İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüğü boş olan eğitim kurumlarının isimlerini duyuruya çıkardı.

168 OKUL
Peki listede yer alan 168 boş okulda müdürlük yapmak için kimler müracaat edebilir? Eğitim kurumu yöneticiliğinde değerlendirme sonuçlarına bağlı olarak (75 puan altında kaldıkları için) müdürlük görev süresi uzatılmayanlar, daha önce müdürlük görevinde bulunmuş olanlar ile öğretmenliğinde 8 yılı doldurmuş ve bugüne kadar müdürlük görevinde bulunmamış olanlar, şube müdürü ve daha üst kadrolarda görev yapmış olanlar müracaat edebilecek.

504 KİŞİ MÜLAKATA
ÇAĞRILACAK
Milli Eğitim Müdürlüğü ilan ettiği boş okulların üç katı sayıda kişiyi mülakata çağıracak. Okul müdürlüğü için başvuran 504 kişi mülakata girecek. Müracaatlar arasında bu 504 kişiyi belirlemek için değerlendirme yapılacak. Adayların eğitimleri, akademik kariyerleri, aldığı ödüller, cezalar, meslekteki kıdemleri puanlanacak. Yapılan değerlendirme sonucunda alınan puanlar en yüksekten başlayarak sıralanacak. Puan sıralamasında ilk 504'e giren eğitimciler, boş olan 168 eğitim kurumuna müdür olabilmek için mülakata çağrılacak. Mülakatta alınan puanların yarısı ile ilk değerlendirmede alınan puanların yarısı toplanacak.

BUGÜN BAŞLIYOR
Bu puanlara göre 168 kişi boş okullara müdür olarak atanacak. Bu konudaki başvurular bugün başlıyor. 22 Eylül mesai saati bitiminde de sona eriyor. Bu şartları taşıyan, vatanını, milletini, Büyük Önder Atatürk'ü, Cumhuriyeti seven ne kadar eğitimci varsa müdürlük için başvuruda bulunmalıdır. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş üyeleri veya hiçbir sendikaya üye olmayan eğitimciler, Çağdaş Cumhuriyet için elini taşın altına sokarak, mutlaka başvuruda bulunmalıdır. Tüm okul müdürlüklerinin tamamının bir sendikanın hakimiyeti altına girmesine karşı ortak mücadele vererek, eğitimde birileri tarafından sahnelenen bu oyunu bozmaya çalışmalıdır. Bu yapıldığı takdirde ilk değerlendirmede sonrasında mülakat için çağrılacak 504 kişinin büyük çoğunluğu Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş üyeleri veya hiçbir sendikaya üye olmayan eğitimcilerden oluşacaktır. Böylece, sırf iktidar yanlısı sendikaya üye olduğu için her önüne gelenin okul müdürü olması engellenecektir. Böylece Eğitim Bir-Sen'in içinden de, daha nitelikli, kariyerli kişiler ilk 504'ün içine girebilecektir.
SAFINIZ BELLİ
OLSUN
Hz. İbrahim'i atmak için büyük bir ateş yakılmıştı. Bu esnada bir karınca su taşıyordu. Yolda giderken karşılaştığı karıncalar nereye gittiğini sorarlar. Karınca, 'Hz. İbrahim'i atacakları ateşi söndürmek için su taşıyorum' diye cevap verir. Soruyu soran karıncalar gülerler; 'Senin götürdüğün su, o kocaman ateşi söndürmeye yetmez ki derler.' 'Olsun' der karınca, 'ben de biliyorum yetmeyeceğini; ama hiç olmazsa safım belli olsun.' İlk değerlendirmede yüksek puan alanlar, sırf iktidar yanlısı sendikaya üye olmadıkları için her zaman olduğu gibi mülakatta elenebilirler. İlk 504'e sadece 168 Eğitim Bir-Senli girse, 168'i de mülakatla atanabilir. Oynanan oyunu bozmak için başvuruda bulunanlar, sonunda haksızlığa uğrasalar bile en azından Karınca gibi safları belli olacaktır. Haksızlığa karşı verdiği mücadelenin vicdani rahatlığıyla huzurlu olacaktır…

*

AMELİYATHANEDE TEMİZLİK PERSONELLERİ
HALA TEKNİSYEN OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR MU?

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu konuda beni arayan bazı hastane çalışanları temizlik şirketinde çalışan 15-20 kişinin ameliyathanelerde teknisyen gibi çalıştırıldığını belirterek, 'Bu kişilere aynı zamanda ameliyathane temizliği de yaptırılıyor' diye tepki gösterdi.

