Bandırmaspor'u deplasmanda 'Nöbetçi Golcü' Semih Şentürk'ün golü ile mağlup eden Eskişehirspor şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.

AT DEĞİŞTİRMEKLE
DOĞRU YAPTILAR
Atalarımız 'Dereyi geçerken at değiştirilmez' demişler. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal, Ataların bu sözünü dinlemeyerek, çok yerinde karar verdi. Stajyer Antrenör Alpay Özalan'ı yollayıp, yerine Türkiye'nin en önemli üç teknik adamından birisi olan Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmekle büyük bir işe imza attı. Denizli ilk haftalarda takım savunmasını oturtmaya çalıştı. Onun yönetiminde Eskişehirspor oynadığı altı maçın beşinde kalesini gollere kapadı. Denizli 15 Şubat 2017'de ES ES'in başına geçti. İlk maçına 16 Şubat'ta Elazığ'da çıktı. Onun yönetiminde önce deplasmanda Elazığspor sonra evimizde Ümraniyespor ile 0-0 berabere kaldık. Deplasmanda üst üste oynadığımız maçlarda Boluspor ile 2-2, Giresunspor ile 0-0 berabere kaldık. Şampiyonluktaki güçlü rakibimiz Göztepe'yi 4-0 gibi net bir skorla geçtik. ES ES sezonun en iyi futbolunu bu maçta oynadı. Son maçında ise deplasmanda Bandırmaspor'u 1-0 mağlup etti.
YEDİ ATTI İKİ YEDİ
ES ES Denizli yönetiminde oynadığı 6 maçtan 2 galibiyet ve dört beraberlikle ayrıldı. Mağlubiyet yüzü görmedi. 7 gol atıp, 2 gol yedi. Denizli sayesinde Eskişehirspor defansı sağlam bir takım haline büründü. ES ES Erkan Zengin, Hürriyet ve Ramazan gibi üç önemli oyuncusundan yoksun çıktığı maçta Bandırmaspor engelini Semih Şentürk'ün 84. Dakikada attığı golle aştı. Önümüzde Adana Demirspor maçı var. Eskişehirspor bu engeli de net bir skorla geçerek, lig lideri Evkur Malatyaspor maçına çıkar. ES ES'in Malatyaspor'u kendi evinde yenmesi sürpriz sayılmaz. Malatya maçından sonra kendi evimizde Sivasspor ile oynayacağız. Sivas maçını kayıpsız atlatırsak, şampiyon olmamızı artık kimse engelleyemez. Futbolcular sahada, taraftar ve basın olarak bizler tribünde 'Güzel güneşli günler göreceğiz. ES ES'in şampiyonluğunu göreceğiz.'

***
ESKİŞEHİR DÖRTTE DÖRT YAPACAK



Eskişehir 2016-2017 sezonunda dört ana branş olan 'Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbolda' iddialı takımlarla lige girdi.

ANADOLU'NUN
SULTANLARI
Önce Anadolu Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı Türkiye Voleybol 2. Ligi'nde şampiyon olarak 1. Lige yükseldi. 14-16 Mart tarihlerinde Ankara'da oynanan yarı final müsabakalarında tüm rakiplerini yenen Anadolu'nun Sultanları 20-22 Mart günleri arasında yine Ankara'da oynanan final müsabakaları için adını ilk 8 takım arasında yazdırdı. İzmir Büyükşehir Belediye, Hacettepe Üniversitesi ve Kepez Belediye ile aynı grupta bulunan Anadolu Üniversitesi Voleybol Takımı, final müsabakalarında da tüm rakiplerini mağlup ederek Türkiye Voleybol 1. Ligi'ne yükselmeyi başardı. Oyuncularının neredeyse tamamı alt yapıdan ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Anadolu Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı, 2017-2018 sezonunda Türkiye Kadın Voleybol liginde mücadele edecek.

