19 Mart 2020 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklaması ile ertelenen ligler geçen hafta Süper Ligin bu hafta da TFF 1.Lig başlaması ile start aldı. İnsan sağlığının hiçe sayılarak başlatılan ligler, heyecandan uzak görüntüde devam ediyor. Aslında Şampiyonlar ligi finalinin Türkiye'de yapılacağı için ve ekonomik getirisi olduğu için bu fırsatı kaçırmak istemeyen TFF'nin, 'biz ligleri oynatıyoruz ülkemizde hiç bir problem yok düşüncesi' ile güvenli bir ülke imajı vermek için tamamlama kararı alan TFF'nin düşüncesi boşa çıktı. Finali Ağustos ayında İrlanda'nın Dublin kentinde seyircisiz oynatmaya karar vermesi ile bir darbe daha yemiş oldu.
Biz artık bundan sonra alınan kararın bizi nasıl etkileyeceğine bakalım. Zaten Ruud Boffin'den gelen puan silme cezası ile matematiksel olarak düşmeyen ama düşmesi neredeyse kesin olan lige başlamış olduk. Liglerin iptal olması sonumuzu ancak 1 yıl geciktiren bir durumdu. Olmadı.
O nedenle takımdan ve teknik kadrodan bir şeyler beklemenin bir anlamı yok. Maçın skoru ve yenilen golün dakikası hiç önemli değil. Sadece son dakikalarda yenilen gol dramatik bir son olduğu için, takımızın vermiş olduğu mücadele ve emeğe acıyoruz. Yoksa çok büyük bir beklentimiz yoktu. Bizim sahada mücadele eden futbolculardan tek beklentimiz Eskişehirspor formasına yakışır şekilde, onurlu bir mücadele içinde, hiç bir kulübe ve kişilere malzeme vermeden sahada mücadele etmelerini istemektir. Zira Erzurumspor forması giyen, taşıdığı formanın ağırlığını bilmeyen ve 'kişi herkesi kendi gibi bilirmiş' mantığından hareketle bu tür ahlak yoksunu insanlar her zaman çıkacaktır. O nedenle bu tür zihniyet içinde olan insanlara koz vermeyelim yeter.
Teknik ekibe gelince; bu seneyi kafalarından çıkararak, bir dahaki senenin planlamasına, devam edecek futbolcular ile sahada mücadele etmeleri hem takım oyununa, hem de gelecek senenin kadrosuna tecrübe kazandırmış olurlar. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum.
Yönetime gelince; herkesin kabul ettiği gibi takım onların yönetimlerinde lige veda ediyor. İnanın herkesten çok onlar üzgündürler. İster maddi problemler, ister şanssızlık, isterse yönetimsel hatalar diyelim ama maalesef gerçeği de böyle kabul edelim. Biz düşürdük, biz çıkarırız diyorlarsa onlarda gelecek yılın veya yılların planlamasını şimdiden yapmaya başlamaları isabetli olur. Transfer kapalı ve eldeki mevcut kadroyu ne kadar tutabiliriz diye bir yol haritası izlemeleri daha gerçekçi olacaktır. Onlara da şimdiden başarılar dileyelim.
Bizim için tatsız tuzsuz başlayan bu sezona hüzünlü veda ediyoruz. 55 yıllık şanlı tarihi olan kulübümüzü bu hallere sokanları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Sizler sadece bu kulübü değil, koskoca bir şehri de el birliği ile düşürdünüz.