Temsilcimiz Demirspor ne yazık ki BAL’da ikinci devreye kötü başladı.

6-0’lık Eskişehirspor mağlubiyeti sonrası, Polatlı karşısında da 5-0’lık bir yenilgi alındı. İlk devrede de bu iki maçı kaybetmişlerdi ancak daha derli toplu bir takım vardı. Devre arasında bir hayli değişen takımın henüz oturmadığını görüyoruz.

***

Es Es’in şampiyonluk yarışındaki rakibi Polatlı’yı değerlendirelim. İkinci devreye ligin iyi futbol oynayan takımlarından Ankara TKİ’yi yenerek başladılar. Kritik bir maçtı. TKİ’nin bu sezon 2 mağlubiyeti var. İkisi de Polatlı’ya karşı...

***

Gelelim Demirspor-Polatlı Belediyespor maçına. Maçı Başkan Erkan Koca, Teknik Direktör Levent Kartop ve Siyah-Kırmızılı futbolcular yerinde izledi. Polatlı ekibi devre arası kadroda ciddi bir kayıp yaşamadı. Onlar da takviyeler yaptı. Ama Demirspor maçında ilk 11’de yeni transferlerden sadece sağ kanat Ömer Buğdaycı vardı. Zaman zaman değişen ama genel hatlarıyla 4-1-4-1 dizilişiyle oynayan bir Polatlı izledik. 90 dakika boyunca dominant bir oyun sergilediler. Demirspor ne yazık ki bu oyuna karşılık veremedi.

***

Polatlı fizik gücü iyi, hareketli futbolculardan kurulu, iyi oynayan tempolu bir takım. Bekleri hücumda faydalı kullanabiliyorlar. Özellikle sağ bek Mahsum Kara’nın hücum katkısı yüksekti. Kaptan Uğur Aydın takımın beyni. Hücum yönlendirmelerini gayet iyi yapıyor. Forvet Cengizhan Avcı, son vuruşları iyi, golü koklayan bir forvet. 3 gol atıp 1 asist yaptı. Hem set oyununu hem de geçiş oyununu Demirspor’a karşı iyi yaptılar. Savunmasını değerlendirebilecek bir oyun yoktu sahada ne yazık ki.

***

Demirspor zayıf bir görüntü çizdi ama Polatlı Belediyespor kesinlikle iyi bir takım. Bu yarışın içinde sonuna kadar olacaklarını gösteriyorlar. Bu işin şakası yok, Eskişehirspor’un güçlü bir rakibi var! Şu detayı da belirtelim ilk devre 3 Ankara takımından 2’sine karşı puan kaybettiler. En çok bu duruma takılmışlar, ikinci devre kendi ilinin takımlarına karşı 3’te 3 hedefliyorlar. Polatlı fikstürde Eskişehirspor’u takip ediyor. Onların da nispeten kolaydan zora giden bir fikstürü var.

***

Futbol bu sürprizlere açık ama 23’üncü haftada Eskişehir’de oynanacak Eskişehirspor-Polatlı Belediyespor maçı ligin final maçı gibi görünüyor. Es Es’in minimum kayıpla ve puan üstünlüğüyle o günü görmesi şampiyonluk için şart. Polatlı, Alaplı, Ankara TKİ sıkı takipte. Sincan maçıyla beraber fikstür zorlaşacak. Liderliği kaptırmamak lazım. Çünkü o psikolojik baskıyı kaldıramayabiliriz, uyaralım.

Eskişehirspor’a da inandığımızı yineleyelim.

Demirspor-Polatlı maçını Es Es'li futbolcular da izledi.