BETON ADAMLAR
BAŞARILARINI
TAÇLANDIRDI
Bir zamanlar Eskişehir Türk hentbolunun lokomotifiydi. Eskişehir ETİ Bisküvileri, Kılıçoğlu Toprakspor ve Polisgücü takımları parkelerde fırtına estiriyordu. 1990-1991 sezonunda Eskişehir ETİ Bisküvileri Avrupa Şampiyon Kulüpleri Kupası'nda üçüncü olarak büyük başarıya imza attı. Atatürk Spor Salonu standartlara uygun olmadığı için ETİ Bisküvileri Avrupa maçlarını Ankara'da oynadı. ETİ Eskişehirli hentbol severler için Ankara'ya otobüsler kaldırıyordu. ETİ Bisküvileri 1990 ve 1991 yıllarında Türkiye şampiyonu oldu.Eskişehir'de 1976 – 1977 öğretim yılında Cumhuriyet Atatürk, Ticaret ve Atatürk Endüstri Meslek Liselerinden hentbol branşının temel karakteristiğine uygun 300'ün üzerinde kız ve erkek seçilerek çalışmalara başlandı. Burada atılan tohumlar sayesinde Eskişehir hentbolu 80 ve 90'lı yıllara damgasını vurdu. Eskişehir değişik yaş kategorilerinde çok sayıda Türkiye Şampiyonlukları yaşadı. Türkiye'nin ilk Hentbol İl Temsilciliği Eskişehir'de kuruldu. İlk Hentbol İl Temsilcisi Hamit Türkmen oldu. Hüseyin Mor, Murat Kılıç, Sırrı Özşen ilimizde bu sporun en eski emekçi antrenörler olarak tarihe geçtiler. Son yıllarda ilimizde hentbol sporunda yeni hamlelerin gelmesi salon sporu tutkunlarını sevindirmişti. 1. Ligi şampiyon bitirip, Süper Lige çıkan Selka ile artık Eskişehir Türk hentbolunda tekrar söz sahibi olmaya başladı. Erkekler Hentbol 1. Ligi'nde bitime 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Selka kupasını Porsuk Spor Salonu'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 34-31 yendiği maçın sonunda aldı. Parkelerin tozunu attıran Beton Adamlar'ın şampiyonluk kupasını Vali Azmi Çelik ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu verdi. Hentbole büyük yatırım yapan Selka'nın 2017-2018 sezonunda Süper Lig'de de zirve mücadelesi yapacak güçlü bir kadroyu oluşturacağına inanıyorum.

BASKETTE DE
ŞAMPİYONLUK GELECEK
Bizim kuşağımız 1980'li yılların başında TRT'de yayınlanan Beyaz Gölge (The White Shadow) filmiyle basketbolu sevdi. Bu film sonrasında tüm parklara ve okul bahçelerine basket potaları kondu. Türk gençliği bu sporu o kadar sevdi ki, Avrupa ve Dünya Kupalarında alınan kupa sayısı ile basketbol futbolun önüne geçti. Eskişehir gibi kültür düzeyi yüksek ve aydın insanların olduğu kentte bir basketbol takımının olmaması bir hayli üzücüydü. Başarılı işadamı Sinan Özeçoğlu sayesinde Eskişehir'de bu eksiklik giderildi. Nesine.Com Eskişehir Basket Türkiye Basketbol 1. Liginde şu anda zirvede. Büyük bir ihtimalle ligi ilk iki sırada bitirecek. Play Of maçları sonunda Nesine.Com Eskişehir Basket'in şampiyonluk kupasını Eskişehir'e getireceğine inanıyorum. Federasyon Kupası Final mücadelesinde Nesine.com Eskişehir Basket, İstanbulspor Beylikdüzü'nü 84-79'luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Koç Brad Greenbergson önderliğinde 12 Dev Adam bu önemli kupayı Eskişehir'e getirdi. Sıra artık Lig Şampiyonluğunda. Ben Özeçoğlu'ndan önümüzdeki yıl Türkiye Süper Lig'de ilk beşe oynayacak bir takım yaratmasını bekliyorum. Futbolda Eskişehirspor'un şampiyonluğuyla birlikte Eskişehir dörtte dört yapacak. Voleybol, hentbolden sonra sıra basketbol ve futbolda. Eskişehir bu dört şampiyonlukla gerçek bir spor kenti olduğunu tüm Türkiye'ye kanıtlamış olacak…

***
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal: Eskişehirspor'a Kalabak suyu reklam desteğinizden dolayı size 10 numaralı formayı hediye ediyorum. Yılmaz Hocam sizde seneye 10 numara destek olmaya devam edersiniz.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz
Büyükerşen: Halil ben bu formanın parası ödeyip gitsem iyi olur. Korkarım yarın bu formaya karşılık olarak benden otobüs, uçak falan istersin!..