Sonhaber Gazetesi’nden 17 Şubat 2020’de Haberes.com.tr. ve Haberes Dergisi’ni kurmak için ayrılmıştım.

En son ‘Allahaısmarladık’ başlıklı veda yazısını kaleme almıştın. Yaklaşık 4 yıllık aranın ardında Sonhaber okurlarıyla tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. 6,5 yıl görev yaptığım Sonhaber’de haftanın altı günü 'Görünüm' adlı köşemde tam sayfa halinde yazılarımı sizlerle paylaştım. Elimden geldiğince kente, kent insanına, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, haksızlıklara, adaletsizliklere karşı durdum. Çok sayıda sapığı, tacizciyi, hırsızı, arsızı teşhir edip, yargılanmalarını sağladım. ESGroup Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Özgür Fetih Demirdaş, uzunca bir süredir tekrar Sonhaber’de yazmamı istiyordu. Gazeteciliğe basılı medyada başladım. Basılı medyada üreterek, mutlu oldum. Basılı medyanın o kendine özgü kokusunu özlemişim. Demirdaş’ın isteğini kırmayarak, tekrar buradayım. Kaldığımız yerden yeni bir başlangıç yaparak, sizler için üretmeye devam edeceğim.

***

Cumhuriyet Kentine Kadın Başkan Çok Yakışır

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP Adayı Ayşe Ünlüce ile AK Parti Adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yarışacak. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 25 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerle şehrimizi tüm Türkiye’nin gıptayla baktığı ve görebilmek için akın ettiği bir kent haline getirdi. Yılmaz Hoca sonrasında çağdaş, aydın bir Cumhuriyet kenti olan Eskişehir’e kadın belediye başkanının çok yakışacağını düşünüyorum. İyi bir hukukçu olan Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediye Başkan Adayları içinde belediyeciliği en iyi bilen isim. Yılmaz Büyükerşen gibi büyük bir markanın yanında yetişti. Belediyeyi yönetme konusunda liyakati tartışılamaz. Yıllardır tanıdığım Ayşe Ünlüce, karakter bakımından sağlam, dürüst ve çevresi tarafından çok sevilen bir isimdir. Seçim kampanyası ile kentteki tanınırlığı daha da artacak. Halk Ayşe Ünlüce’yi tanıdıkça daha çok sevecektir. Eskişehir halkının hassasiyetlerini çok iyi bilen bir gazeteci olarak, Ayşe Ünlüce’nin seçimin favorisi olacağını düşünüyorum.

***

Nostaljinin Isimleri Buradan Alınsın. Bu Foto Küçük

NOSTALJİ

Eskiden Vekiller ‘Eskişehir İçin’ Bir Araya Geliyordu

Yıl 1992. 32 yıl önce. Yer: Eskişehir Polisevi. Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) büyük bir işe imza atarak;  kentin beş milletvekilini bir araya getiriyor.  
 

TBMM BAŞKANI

1991 Genel Seçimlerinde DYP 3, ANAP 2 milletvekili çıkarmıştı. (O yıllarda milletvekili sayımız beşti) 1991-1993 yılları arasında Derneğin Başkanlığını yapan Orhan Kesikoğlu,  DYP Milletvekilleri Hüsamettin Cindoruk, İbrahim Yaşar Dedelek, Fevzi Yalçın ile ANAP Milletvekilleri Mustafa Balcılar ve Hüseyin Aksoy’u Eskişehir’i konuşmaları noktasında dernek üyeleriyle buluşturdu. Tarihi Fotoğrafta  o yıllarda derneğin yönetiminde bulunan  Nevzat Altınel, Serdar Taci Zengin, Ömer Bilgin, Mehmet Arapoğlu, Selim Çolpan, Servet Uğuzman, Necati Yalçın’da yer alıyor. Cindoruk o tarihte sadece milletvekili değildi. TBMM Başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi de üstleniyordu.
 

CİNDORUK DEDİĞİNİ YAPTI

20 Ekim 1991 seçimlerinde DYP’nin seçim sloganı ‘Eskişehir Gelişecek Büyükşehir Olacak’ idi. Yapılan seçimlerde  DYP-SHP Koalisyon Hükümeti işbaşına geldi. Kesikoğlu, beş milletvekilinin katıldığı toplantıda  Cindoruk’a bu sözü hatırlatarak; “Eskişehir Büyükşehir olmak istiyor. Seçimde verdiğiniz sözü tutmanızı bekliyor” dedi. Cindoruk’ta “Ankara’ya gidince bu işin olması için çalışacağım. Eskişehir’i Büyükşehir Belediyesi yapacağız” diye yanıt verdi. Cindoruk dediğini yaptı. Eskişehir’in Büyükşehir Belediyesi olmasını sağladı.