Sevgili okurlar; Acı ve tatlı hatıralarıyla bir yılı daha geride bıraktık.

Kimimiz kazançlı, kimimiz zararla kapatmış olduk ama esas olan ebedi hayatımız olan sonsuz alem için acaba karımız ve kazancımız nasıl geçti? Dünya her canlı için fani ve geçicidir. Burada yaptığımız tüm ameller için bir gün mutlaka hesaba çekileceğiz. İşte orada hiç hata yapmayan terazide hesabımız ne olacak?

Bilindiği gibi ebedi alem başlangıcı hiçbir zaman yaşla, malla ilgili değil. Nitekim Gazze’de olanlar biz insanlar için bir ibret vesilesidir 80-90 yaşındaki yaşlı ölürken henüz annesinden yeni doğmuş çocuklarda ebedi hayat ile tanışıyor. Bu nedenle dünyanın aldatıcı, yanıltıcı hevesine kapılıp yılbaşı gibi dinimizde yeri olmayan ve bir Müslümanın kutlamaması gereken bir geceyi günah üretimine dönüştürmek, akıllı bir insanın ve Müslümanın yapacağı akıllı bir iş değil.

Eğer mutlaka kutlamak istiyorsak o gece yapılacak o kadar güzel dualar var ki. Belki de bizim hayatımız boyu mutluluğu yakalamamıza sebep olabilir. Bu geceyi de öyle kabul ederek tövbe ve istiğfar ile geçirmek kendimiz için, evlatlarımız için özellikle vatanımız için Allah’a dua ederek geçirmek bizler için büyük kazanç olur. Ez cümle bu geceyi kutlamak hele haram ile karşılamak hiç de doğru değil.