TARAFTARIN UMUDUNU ÖLDÜRMEYİN
Kral, dondurucu bir kış mevsiminde gecenin soğuğunda nöbet tutan muhafıza 'Üşümüyor musun?' diye sorar. Muhafız 'Ben alışığım Kralım' cevabını verir. Kral, 'Olsun sana sıcak elbise getirmelerini emredeceğim' der ve gider. Ancak bir süre sonra içeri girdiğinde emri vermeyi unutur. Ertesi gün duvarın yanında muhafızın soğuktan donmuş cesedini görürler; duvara da bir şeyler karalanmıştır ve şu yazmaktadır: 'Kralım soğuğa alışkındım; fakat senin sıcak elbise vaadin beni öldürdü.' Vaat umudu doğurur. Vaat gerçekleşmezse umut kırılır. Umudu kırılan kişinin donan nöbetçi örneğinde olduğu gibi hayat bağı da kopar. Transfer tahtasının açılmasından sonra Eskişehirspor Genel Sekreteri Harun Adıgüzel ve Teknik Direktör Fuat Çapa Eskişehirspor'un Play Off'a kalacağını açıkladılar. Bu konuda taraftara vaat verdiler. Eskişehirspor'un bugün 6'ncı sıradaki takımla arasında 14 puan var. ES ES'in Play Off'a kalması imkansız gibi gözüküyor. Eskişehirspor'un öncelikli hedefi 'küme düşme bölgesinden süratla uzaklaşmak' olmalıydı. Zaten taraftar da böyle düşünüyordu. Adıgüzel ve Çapa, taraftarı Play Off konusunda umutlandırarak bence hata yaptılar. Taraftara umut verdiler. Bu açıklamalarıyla 'takımın üzerinde gereksiz baskı' oluşturdular. O da son iki maçta sonuca olumsuz olarak yansıdı. Artık kimse Play Off konusunda konuşmamalı. Takımın konstrasyonunu bozmamalı. Taraftarın umudunu öldürmemeli. ES ES bir galibiyet serisi daha yakalayarak, bir an önce küme düşme bölgesinden uzaklaşmalı.


//////

GERÇEK BİR CUMHURİYET
SEVDALISI SEVGİ AKMEN
FETÖ terör örgütünün hedefinde olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Genel Kurulu geçtiğimiz hafta yapıldı. Seçime tek liste ile giren Sevgi Akmen tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Sevgi Hanımı 1999 yılında ilk CHP İl Başkanı olduğu günden beri tanırım. Her hafta slaytlar eşliğinde basın toplantısı düzenlerdi. CHP'yi kurumsal olarak geliştirmek için çok çaba harcadı. Doğru bildiklerini söylediği ve savunduğu için çok haksızlığa uğradı.Buna rağmen demokratik kitle örgütlerinde yıllardır görev alarak, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarıyla mücadele ediyor. Gerçek bir Cumhuriyet sevdalısı olan Akmen'i yeniden seçildiği için kutluyorum. Yıllardır verdiği demokrasi mücadelesini takdir ediyorum...


/////////
NOSTALJİ

15 YIL ÖNCE MALİYE
BAKANI ESKİŞEHİR'DE
Yıl: 2004 Yer: O yıllarda Atatürk Bulvarı'nda olan AK Parti İl binası. dönemin Maliye Bakanı merhum Kemal Unakıtan Eskişehir'i ziyaret ediyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, dönemin AK Parti İl Başkanı Fikret Dönmez, Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç ile birlikte fotoğraf çektiriyorlar. Unakıtan bu fotoğraf çekilmesinden üç yıl sonra (22 Temmuz 2007) Eskişehir Milletvekili seçiliyor. Unakıtan'ın Eskişehir'e devlet yatırımlarının gelmesinde ve Eskişehirspor'un 2007-2008 sezonunda Süper Lige çıkmasında büyük emekleri oldu. Dört yıllık milletvekilliği döneminde Eskişehir'de büyük izler bırakan Unakıtan 12 Ekim 2016'da vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Murat Mercan 2002 ve 2007 seçimlerinde milletvekili seçildi. 3 Şubat 2012'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığına atandı. 2017 Temmuz'unda Japonya Tokya Büyükelçisi oldu. Fikret Dönmez, İl Genel Meclisi Başkanı olan Osman Yüksel'in yerine 2004 Nisan ayında İl Başkanı olmuştu. 21 Nisan 2006'da Osman Yüksel ile İl Başkanlığı için yarıştı iki oyla seçimi kaybetti. Partinin Kurucu Merkez İlçe Başkanı olan Hasan Tuç şu anda AK Parti'nin Tepebaşı Belediye Başkan adayı...

FOTO ŞAKA
////

AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı:
İbrahimciğim, AK Parti'de en sevdiğim insan sensin.
AK Parti eski Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Mustafa'yı sevdiği gibi mi seviyorsunuz?
AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: Anlayamadım?
AK Parti eski Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca: Kanuni çok sevdiği oğlunu boğdurmuştu ya!. Siz de çok seviyorum dediğiniz beni boğdurmadınız ama, başkan adaylığımı bir güzel yediniz.

DÜNYA TARİHİ
/////

SİLAHSIZLAŞMA GÖRÜŞMESİ
Tarih 1986. 33 yıl önce Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreteri Mihail Gorbaçov ile ABD Başkanı Ronald Reagen Reykjavik'te, yeniden yapılan zirve görüşmesinde, silahların denetimini görüştüler. Fakat Reagan Yıldız Savaşları projesinden taviz vermediği için silahsızlanma görüşmesinden bir netice alınamadı.


FIKRA
/////
ŞANSLI PİZZACI
Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar. Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin?
– 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır.
– İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider.
Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür:
-O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.