1990 yılında mezun olduğum Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ettim.

SERZENİŞTE BULUNUYORDU
Okulun başarılı Müdürü Osman Anıl sürekli okula davet ediyordu. 'Nasıl bizim okulun mezunusun? Hiç gelmiyorsun' diye hep serzenişte bulunuyordu. Bende önceki günü okulu ziyaret ettim. Sayın Anıl beni 13. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında 2 Dünya 1'ciliği 1 Dünya 2'nciliği ve 1 Dünya 3'ncülüğü ödüllerini kazandıran ekiple tanıştırdı. Burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl farklı illerde düzenlenen ve bu senede Samsun'da gerçekleştirilen robot yarışmasının sloganı 'Yapay Zeka Uygulamaları' olmuş. Okul bu yarışmaya şu kategorilerde katıldı; 'Endüsriyel Otomasyon Teknolojileri alanında 6 öğretmen 19 öğrenci. Katagoriler (4 kategori) : 4 Temalı Robot, 3 Endüstriyel Robotik Kol, 2 Ekip Tasarla Çalıştır, 1 Serbest Kategori. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında 2 öğretmen 4 öğrenci Kategoriler (2 kategori) : 1 Hızlı Çizgi İzleyen, Yumurta Toplama Karetta karetta.'

TEBRİK EDİYORUM
Toplam 3849 robot ile Lise ve Üniversite öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı olduğu yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve danışman öğretmenlerinin hazırladığı robotlar ödülleri topladı. Temalı Kategori Dünya 1'ncisi, Endüstriyel Robotik Kol Dünya 1'ncisi, Endüstriyel Robotik Kol Dünya 2'ncisi, Temalı Kategori Dünya 3'ncüsü, oldular. 2018 yılında Sivas'ta düzenlenen 12'nci Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Temalı kategoride Dünya 3'ncüsü ve En İyi Tasarım ödülü sahibi olmuştu. 2017 yılında Konya'da düzenlenen 11. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya 2'ncisi ve Dünya 4'ncüsü olmuştu. Dünya Şampiyonu robotlar icat eden Endüsriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı Öğretmen ve öğrencilerini kutluyorum. Eski bir okul mezunu olarak elde ettikleri başarılarından dolayı büyük gurur duydum. Bugüne kadar gittiği her kurumda lider kişiliği, vizyonu ve çalışkanlığı ile fark yaratan Müdür Osman Anıl'ı da tebrik ediyorum.
--------------------------------------------------
MÜDÜR HAKAN CIRIT'TAN
'SULTAN SECCADESİ' TÜRKÜSÜ

İlimizin gözde eğitim kurumlarından Melahat Ünügür Ortaokulu güzel bir projeye daha imza attı.Eskişehir yöresine ait 'Sultan Seccadesi' adlı türküyü kentimizin güzelliklerini anlatan görüntülerle öğrenci, öğretmen, veli ve okul yöneticileri seslendirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan ve sevilen sanatçı Mithat Körler'de aynı türküyü söylediler. Okul Müdürü Ahmet Berberoğlu konuyla ilgili şunları söyledi; 'Eskişehir yöremize ait 'Sultan Seccadesi' adlı türkümüzün bilinirliğini artırmak, şehrimizin ve okulumuzun tanıtımını yapmak; öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile okul kültürünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla; 'Melahat Ünügür İçin Söyle' etkinliğini gerçekleştirdik.Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ve türkümüzü birlikte seslendiren, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt´a, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kürşad Önder Ceylan´a, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Ejder Yurttaş´a, Kıymetli öğretmen arkadaşlarımıza, öğrenci ve velilerimize, Bilhassa bizleri kırmayarak, yalnız bırakmayan değerli Mithat Körler beyefendiye, şükranlarımı sunarım.' Hazırlanan bu klibi çok beğendim. Okulun resmi sayfası ve youtube'de paylaşılan bu videoyu herkesi izlemeyi tavsiye ediyorum. Başta Okul Müdürü Ahmet Berberoğlu olmak üzere tüm Melahat Ünügür Ailesini kutluyorum.
------------------------------------------------
İFTAR SOFRALARI OKULA
'GELİR ARACI' DEĞİLDİR

