Yaklaşık 2 ,5 yıl önce 8 Aralık 2012'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ETO'nun düzenlediği Vergi Ödül Törenine katılmak için Eskişehir'e gelmişti.

KARACAN TALEPTE
BULUNDU
Hisarcıklıoğlu Vergi Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, TOBB olarak Eskişehir'e bir okul yaptıracaklarının sözünü vermişti. Törende ilk konuşmayı yapan ETO Başkanı Harun Karacan, Başkan Hisarcıklıoğlu'ndan Eskişehir'e TOBB'un adını taşıyan bir fen lisesi veya dengi bir lise yaptırması talebinde bulunmuştu. Hisarcıklıoğlu da bu talebe olumlu yanıt vermişti. Hisarcıklıoğlu, 'Bizim petrolümüz, doğalgazımız yok, ama Allah'ın izniyle gençlerimiz var. Gelecek asır Türk gençliğinde. TOBB olarak Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Eğitime yaptığımız katkı 78 milyon TL'yi geçmiş bulunuyor. Bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Eskişehir'in bizden istediği yeni bir eğitim yuvasını kente kazandırmaktan dolayı da büyük memnuniyet duyacağız' demişti.

2,5 YIL GEÇTİ
ETO tarafından 8 Aralık 2012'de düzenlenen Eskişehir'in Sesleri Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'ne Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, Kazım Kurt, Ruhsar Demirel ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'de katılmıştı. Hisarcıklıoğlu'nun okul yaptırma sözünü vermesinin üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçti. Geçen sürede TOBB Eskişehir'e bir okul yaptırmadı.

HATIRLATACAKLAR
Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile röportaj yaptım. Özen, Tepebaşı Bölgesi'ne yeni bir Fen Lisesi yapacaklarını söyledi. Ben de TOBB'un bu konuda bir sözü olduğunu hatırlattım. Özen, 'ETO Başkanımız Metin Güler'de bu konuda bir çalışma yapıyor. ESO Başkanı Savaş Özaydemir ile geçen hafta birlikte bir protokol imzaladık. O protokol esnasında konuyu gündeme getirdim. Hem Metin Güler, hem de Savaş Özaydemir TOBB Başkanına bu sözü hatırlatacak. Arsa sıkıntımız yok. Çünkü yapılacak bir okul nitelikli bir okul olacağı için yeri çok önemli değil. Ulaşım olması yeterli' dedi. ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ve en önemlisi Hisarcıklıoğlu'ndan 'Fen Lisesi yaptırma' sözünü alan BALO Başkanı Harun Karacan bu konuda üstlerine düşeni yapmalı. TOBB Başkanı Eskişehir'e verdiği sözü tutmalı. TOBB Fen Lisesi'ni Eskişehir'e kazandırmalı…

*

MHP MAKUS TALİHİNİ YENMEK İSTİYORSA…

Diş Hekimi olan Emine Edizgil 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olana dek Eskişehir'de tanınırlığı yoktu.

OYLARI ÜÇ KAT ARTTIRDI
Ancak Edizgil deyim yerindeyse karınca gibi çalışarak kendisini halka tanıttı. Herkese ulaşmayı başardı. Bu özverili çalışma sayesinde arkasında bir rüzgar estirdi. 'O Kadına oy vereceğim', 'MHP'nin Kadınına oy vereceğim' diyenlerin sayısı giderek artmaya başladı. 2009 seçimlerinde MHP Odunpazarı'nda 18 bin 928 oy almıştı. Toplam oyların sadece %9,2'si MHP'nin olmuştu. Edizgil 51 bin 91 oy aldı. MHP'nin %9,2 oy oranını %21,4'e çıkardı. 'O Kadın' MHP'nin oylarını yaklaşık üç kat arttırdı. Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı Eskişehir'in tamamı olan 14 ilçeden 58 bin 635 oy alırken, Emine Hanım sadece bir ilçeden 51 bin 91 oy aldı.

LİSTE BAŞI YAPMALI
Edizgil seçimi kaybetmesine rağmen kazandı. Odunpazarı'nda 'Artık MHP'de var' dedirtti. Emine Hanım MHP Eskişehir Milletvekili aday adayı olarak çalışmalarına hızlı başladı. Eminim ki 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi yine karınca gibi çalışacak. Odunpazarı'nda gösterdiği başarıyı, Tepebaşı ve diğer 12 ilçede de göstermeye çalışacak. MHP Eskişehir'deki makus talihini yenmek istiyorsa, Emine Edizgil'i milletvekili aday listesinin başına koymalı. Edizgil, gece gündüz çalışarak, 2. Sıraya yazılan isimle birlikte kendisini TBMM'ye götürebilir. MHP'de Edizgil dışında kimse bunu başaramaz…

*

TETİK ÇALIŞKANLIĞI İLE ÖNE ÇIKIYOR

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Yetkin Tetik Gazi Yakup Satar Caddesi'nde seçim bürosu açtı. Kırım Tatarı olan Tetik, görkemli açılışa gelenlere çibörek ve pilav ikram etti. AK Parti milletvekili adayları Fikret Dönmez, Ayhan Arslan, H.İbrahim Sarıkaya, Mehmet Akif Erdem, Mehmet Çelikbilek, Hamit Sayın, Hüsnü Petek'te katılarak, Tetik'i yalnız bırakmadılar. Son 30 yıldır Eskişehir siyasetinin önemli figürlerinden birisi olan Tetik, en çalışkan aday adayı olarak öne çıkıyor. Umarım AK Parti Genel Merkez yöneticileri Tetik'e yaptığı bu çalışmanın karşılığını verirler.

*

FOTO ŞAKA

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Metin Bey, TOBB'un Eskişehir'e Fen Lisesi yaptırma sözü ne oldu?
ETO Başkanı Metin Güler: Bu sözü kim vermiş? Ne zaman vermiş? Neden vermiş?
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: En iyisi ben bu soruyu atanan değil de, seçilen başkana sorayım.