Sevgili okurlar,
İnsanlığın yaratılmasıyla yaratılanların en hırslısı insan oğlu olmuştur. İlk insan ve ilk peygamber Hz. Adem'in iki oğlundan birisi olan Kabil, dünyada sadece ben kalayım kardeşim dahi olsa o dünyada kalmasın hırsıyla kardeşi Habil'i öldürmüştür.Ve bu hırs da Adem babamızdan günümüze kadar gelmiş vede devam etmektedir.
Hırs ancak ilim öğrenmek te ve icadda olmalıdır, Kur'an-ı Kerim'in beyanına göre HAZİNELERİ'nin sadece anahtarı 15 deve yükünden fazla olan Karun bile o mal, mülk ile iktifa etmeyip tebeasında bulunan insanların cüzi olan malına dünya hırsı yüzünden el koymaya kalkmıştırve sonunda helak olup gitmiştir.
Tabi ki bunu demekle insanoğlu zenginde olsa çalışmamalımıdır?Hayır çok çalışacak ama bu çalışma hırsı onu iyilikten, yardımdan ve hayru hasenattan alıkoymamalıdır.Devletimizin bekası için vergisini, Allah'ın kendisine verdiği, malü mülkten fakirin hakkı zekat ve sadakasınıda yüzünü ekşitmeden bu nimet karşılığı severek vermelidir.Bir işyerim varsa bir daha açmalıki fakir fukaraya ekmek kapısı olsun.Devletimize vergi katkısı olsun, bütün bunların yanında dünya malı hırsına kapılıp ebedi hayatını unutarak mahvetmesin.Unutulmamalıki gayret helal ve mecburi, hırs ise gereksiz ve haramdır.