Sevgili okurlar;
Bayramda şahsım dahil bir çoğumuz şehir dışında geçirme ye başladık bu Türk toplum ve geleneklerine aykırı bir durum tatilde bazı konuları da yakından inceleme fırsatı buldum. Kendi memleketinde olmazsan bayramların hiçbir özelliği kalmıyor.
Ben bu dönem Marmara ve Ege kıyılarında ailemle birlikte birçok ili gezme fırsatı buldum bayram namazından sonra senin gibi gurbette olanların sana sadece iyi bayramlar demesinin ötesinde hiçbir etkinliğe rastlayamazsınız.
Diğer aile fertleri ise öğle vaktine kadar uykuda kalkınca da sıcaktan hemen denize halbuki bayram namazından sonra kurban kesme telaşı, sabah erken çocukların para toplama telaşı, baba. Annenin evlat bekleme telaşı dedelerin torun bekleme telaşı onlara vereceği bayram harçlığının yeni olması için dükkan, dükkan dolaşıp yeni para bulmaya çalışması dünyanın hiçbir milletinde ve İslamin dışında hiçbir dinde görülmeyen bir olaydır.
Ama ne yazık ki Avrupa'ya uyacağız diye çok adetlerimizi kaybettik bu nereye kadar böyle gidecek kimse de bilemez çocuğunuza ayakkabı alırsınız daha mağazadan çıkmadan eskiyi atar yenisini giyer çıkar. Biz ise ayakkabımızı başımızın altına koyar sabahın olmasını heyecan la beklerdik but ürün heyecanların tamamını kaybettik inşallah dinen gerekli olan vecibelerimizi unutmayalım. İyi bayramlar