Sivrihisar ve Beylikova'nın AK Partili Belediye Başkanları örnek davranış, anlamlı destekleri ve çalışkanlıklarıyla hem ilçelerinde hem de Eskişehir'de büyük takdir topluyor.

KENDİ OTOMOBİLİNİ
MAKAM ARACI YAPTI
30 Mart 2014'de Sivrihisar Belediye Başkanlığına seçilen Hamid Yüzügüllü, 'belediyenin makam aracını hiç kullanmadı.' Yeni bir araçta kiralamadı. Başkan seçilmeden önce kullandığı 'kendi otomobilini makam aracı' yaptı. Daha sonra yine kendi parasıyla aldığı aracı kullandı. Belediyenin 'personelini şoför olarak' kullanmadı. Kendi şoförünün parasını da belediyeye ödetmedi. Onun parasını da 'kendi cebinden' ödüyor. Bu konuda belediyeye 'hiçbir külfet yüklemediği' için Sivrihisarlıların takdirini topladı. Yüzügüllü bu uygulamayla da diğer ilçe belediye başkanlarına da 'iyi örnek' oldu. 'Reklam olmasın' diye bu yaptıklarını hiçbir yerde söylemedi. Kendi cebinden 'çok sayıda öğrenciye burslar vererek' onların eğitimine de katkı veriyor. Yüzügüllü Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek; ilçede 'Açık Hava Heykel Müzesi' kurdu. Açık Hava Müzesinde, Atatürk'ün elinde Nutuk kitabıyla heykeli, Nasreddin Hoca Heykeli, Şerife Bacı heykeli, Atı ile dereden geçen kız heykeli, Halk Bilimcisi Muzaffer Sarısözen, Aşık Paşa Anıtı gibi heykeller yer alıyor. Belediyeye yeni bir hizmet binası kazandıran Yüzügüllü, sokakları sağlıklı hale getirecek çalışmaları başlattı. Ermeni Kilisesini restore ettirip, çevre düzenlemesini yaptırdı. Hamamkarahisar'da bulunan hamamların restorasyon çalışmaları için proje hazırladı. Eski Askeri Hastane ve Yunus Emre Kültürevi'ni restore ettiriyor. Yüzügüllü sayesinde Sivrihisar'ın çehresi değişti. Yaptığı hizmetlerle 'sadece Sivrihisar halkının değil, Eskişehirlinin' takdirini kazandı. Uluslararası Nasreddin Hoca Festivalleri düzenledi. Sivrihisar ilçe Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapılarak bölgeye özgü 'Muska' baklavasının coğrafi işaretlemesi gerçekleştirildi.. Böylece Muska baklavası Sivrihisar'ın ilk, Eskişehir'in ise 4. coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi. Yaptığı çalışmalar, mütevaziliği ve çalışkanlığı ile 31 Mart 2019'da 'Sivrihisar Belediye Başkan adaylığını sonuna kadar' hak etti.

BEYLİKOVA'YI
EĞİTİM MERKEZİ YAPTI
29 Mart 2009'da Beylikova Belediye Başkanı seçilen Özkan Alp görev sürecinde hiç belediye başkanlığı maaşı almadı. Bu maaşını öğrencilere burs olarak vererek, onların eğitimlerine katkı sunuyor. Annesi merhume Saide Alp adına ilçede anaokulu yaptırdı. Milli Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı ile iyi bir diyalog kuran Özkan Alp, Beylikova'nın bölgenin eğitim merkezi olmasında öncü oldu. Fen Lisesi gibi ayrıcalıklı bir okul onun sayesinde ilçeye kuruldu. 300 öğrencilik Beylikova Fen Lisesi pansiyonu yapıldı. Belediye olarak her okula birer halı saha yaptırdı. Bütün okulların bahçelerine voleybol, basketbol sahaları, tenis kortları yaptırdı. İlçeye bir spor salonu kazandırdı. Dört katlı Meslek Lisesi atölye binası, İmam Hatip Ortaokulu binası, İlçe Halk Eğitim Merkezi binası, Kültür Evi, TOKİ 200 kişilik yurt binası yapıldı. Sağlık Bakanlığının o zaman yeni uyguladığı 'Entegre Hastane Modeli'ni Eskişehir'e ilk o getirdi. İlçeye Çok Programlı Lisesi yapıldı. Bu okulda Türkiye'de sadece üç adet olan 'Gıda Yüksek Süt Teknolojileri Bölümü' açıldı. Arkasından Türkiye'de yedi adet bulunan 'Veteriner Yardımcılığı ve Hayvan Sağlığı Bölümünü' de açıldı. Özkan Alp, Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ve doğalgazın gelmesiyle cazibe merkezi haline gelen Beylikova'ya yakında bir Meslek Yüksek Okulu da kurdurur. Beylikova'da yaptığı hizmetler ve insancıl kişiliğiyle takdir toplayan Özkan Alp'ın 31 Mart yerel seçimlerinde başkan adayı olması bugünden kesin gibi görünüyor...
----------------------------------------------
MİLLİ EĞİTİM'DE
YAPRAK DÖKÜMÜ

Önce İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen merkeze çekildi. Yerine Eskişehir eğitim camiasının bildiği bir isim olan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt getirildi.
Sonra Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez görevden alınarak, Milli Eğitim Şube Müdürü yapıldı. Onun yerine Baksan Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Özata'nın Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirileceği iddia ediliyor. İyi bir eğitim yöneticisi olan İlhan Özata, AK Parti İl Gençlik Kolu Başkanı Fatih Özata'nın babasıdır...
---------------------------------------------------------
CHP'LİLERİN HAYVAN SEVGİSİ

CHP İl Yönetimi tarafından sosyal medyada yapılan paylaşım dikkatimi çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in bir minik köpeği, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'un kedileri severken, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar'ın güvercinlere yem verirken fotoğrafları paylaşılırken; 'Biz Başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Hayvanlara yapılan işkenceyi lanetliyoruz' yorumunda bulunuldu.
CHP bu paylaşımla hayvanlara insanlık dışı işkence yapan mahluklara anlamlı mesaj verirken, 'bu şiddete karşı farkındalık' oluşturdu. Hayvan Yasası bir an önce çıkarılarak, onlara karşı işkence yapıp, öldürenlere 'hak ettiği cezalar' verilmelidir.
---------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar:
Atilaycığım bir daha İl Başkanı olursam, bu sefer tarafsız olacağım.
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç: Şu gelen Kazım Kurt değil mi?
CHP eski İl Başkanı Sinan Özkar: Hani nerde? Yeni mi geldi? Son söylediğimi duydu mu?
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç: Sinan Bey, ne kadar tarafsız İl Başkanlığı yapacağınız yaşadığınız panikten belli olacak.
---------------------------------------------------
FIKRA
BORU


Otobüse biner binmez sarışın kız düşmemek için bir dikey bir boruya tutunmuş. Daha sonra aynı boruya tutunan ve onun gözlerine dikkatle bakan delikanlıyı fark etmiş, hemen sırtını dönmüş. Otobüs durağa gelince delikanlı sarışının omzuna dokunup 'Ben burada ineceğim..' demiş. 'Bana ne?' diye cevap vermiş sarışın sinirlenerek, 'Ben iniş yolunuzu tıkamıyorum ki?..' Delikanlı 'Ama bu boru benim..' demiş, 'Hırdavatçıdan banyo perdemi asmak için almıştım da..'