Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı okul yöneticisi atamalarıyla ilgili yargı kararlarının ardı arkası kesilmiyor.

HUKUKA AYKIRI BULDU
Müdürlüğü düşürülen yedi okul yöneticisi daha 'Yürütmeyi Durdurma Kararı' aldı. 75 puan altında bırakılarak, okul müdürlüğü düşürülen İbrahim Bal, Ali Osman Karagöz, Yeter Mantar, Süleyman Ercan Karakaya, Necdet Örs, Erol Ülker ve Harun Sever daha önce 1. İş İdare Mahkemesi'nde açtıkları davayı kazanmışlardı. Mahkeme, değerlendirme işlemlerinin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlere dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak, soyut ve dayanaksız olması nedeniyle hukuka aykırı bularak görev sürelerinin uzatılmamasına ilişkin işlemi iptal etmişti.

BİR KEZ DAHA
TESCİLLENDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu isimleri göreve iade etmesi ve görev başında değerlendirme yapması gerekiyordu. Ancak Yargı kararları hiçe sayılarak, göreve iade edilmeden 7 yönetici ile ilgili yeni bir değerlendirme yapıldı. Okul Müdürlükleri tekrar düşürüldü. İbrahim Bal, Ali Osman Karagöz, Yeter Mantar, Süleyman Ercan Karakaya, Necdet Örs, Erol Ülker ve Harun Sever konuyu tekrar Yargı'ya taşıdı. Mahkeme göreve iade edilmeden yapılan değerlendirmeyi doğru bulmayarak, 'Yürütmeyi Durdurma Kararı` aldı. Böylece değerlendirmelerde hukuksuzluk yapıldığı bir kez daha tescillenmiş oldu.

TAZMİNAT DAVASI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yargı kararını uygulamak zorunda. Yargıtay, Giresun Eski İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu hakkında verilen yargı kararını uygulamayan, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve üç bürokratı 'Herkesin yargı kararlarına uyma zorunluluğu vardır' diyerek tazminat ödemeye mahkûm etti. Sendikalar ve haksızlığa uğrayan eğitimciler Milli Eğitim Bakanlığı Eskişehir Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü hakkında tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Yargı kararlarını uygulamamayı alışkanlık haline getirenler Hüseyin Çelik gibi tazminat ödemeye mahkum edileceklerini artık bilmeli…

************

HAN'A 'KEBAP YAPSIN' DİYE Mİ GÖNDERİLDİ?

Kadrosu Eskişehir Büyükşehir'de bulunan eski Han İlçe Özel İdare Müdürünün 'Kişiye özel görevlendirme' ile Han Kaymakamlığına Yazıişleri Müdür Vekili yapıldığını daha önce yazmıştım. Yüksel Başaran Han İlçe Özel İdare Müdürü olarak görev yapıyordu. Özel İdare kapatılınca, Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçti. Büyükşehir Belediyesi Han'da ihtiyacı olmadığı için Başaran'ı geçici görevle Mahmudiye Belediyesi'nde görevlendirdi. Başaran AKP Han İlçe Kadın Kolları Başkanı olan eşi Döndü Başaran'ın etkisiyle önce görevlendirme ile Eskişehir merkezde bulunan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na alındı. Daha sonra Başaran Han'daki olmayan yatırımları izlemek için bu ilçeye görevlendirildi. İlçe Kaymakamlığı tarafından da Yazıişleri Müdür Vekili yapıldı. Böylece maaşını Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden alan Başaran, Han İlçe Kaymakamlığında çalışmaya başladı. Eşinin AKP Han İlçe Kadın Kolları Başkanı olmasının nimetinden faydalanmış oldu. Yüksel Başaran kendi sosyal paylaşım sitesinde Han kebabı yaparken çektirdiği fotoğrafı paylaşması bu ilçede oturan bazı vatandaşlar tarafından 'Vali onu Han'a kebap yapsın diye mi gönderdi? ' 'Han'a hiçbir yatırım gelmeyince, adam ne yapsın? Boş durmaktansa, kebapçılığa başlamış' diye esprili eleştirilerde bulundu.

****************

NOSTALJİ

CHP BİRİNCİ SIRA ADAYI KAZIM
KURT DENİZ BAYKAL İLE BİRLİKTE

16 yıl önce. Yıl 1999, 18 Nisan seçimleri öncesinde Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Havaalanı'nda özel bir uçakla ilimizden ayrılıyor. Fotoğrafta CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt, 3. Sıra Milletvekili adayı Metin Tomsuk, 4. Sıra Milletvekili Adayı Kevser Öztürk, CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Muzaffer Solakoğlu ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan havaalanında Genel Başkanlarını uğurluyor. CHP o seçimlerde baraj altında kaldı. 1. sıra Milletvekili Adayı Kazım Kurt milletvekili seçilemedi. 1999 seçimlerinde çok üzülen Kurt, 12 yıl sonra 12 Haziran 2011 seçimlerinde 2. Sıradan milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 seçimlerinde de Odunpazarı Belediye Başkanı oldu.

**

foto şaka

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: Devlet Bey siz neden hiç evlenmediniz?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Ruhsar Hanım 'Evet' dememek için evlenmedim.