Batıkent Mahallesinde bulunan Avukat Mail Büyükerman İlkokulu'ndan birkaç veli beni telefonla aradı. 16 Mayıs Perşembe günü okul bahçesinde düzenlenen iftar yemeği ile ilgili şikayetlerini dile getirdi. Okul yönetiminin öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik iftar programı düzenlediğini ifade eden okurlarım; 'Bu etkinlik için kişi başı 25 TL para istendi. Biz de okul müdürüne 'bu para çok değil mi?' diye sorduk. Kendisi okula da gelir kalması için bu fiyatı belirlediklerini söyledi. Biz de iftar için istenilen 25 lirayı iki öğrenciye verdik. Böylesi daha hayırlı oldu. Ya parası olmadığı için bu iftar yemeğine katılamayan çocuklar ile anne babaları ne olacak? İftar sofrasında asıl olması gerekenler onlar değil mi? Ne yazık ki okul müdürü Ramazan iftar sofralarının amacından bihabermiş. Bu sofralar paylaşmanın adresidir. Ekmeğimizi, suyumuzu başkalarıyla paylaşmak için bu iftar sofraları kurulur. Bu bereketli sofralar okula gelir elde etmek aracı değildir' diye tepki gösterdi. Maalesef ülkemizde son yıllarda kamu kurumlarının yaptığı iftar programlarında yaşananlar herkesi üzüyor. Yoksul çocukların 'güvenlik personelleri tarafından içeri alınmadığı' sofralarda oruçlar açılıyor. Protokol 'masaları donatılıp, porselen tabak ve cam bardaklarla' servis yapılırken, halka 'köpüt tabidot ve kağıt bardaklar' reva görülüyor. Bundan '30 yıl önceki iftar sofralarına' bakıyorum. Bir de şimdi yapılanları görüyorum. Ülke olarak 'bu kadar mı yozlaştık?' diye hayıflanıyorum...
---------------------------------------------
NOSTALJİ
SOL SİYASETİN BÜYÜK ÇINARLARI

Yıl: 1989 Şubat ayı. 30 yıl önce. Yer: Ekrem Restoran. SHP Eskişehir Belediye Başkan Adayı Merhum Selami Vardar düzenlenen bir yemekte konuşma yapıyor. Bu etkinliğe dönemin SHP Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi'de katılıyor. İl Başkanı merhum Demircan Arıkan, Aytaç Çınar, Abdülkadir Adar'da tarihi fotoğrafta yer alıyor. Daha önce 1973-1977 yılları arasında Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan Vardar, 25 Mart 1989 tarihinde 79 bin 767 oy ile tekrar bu göreve seçildi. 1994 yılında aday olmayan Vardar 4 Ağustos 2001 tarihinde vefat etti. Selvi 1987-1991 ve 20002-2007 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yaptı. Yıllarca SHP ve CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.22 Nisan-23 Mayıs 1999 ve 11 Mayıs-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında iki defa CHP Genel Başkanlığına da vekalet etti. (Her ikisinde de Deniz Baykal'dan koltuğu devraldı.) 30 yıl öncesinin SHP İl Başkanı Demircan Arıkan 'Halk beni seviyor' sözü ile Eskişehir 'sol siyasetinin unutulmaz ismi' oldu. Sohbeti hoş, neşeli bir insandı. Bilgi ve birikimiyle milletvekili olması gereken bir insandı. Eskişehir'de SODEP'in kurucuları arasında yer alan Aytaç Çınar, SHP ve CHP'de politika yaptı. Selami Vardar'ın Eskişehir Belediye Başkanlığı döneminde onun başkan yardımcılığını yaptı. Eskişehir siyasetini çok iyi bilen Çınar bugün de bilge kişiliği ve keyifli sohbetleriyle gençlere ışık tutmaya devam ediyor. Abdülkadir Adar 25 Mart 1989'da Eskişehir Belediye Başkanı seçilen Vardar'ın Çınar'la birlikte başkan yardımcılığını yaptı. Coğunluğu seçim dönemlerinde olmak üzere defalarca CHP İl Başkanlığı yaptı. Şimdi de aynı görevi yürütüyor...
-----------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım:
23 Haziran'da seçimi yine İmamoğlu kazanırsa, biz ne yapacağız?
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Bak burası çok önemli. 'İki bayram arasında seçim yapılması caiz değil' deyip, seçimi yine yenileriz. Aklımı seveyim değil mi Binali Abi? Bak burası çok önemli!..
------------------------------------------------
FIKRA
BAKIŞ AÇISI


Matematik dersinde kadın öğretmen öğrencilere sorar:
- Bir ağacın dalında 5 tane kuş var. Taş attım, iki tanesini vurdum. Geriye kaç kuş kalır? Öğrencinin biri parmak kaldırır ve cevaplar:
- Hiç kuş kalmaz çünkü diğerleri korkudan uçup gider. Öğretmen gülümser:
- Hayır. Doğru cevap üç olacaktı ama bakış açını sevdim.
Öğrenci duruma çok bozulur ama pek göstermez. Ders devam ederken tekrar parmak kaldırır:
- Bir soru da ben sorabilir miyim?
Öğretmen izin verir.
- Sokakta üç kadın dondurma yiyerek yürüyor. Biri dondurmasını yalıyor, diğeri ısırıyor, diğeri de emiyor. Kadınlardan hangisi evlidir?
Öğretmen şaşırır, kızarıp bozarır ama cevap da vermek zorundadır:
- Hmm...şey..yalayan?
Öğrenci yanıtlar:
-Hayır, parmağında alyans olan. Ama bakış açınızı sevdim.