oldu.
İl başkan adaylarının 'Tepedekilere (!) kişisel kırgınlıklarını' bir kenara bırakacak olursak birbirlerine karşı davranışları son derece uygarca ve saygılıydı.
Çok adaylı kongre, CHP'nin 'muhalefetteki son kongresi' coşkusuyla başladı.Ancak; bu kongreye'geçmişin hesaplaşması, geleceğin kurgulanması' olarak bakanların varlığı kısa sürede salonda kendini hissettirmeye başladı.

'DEMOKRASİ ŞÖLENİ' OLDU MU?
Beş aday adayı ile gelinen kongrede tek kadın aday olan Nevin Kavak adaylık için gerekli imza sayısını bulamadı.
CHP'nin tüm alan çalışmalarında yer alan Atatürkçü,Cumhuriyet kadını Nevin Hanım'ın son güne kadar imza sorunu yoktu. Ancak 'neler olduysa' daha önce imza verenler imzalarını çekmeye başladılar. Üstelik yaptıkları görüşmelerde 'yanında olduklarını ve destekleyeceklerini söyleyen'kadın politikacılar,Nevin Kavak'ın adaylığı için imza bile vermediler.
Kongreyi başarıyla yöneten Divan Başkanı Lale Karabıyık, 'kadın adaya yeterli imza verilmemesini eleştiren'konuşmasını yaparken başını öne eğenlerin sayısı hayli fazlaydı. Bu arada Metin Tomsuk'un rakip aday Nevin Kavak'ın adaylığı için imza vermesi ise takdirle karşılandı.
Kongrenin genç adayı Ali Ünal'ın sunumları ve konuşması oldukça başarılıydı. Ali Ünal'ın konuşmasını yaptıktan sonra doğru babasının yanına giderek elini öpmesi güzel bir görüntü oluşturdu.
Üç üniversiteye sahip Eskişehir'de CHP'nin sadece 700 genç üyesi olması oldukça düşündürücü. Gençler ve kadınlar olmadan hiç bir siyasi partinin yerelde veya genelde başarılı olması mümkün değil. Bu nedenle Ali Ünal ve genç ekibinin girişimini çok önemsiyorum. Elbette Sevgili Ali kardeşimin 'gençliğin sadece yaş ile ilgili bir kavram olmadığını' ,'gençleşelim' derken başta değerli babası olmak üzere partiye ömürlerini vermiş değerli büyüklerini de unutmaması gerektiğini düşünüyorum.
CHP'nin 'atom karıncası' Metin Tomsuk'un son dakikaya kadar çekilmesini bekleyenler yanıldılar.Yıllarını CHP'ye veren Metin Tomsuk'u incitenlerin; onun gönlünü almaları ve en azından kurultay delegesi olarak seçilmesini sağlamaları gerekirdi. Ancak,belli ki 'Vefa İstanbul'da bir semt adı olarak kalmaya devam ediyor!..'
Ben Sevgili Tomsuk'un, CHP içerisinde bıraktığı noktadan çalışmaya devam edeceğine,etmesi gerektiğine inanıyorum.

'DELEGE SİSTEM İ' SIKINTILI....
Bu kongrede en çok tartışılan konu, çarşaf liste ve anahtar listeler oldu. Yönetime talip olan başkan adaylarının kendi ekipleri ile çalışmak istemeleri gayet doğal. Bence asıl sorun listelerde değil mevcut 'delege sisteminde'.
Parti üyeleri ile yöneticiler arasından delegelerin çıkması şart.
CHP, yerelde ve 'genelde' yöneticilerini doğrudan gerçek üyeleriyle seçmelidir. Elbette, doğru yöntemlerle yazılan üyelerin de, aidatlarını düzenli ödemeleri ve en önemlisi parti içi eğitimlere ve etkinliklere mutlaka katılmaları gerekir. Günümüzün iletişim teknolojisi ve olanakları ile bu sistem rahatlıkla işler.

KAZANIRKEN KAYBETMEYELİM...
'Devrimci-solcu ve örgütçü' Başkan Kazım Kurt'u kullanarak; Eskişehir'i baştan yaratan, artık halkın gönlünde çok farklı yeri olan Yılmaz Büyükerşen'i yıpratmaya çalışanlara ve Ahmet Ataç gibi CHP'ye zor seçimler kazandıran değerli bir insanı siyaseten yok etme gayretkeşliğinde bulunanlara prim verilmesi; ilk yerel seçimlerde CHP'nin üç belediye başkanlığını da kaybetmesine neden olur. Umarım Recep Taşel bu hatalara düşmez. Benden söylemesi......