Sezonun belki de en önemli maçı çıkıyorduk. İpleri tamamen elimize alacağımız bir maçtı. Ama maalesef tabelada yazan ile saha da verilen mücadele hiçte öyle demiyor. Bu kötü futbola rağmen bir puan almışsak oturup kalkıp dua etmemiz gerekir.
***
Geçen hafta oynadığımız Malatyaspor maçındaki mücadeleci ve güzel futbolumuz, o zaman rakibin kötü oynamasından mı kaynaklandı? Geçmiş yazılarımızda bahsettiğimiz gibi maçlar, maç oynanmadan önce kazanılır diyorduk. Hafta içinde hepimiz maçı oynamadan kafamızda kazandık, üç puanı cebimize koyduk ve bundan sonra Sivasspor düşünsün dedik. Bu sene biz bunları üç maçta daha yaptık. Bu artık hastalık olmaktan çıktı, alışkanlığımız oldu. Maçta öyle kısa aralıklarla falan değil 90 dakika rakibe teslim oynadık. Böylesine kritik maçlarda taraftarı üzmeye ve böyle oynamaya hakkınız yok! Nedir bu iki hafta arasındaki bu kadar tezatlık? Önce bu sorunun cevabını bulun, maçlara öyle çıkın. Yoksa sezon sonu hüsrana uğrar, hepimizin bir yıllık emeklerine yazık edersiniz.
***
Maç için tek kelime yazmak istemiyorum. Kaleci Ruud Boffin'den, kaptanımız Erkan Zengin'e kadar takım tel tel döküldü. Bir tek Hürriyet'in hakkını teslim ediyorum.
Fakat yaşanan puan kaybına rağmen henüz kaybedilen bir şeyimiz yok. Puan farkını korumuş olduk. Ama rakiplerimizin birbirleri ile yapacak maçları var. Bu testilerden birisi mutlaka kırılacak. O nedenle paniğe gerek yok. Sadece avantajımızı kaçırdık. Fakat şöyle de bir gerçek var ki, bütün maçları kazansak dahi yetmeyebilir. Matematik hesapları gene başlıyor. Sonuçta bu ligde bir puan bile altın değerinde oldu. Oysa bu maçı almış olsaydık hiç kimsenin sonucuna bakmak zorunda kalmayacaktık.
***
Tüm bu olumsuzluklardan sonra peki bu sorun nereden kaynaklanıyor diye sorarsanız bana göre sorun sahada değil, Esentepe ile Sazova arasındadır. Şampiyonluğa giden takım kendi sahasında bu kadar kolay maç vermez. Deplasman kralı takım kendi sahasında böyle kayıp yaşıyorsa başka türlü açıklanamaz. Herkesin gıpta ile baktığı, parmakla gösterdiği, keşke bizim arkamızda da böyle güç olsa dediği taraftarın önünde bu kadar puan kaybı yaşıyorsanız, bundan utanacak olanlar taraftar değildir.
***
Bu sene sizlere Türkiye'nin en iyi stadında maç aldıramadık ya, işte bu bize dert oldu. Maç içinde kendi sahamızda Sivasspor taraftarına 'İşte taraftar, işte şampiyon' diye tezahürat yaptırdınız ya, işte bu da size dert olsun.