Maçtan önce 5 maçtır kazanamayan rakip ile ve 5 maçtır kaybetmeyen iki takımın mücadelesi vardı. Maçın analizi burada gizli idi. Daha çok isteyen kazanacaktı, nitekim de öyle oldu.
Yayıncı kuruluşun verdiği maçın istatistiklerine baktığımızda oyunun rakamsal değerleri bizden yana gözüküyor. Topla oynama süresinde, pas yüzdesinde oyuna hakim olan taraf bizim gözükmemize rağmen skor öyle demedi.
Peki o zaman diyeceksiniz ki neden yenildik. İlk önce söylemek gerekirse geçen maç sonu yazımızda, Eskişehirspor'un bundan sonra tüm dikkatleri üzerine çektiğini ve hedef takım olacağını söylemiştik. Bunu da bize Menemenspor en bariz şekilde gösterdi. Bize sahanın her tarafında pres yaparak, bizden daha çok koşarak gerçekleştirdi. Daha önceki maçlarda bizim yaptığımız boğucu pres sonucu rakipleri hataya sürüklüyor ve yakaladıklarımızı gole çeviriyorduk. Dün yediğimiz 1.golde topun yere inmesine neden olan stoperlerimiz, defans oyuncumuz rakibe basarken çıkan kalecimiz ve golü atan futbolcunun kademesine girmesi gereken sağ bekimiz görevlerini yapmayınca kendi hatamızdan golü yedik. İkinci golde ise sıfıra yaklaşan oyuncunun tepesinde üç tane defans oyuncumuz vardı. Müdahele etmeden çizgiye götürmek gerekirken, her pozisyonda açık kollayan hakeme de, rakip oyuncuya da kozu verdik. Kısacası pozisyonu adeta biz yarattık. Yediğimiz son gol ise son dakikalarda yaptığımız baskı sonucu hücum ederken risk alınmayacak yerlerde yardımlaşmadan uzaklaşıp, gereksiz kişisel oynamaya kalkınca, kaptırılan top ile kontratağa yakalandık. Bu tür yakalanmalarda golü atacak olan kişi pozisyonu kovalayan rakip oyuncudur. Onun kademesine giremezseniz golü yersiniz. Bu maçta defansımız adam paylaşımlarını yapamayınca, kademelerde isabetsiz olunca, 4 haftadır gol orucumuzda bozulmuş oldu.
Sonuçta yediğimiz gollerin rakibin hazırladığı pozisyonlar olmadığını, faturayı kendi yaptığımız hatalarımıza kesmiş olduğunu söyleyebiliriz. Yazımıza başlarken söylediğimiz gibi kazanmayı isteyen takım, daha çok koşacak ve rakibi hata yapmaya zorlayacaktı. Menemenspor geçmiş maçlarda bizim rakiplere karşı oynadığımız gibi oynadılar ve yendiler. Fakat buna rağmen sevindirici olan taraf, takımımızın geriye düşmesine rağmen oyundan kopmadığını, ilk dakikalardaki gibi aynı disiplini 90 dakikaya yaydığı söylemeden geçmeyelim. Bu da gösteriyor ki, skor ne olursa olsun Eskişehirspor her zaman zorlu ve dişli bir rakip olacağıdır.
Artık bu maç geride kaldı. Hatalarımızı mutlaka görmüşüzdür. Benim buradan uyarmak istediği şey bu haftaki rakibimiz Hatayspor'un açık puan farkı ile liderliği sürdürürken, 3 maçtır kazanamayarak 7 puan kaybettiğini ve artık puan kaybına tahammüllerinin kalmadığını söylemektir. Bu maça çok ciddi hazırlanacaklardır. Yazıya başlarken söylediğim gibi bu maçta Menemenspor maçı öncesinin bir kopyasıdır. Daha çok isteyen maçı alır diyebileceğimiz bir 90 dakika bizleri bekliyor olacaktır.