CHP Örgütü, Kasım 2025 için yaptığı “erken seçim” çağrısını gerçekleştirmek için hem Türkiye genelinde hem de Eskişehir özelinde olağanüstü gayret gösteriyor.

Başlangıçta kendisine çok sıcak bakmayan muhalifler bile Özgür Özel’in çalışkanlığını ve pozitif enerjisini ilgiyle izliyorlar. Hatta ilk günlerde Sayın Özel’in genel başkanlığını tartışanlar bugün artık İmamoğlu’nun olası engellenmesi durumunda cumhurbaşkanlığı adaylığı için ilk seçenek olarak Özgür Bey’i düşünmeye başladılar. CHP’nin sol kanadından başlayan bu olasılık sanılandan daha büyük bir ivme ile yayılıyor ve Mansur Yavaş seçeneğinin önüne geçiyor. Kürt kökenli yurttaşlarımızın oylarını “ne istediler de vermedik!..” uyanıklığı ile kapmaya çalışanların “pamuk şekerli politikalarını da” dikkate alacak olursak; Mansur Bey’in bu cenahı ikna etmeye siyasi çizgisi yeterli gelmeyebilir.

ESKİŞEHİR RÜZGARI YAKALADI!..

Eskişehir özelinde CHP Örgütü “çekiştirmelere rağmen” olası bir erken seçimde dört milletvekilliğine kadar uzanabilecek rüzgarı yakalamış görünüyor. Hatta mitinglere katılan bazı partililer elleriyle 5 işareti bile yapıyorlar. Bu rüzgarın yakalanmasında herkesin rolü var ancak İl Başkanı Talat Yalaz’ın sahadaki belirleyiciliği, halkla ve gençlerle olan hukuksal destekli iletişimi çok etkili oluyor.

Günlerdir, ön seçimde, imza stantlarında, mitinglerde ter döken, emek veren parti emekçileri ise en büyük övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar.

ODUNPAZARI SIKINTILI!..

İktidara yürüyen CHP’nin il/ilçe kongre sürecine girmesi özellikle Odunpazarı örgütünde sıkıntılar yaratmaya başladı. CHP’nin kalesi olarak bilinen Yenikent Mahallesi temsilcisinin görevden alınması ve yerine bir görevlendirme yapılamaması örgüt çalışmalarındaki birlik ve beraberliğin bozulmasına yol açıyor.

İl/ilçe başkanlıkları için ortaya çıkmaya başlayan çok sayıdaki adayın CHP’nin genel saha çalışmalarına katılmak yerine kişisel lobi çalışmalarına daha ağırlık vermeleri, otel toplantılarının artması CHP’li üyelerin dikkatinden kaçmıyor. Hatta bazı üyeler bu çalışmalara “koyun can derdinde, kasap et derdinde(!)” diyerek tepki gösteriyor.

“SOL YUMRUKLU” FOTOĞAF KARESİ!..

Önceleri Eskişehir’de “Solcuyum, CHP’liyim, Devrimciyim” tanımına sadece Kazım Kurt uyardı. Şimdilerde bu kareye girenlerin sayısı hayli arttı.

Sol yumruklu fotoğraf karesinde artık CHP’deki “değişimin” gerçek yüzü Talat Başkan ortayı almış durumda.

Sadece Belediye Başkanı olarak değil adeta bir genel merkez yöneticisi gibi AKP yerel yönetimini belgelerle susturan Kazım Başkan’a sol yumruk zaten çok yakışıyordu. Kazım Başkan’ın sol yumruğu onu olası bir CHP iktidarında Adalet Bakanlığı’na kadar taşıyabilir.

Gerçek bir halk adamı ve çekirdekten devrimci İbrahim Arslan, hem söylemleri hem de ilkeli duruşu ile sol yumruklu fotoğrafa en çok yakışan siyasetçi.

Sayın İbrahim Arslan’ın olayları mantıklı ve doğru verilerle donatarak yorumladığı açıklamalarını dikkatle izlemenizi tavsiye ederim. Sayın Arslan’ın en zayıf yönü(!) galiba çok mütevazı oluşu.

Sol yumruklu fotoğrafa en son Sayın Ayşe Ünlüce dahil oldu. İmamoğlu’nun Ankara buluşmasında konuşmacı olarak tercih edilen Ayşe Hanım’ın siyasi karizması en son 1 Mayıs mitingindeki konuşması ile sürekli yükseliyor. Köyden yetişen bir Cumhuriyet kadını olduğunu gururla vurgulayan Ayşe Ünlüce’ye başta kadınlar olmak üzere CHP dışından yurttaşların desteği de dikkat çekiyor.

Bu durumda ilk yerel seçimde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kadrosu şimdiden kapatılmış(!) görünüyor.

Sayın Ünlüce’nin, bazı icraatlarına yapılan eleştirileri “her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” diye cevaplaması doğru bir yaklaşımdır. Ancak, ben yine de Ayşe Hanım’a “yoğurdu(!) üfleyerek yemesini” tavsiye ederim.

Sol yumruklu fotoğraf karesine Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik’i ilave etmezsek fotoğraf çok eksik kalır. Ali Haydar Bey’e yoldaşları “Yaptığın konuşmalarla İktidarın belediye meclis üyelerinin salonu terk etmelerine neden oluyorsun… Mevcut siyasi İktidarı ne zaman kaçırtacaksın(!)” diye soruyorlar.

Elbette diğer Başkanlar, milletvekilleri ve örgüt yöneticilerinin gayretleri de gözden kaçmıyor ancak “Sol Yumruklu Fotoğraf” karesine girmeye çalışan bazı siyasetçilerin biraz daha sol yumruklarını havaya kaldırma provası yapmaları gerekiyor…