Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yerel seçim sathının hızlandığı günlerde yeni dönem projelerini açıkladı.

Hesap vermekten korkmayan, şeffaf ve birlikte üretmeyi her ortamda dile getiren Kurt, vizyonunu yeniden tanıtırken sahnede de politik duruşundan ödün vermedi.

Sadece kendi bölgesindeki rakibine değil hem AK Parti’ye hem de Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri her zaman olduğu gibi vatandaşta karşılık buldu. Kazım Kurt siyasi yönüyle ilerlemeye devam ediyor. Belki de bu yüzden karşısına çıkan isimler zayıf kalıyor!

*

Toplamda 22 başlığın bulunduğu projeleri doğuran iki etmen gördüm: halk ve ekonomi… Toplantıyı takip eden herkesin ilgisini çeken vaatler farklıdır. Benim özellikle İmece Fırınları, İstihdam Ofisi, Tekstil Fabrikası, Tarihi Bölge’de yeni bir cazibe merkezi başlıkları dikkatimi çekti.

Vizyonun geneline bakacak olursak hem sosyal hem de maddi yatırımların dengelenerek Odunpazarı’nda vatandaşa refah bir atmosfer yaratılmak istendiğini düşündüm… Sadece bütçe üzerine hizmetleri sıralamak vatandaş gözünde samimi değil! Gerçekçi bir imaj sergilemek gerek…

*

Kazım Kurt bütçeden, gelir-gider dengesinden söz ederken korkmuyor, çünkü kendisi işin başında. Ama ülkede kontrol edilemeyen bir şey var; ekonomi! Derinleşen ekonomik kriz ve büyüyen enflasyon yerel yönetimlerin hizmet kabiliyetini kısıtladı. Çıkmaza giren seçilmiş yöneticiler de hesap vermek zorunda kaldı. Kazım Kurt da hesap verdi. Sahneye adımını atar atmaz geçen dönemki sözlerinin yüzde 78’ini karşılayabildiğini söyledi…

Bu da gösteriyor ki Kazım Kurt bir önceki döneminden ders almış!

Kriz sürecinde ekonomi temelinde verilen sözleri tutmak meziyet ister. Sanırım bu nedenledir ki yeni dönemde yapacağı somut yatırımların hiçbirinde rakam dillendirmedi. Çok büyük iddiayla ortaya attığı 100 kreş konusunda mahcubiyetini dile getirdi. Ama devam edecek diyerek direnmeye söz verdi.

*

10 yılın güveniyle önemli mesajları vardı Kazım Kurt’un… Belediyeciliğin vesayet altında merkezi hükümetin izin verdiği ölçüde yapıldığını söylerken solcu belediyeleri de eleştirdi. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır der gibi! “Korkmayın” derken kendi cephesine düşen görevi hatırlattı; “iktidar olmak!”

*

Yerel seçim süreci elbette çok önemli. Eskişehir gibi çağdaş bir kentte hizmetlerin yanı sıra yaşadığımız özgür ortam bize bunu kanıtlıyor. Türkiye’de oluşturulamamış demokrasiye şahitlik ediyoruz. Ama bu kimseyi tembelleştirmesin!

CHP iktidar sorumluluğunu yerel seçimlerde “İşimiz belediyecilik” diyerek bir kez daha üstlendi. Belediyecilikteki iddiayı korumak her zaman genel seçim başarısı getirmiyor. 14 ve 28 Mayıs seçimleri bunu gösterdi. Yerelde hizmete evet ama genelde yönetime hayır diyor halk… İktidar yolunda hala açıklamayan kapıları zorluyor genel merkez. Anahtar hala yerel yönetimlerde!

*

İktidarın hedeflendiği süreçte “Hep birlikte daha ileriye” sloganıyla seçime giren Odunpazarı’nın da kendi içindeki kavgayı hep birlikte bırakması lazım. Zira yeni bir kent oluşturmak, eski hizmetlere yaratıcılık katmak ve kendi yaptıklarını aşmak “tek başına” kolay değil. Başkan Kurt zorun peşinde!