MESLEKİ
BİLGİLERİ VAR MI?
Ameliyathanede çalışan teknisyenlerin asli görevleri nedir? 1. Ameliyathane odasını ameliyata hazırlamak. 2. Cihazların bakımını yapmak. 3. Ameliyathane masasındaki hastanın pozisyonunu ayarlamak. 4. Ameliyat esnasında acilen gerekli olan malzemeleri temin etmek. 5. Ameliyat lambasını duruma göre ayarlamak. Teknisyenlerin asli görevleri arasında ameliyathane temizliği yapmak yok. Hastane Başhekimine ve yaptığı yanlış uygulamalarla çalışan personeller arasında huzursuzluğa neden olan Başmüdürüne soruyorum. Ameliyathanede çalıştırdığınız temizlik firması personelleri teknisyen veya teknisyen yardımcısı mı? Bu konuda mesleki bilgileri var mı? Bilgileri yoksa temizlik personellerini ameliyathanede teknisyen olarak çalıştırmanın mantığı nedir?

KALİTE
ANLAYIŞINIZ
BU MU?
ESOGÜ Rektörlüğü daha önce yazdığım bir haberle ilgili yazılı açıklama göndermişti. Bu açıklamada, 'ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi standartlarına göre hizmet veren, kalite anlayışının, gelişimini, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin arttırılması, çalışanların tatminini, hasta memnuniyetinin artmasını, tüm faaliyetlerin izlenmesi ve kontrolünü, bununla birlikte etkin bir yönetim anlayışını hedefleyen ve uygulayan akredite bir kurumdur' denilmişti. Sayın Başhekim ve Başmüdür sizin çok övündüğünüz kalite anlayışı, temizlik personellerini ameliyathanelerde teknisyen olarak çalıştırmak mıdır? 'Ameliyathanede Teknisyen Olarak Çalışan Temizlik Personelleri' başlıklı yazıyı 11 gün önce kaleme aldım. Bu konuyla ilgili ne ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ne Rektörlükten, ne de bunları denetlemekle görevli olan Sağlık Müdürlüğü'nden bir açıklama gelmedi. Bu kurumlara soruyorum; ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ameliyathanesinde temizlik personelleri hala teknisyen olarak çalıştırılıyor mu?

*

EĞİTİM BİR-SEN'İN GÖNDERDİĞİ ÇİÇEKLER ÇÖPE ATILMIŞ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yöneticilik görevlerini başka eğitim kurumlarında uzatan müdürlerin atandıkları okulların listesini beş gün önce yayınlamıştı.

HAYIRLI OLSUN ÇİÇEĞİ
Görevlendirmeleri yapılan 43 okul müdürünün dün yeni okullarında çalışmaya başlaması bekleniliyordu. Bürokratik işlemler nedeniyle 43 okul müdürü dün okullarında görevlerine başlayamadı. Bu okul müdürlerinin büyük çoğunluğu bilindiği üzere Eğitim Bir-Sen üyesi. Eğitim Bir-Sen Yönetimi dün kendi üyelerinin müdür olarak başlayacağı okullara 'Hayırlı olsun çiçeği' göndermiş. Gelen çiçekleri 75 puanın altında puan verilerek, yöneticilik görevleri düşürülen eski müdürler almış.

NAZİRE Mİ YAPIYORLAR?
Bazı müdürler gelen çiçekleri çöpe atarken, bazıları da almayarak iade etmiş. Bu konuda beni arayan çok sayıda okul müdürü, 'Milli Eğitim'i Milli Eğitim Müdürü değil, Eğitim Bir-Sen yönetiyor. Onlar kendi üyelerinin bugün göreve başlayamadıklarını bilmiyorlar mı? Bizimle alay etmek ve bize nazire yapmak için mi bu çiçekleri gönderdiler? Bugünkü üstünlüklerine fazla güvenmesinler. Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner' diye tepki gösterdi.

*

foto şaka

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Akın Turgut: Rektörüm, eşinizin yeğeni Mesut Bey ile birlikte el ele verip, hastanemizde beş yıldızlı hizmet veriyoruz.

ESOGÜ Rektörü Hasan Gönen: Bir defadan fazla kullanılması yasak olan tıbbi malzemeleri steril edip, hastalarda tekrar kullanarak mı, ameliyathanede temizlik personeline teknisyenlik yaptırarak mı hastanede beş yıldızlı hizmet veriyorsunuz?

Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mesut Sarıbardak: Eniştem Akın Beyi bırakıp, bana dönmeden, uzasam iyi olur. Yoksa bana da personel uygulamalarımla ilgili çok fırça atar.