CHP'de beklenen oldu. Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı oldu. İnce dün adaylık açıklamasında iddialı mesajlar verdi.

'DANİSKASINI YAPARIM'
İnce; 'Meydanlarda ekonomi, eğitim, tarım, siyaset konuşacağız diye düşünüyorum. Biz kavga edeceğiz, sana iftira atacağız, seni yıpratacağız, kavga edelim diyorlarsa, daniskasını yaparım, daniskasını. Tercihim birincisi. Siz bunu değil, diğerini yaparsanız, onu da yaparım. 'CHP'ye genel başkan olamadın.' diyorlar, 'Cumhurbaşkanı mı olacaksın?' diyorlar. Erdoğan, Beyoğlu'na başkan olamadı, ama cumhurbaşkanı oldu. Akşam milletvekili seçilip sabah kaybetmedin mi? Milletvekili olamayan cumhurbaşkanı oluyor da ben niye cumhurbaşkanı olamıyor muşum?' dedi. İnce konuşmasında 24 Nisan'da Görünüm'de kaleme aldığım 'Büyükerşen Hiç Yenilmedi Erdoğan Üç Kez Kaybetti' adlı yazımda belirttiğim seçimleri örnek gösterdi.

SANDIKTA ONU TEK
YENEN ASLAN OLDU
Siyasi kariyerine 1976 yılında Millî Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığıyla başlayan, 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında da İstanbul İl Başkanı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi seçilen Erdoğan 1986 ara seçimlerinde Refah Partisi'nden İstanbul milletvekili adayı oldu. Ancak girdiği bu ilk seçimi kaybetti. Ardından 1989'da İstanbul Beyoğlu Belediye Başkan adayı oldu. RP'nin oyu yüzde 4'lerde olmasına karşın sandıklar açıldığında Erdoğan yüzde 21 almış, ama seçimi kaybetmişti. Seçim akşamı, 'Oylarım çalındı' gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İtirazı reddedilince, İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim ile tartıştı. Hakime hakaret suçlamasıyla cezaevine girdi. Şevket Kazan'ın bir hafta sonra devreye girmesi üzerine cezası para cezasına çevrildi. 1989-1994 yılları arasında SHP'den İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Aslan, sandıkta Erdoğan'ı tek yenen siyasetçi olarak tarihe geçti.

MAZBATASI ALINDI
20 Ekim 1991'de Refah Partisi İstanbul İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili adayı oldu. Seçim sonucunda Erdoğan'ın milletvekili seçildiği açıklandı. Ancak Erdoğan ile aynı partinin aday listesinde yer alan ve hemşerisi olan Mustafa Baş 'Benim oyum Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla, sayılmasını istiyorum' diyerek, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Oylar sayıldı. Mustafa Baş'ın tercih oyları Erdoğan'dan fazla çıktı. (Baş'a 13 bin, Erdoğan'a 9 bin tercih oyu çıktı) Böylece mazbatası Recep Tayip Erdoğan'dan alınıp, Mustafa Baş'a teslim edildi. Partinin tabanından gelen Muharrem İnce sayesinde CHP'nin oyları başka bir adaya gitmez. İnce'nin oyları büyük ihtimalle Meral Akşener'i geçer. İkinci turda Erdoğan'ın rakibi İnce olur...

----------------------------------------------------------------
HALKIN VEKİLİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile geçtiğimiz günlerde İsmet İnönü Caddesi'nde karşılaştım. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde kentimizde pek tanınmayan Çakırözer'in insanların ve esnafın sevgi gösterileri arasında kalması beni şaşırtı. Çakırözer'in programı olmasına rağmen, esnaflar ona çay ikram ederek, sorun ve dileklerini aktardı. Çalışmalarından dolayı kendisini takdir ettiklerini söylediler. Çakırözer çalışkanlığı ve mütevaziliğiyle bu sevgiyi gerçekten hak etti. 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz' sözünde olduğu gibi Eskişehir'in merkezinde ve kırsalında hep izler bıraktı. Gezilmedik köy, mahalle bırakmadı. Halkın vekili olarak, kendisini tüm Eskişehirlilere tanıttı..

-------------------------------------------------
İSTİFASI SONRADAN MI İŞLEME KONULDU?

Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Jale Nur Süllü istifa ederek, CHP Milletvekili aday adayı oldu. Ancak Süllü'nün aday adayı olduğunun istifa etme süresinin dolmasından beş gün sonra duyurulması kafalarda soru işareti bıraktı. Yaşanan bu durum; 'Partinin Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı yapmış bir isim olan Süllü istifa dilekçesini verdikten sonra aday adaylığını neden kamuoyuna duyurmadı?Yoksa Süllü'nün istifa dilekçesi sonradan mı işleme konuldu?' sorularını akıllara getirdi.
----------------------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
KÜÇÜK BİR TEBESSÜM

Küçük kız, hüzünlü bir yabancıya gülümsedi. Bu gülümseme adamın kendisini daha iyi hissetmesine sebep oldu.

YÜKLÜ BİR
BAHŞİŞ BIRAKTI
Bu hava içinde yakın geçmişte kendisine yardım eden bir dosta teşekkür etmediğini hatırladı. Hemen bir not yazdı, yolladı. Arkadaşı bu teşekkürden o kadar keyiflendi ki, her öğlen yemek yediği lokantada garson kıza yüklü bir bahşiş bıraktı. Garson kız ilk defa böyle bir bahşiş alıyordu. Aksam eve giderken, kazandığı paranın bir parçasını her zaman köşe basında oturan fakir adamın şapkasına bıraktı. Fakir adam öyle ama öyle minnettar oldu ki. İki gündür boğazından aşağı lokma geçmemişti. Karnını ilk defa doyurduktan sonra, bir apartman bodrumundaki tek odasının yolunu ıslık çalarak tuttu.

ÖLÜMDEN KURTARDI
Öyle neşeliydi ki, bir saçak altında titresen köpek yavrusunu görünce, kucağına alıverdi. Küçük köpek gecenin soğuğundan kurtulduğu için mutluydu. Sıcak odada sabaha kadar koşuşturdu. Gece yarısından sonra apartmanı dumanlar sardı. Bir yangın başlıyordu. Dumanı koklayan köpek öyle bir havlamaya başladı ki, önce fakir adam uyandı, sonra bütün apartman halkı. Anneler, babalar dumandan boğulmak üzere olan yavrularını kucaklayıp, ölümden kurtardılar. Bütün bunların hepsi, beş kuruşluk bile maliyeti olmayan bir tebessümün sonucuydu.
-----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Sinan Başkan, şimdi Muharrem İnce Eskişehir'de miting yapsa, 'korsan' diye gitmeyecek miyiz?
CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Sinan Özkar: Cemalciğim CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının mitingi hiç korsan olur mu?
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: İnce referandumda partinin seçim otobüsüyle miting verdiğinde AK Parti milletvekili miydi? O mitinge neden korsan dediniz?
-----------------------------------
FIKRA
Hayat kurtarmak

Üniversitenin tarih bölümünde okuyan öğrenci ders veren profesöre 'Neden bu saçmalıkları öğretiyorsunuz ki bize?..' diye sormuş, 'Hayat kurtarmak için evladım!' diye cevap vermiş profesör. Öğrenci 'Tarih öğrenerek nasıl hayat kurtarabilirim efendim?' diye sorunca 'Bir düşün bakalım' demiş, Maazallah bu kafayla sana tıp tahsili yaptırsalardı kim bilir kaç kişiyi telef ederdin?'