AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Mehmet Gedik Ortaokulu arazisinde yüzde beşlik bir alana sahip Odunpazarı Belediyesi'nin bölgede yapılacak eğitim yatırımını engellediğini söyledi.

TAHSİS ETMİYOR

Doğan; 'Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un tek siyaset tarzı olan iktidar partisi ve devletimizle kavga etme anlayışı, maalesef ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin eğitim hizmeti almasını sekteye uğratmaktadır. Yenikent Mahallesinde bulunan Mehmet Gedik Ortaokulu, 11 bin 128,33 metrekare yüzölçümüne sahiptir. Bu alanın çok küçük bir bölümü olan 672,94 metrekaresi Odunpazarı Belediyesi'ne aittir. Milli Eğitim Müdürlüğü bu alana 21 derslikli yeni okul binası yapmak için gerekli olan yapım ödeneğini Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin etmiştir ve ihale için tüm hazırlıklarını yapmıştır. Fakat okul alanı üzerinde yüzde 5'lik bir yere sahip olan Odunpazarı Belediyesi, bu alanı tahsis etmeyerek, ihaleye çıkılmasına engel olmaktadır' dedi.

PLANIN ÇİZİN GETİRİN
Kazım Kurt'ta Doğan'ın açıklamasına yanıt vererek; 'Kendi içinde çelişkili bir açıklama. Milli Eğitim bütün sorunları çözecek ben engel olacağım, var mı böyle bir şey? Getirdikleri bir plan yok. Mecliste de söyledim onlara nasıl bir okul istiyorsunuz, planını çizin getirin dedim. Belediyenin plancısı yapsın diyor. Olur mu öyle bir şey. Siz planı yapın gönderin diyoruz. Onlar da inat ediyor yapmıyor' diye konuştu.
PROJEYİ BİZ YAPIYORUZ
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'i aradım. Özen; ' Yapacağımız okulların plan ve projelerini zaten biz yapıyoruz. Deliklitaş'taki Hızırbey İmam-Hatip Ortaokulu'nun olduğu yere yeni okul yapılması için imar tadilatına ihtiyaç var. Bu tadilatı biz yapamayız. Bu iş belediyenin. Mehmet Gedik Ortaokulu arazisine yeni okul yapmamız için belediyeye ait alan kamulaştırılmalı. Bu bürokratik sorunları çözüp, bir an önce Eskişehir'e yeni iki okul kazandırmak istiyoruz' dedi. Bu konuda kim haklı kim haksız önemli değil. Söz konusu çocukların eğitimiyse, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Odunpazarı Belediyesi bu sorunu mutlaka çözmelidir. Birbirlerine kapris ve inat yapmamalılar. Bugün Eskişehir'in ihtiyaç duyduğu iki okul mutlaka yapılmalıdır.


/////

BABALAR OĞULLAR KIZLAR VE TORUNLAR
Görünüm'de bugün Eskişehir'de aynı aileden milletvekilliği yapmış babalar, kardeşler oğullar, kızlar ve torunları yazdım.
İKİ SAZAK İKİ DEDELEK
Eskişehir'de en uzun milletvekilliğini Emin Sazak yaptı. 1920-1950'ye kadar 30 yıl Eskişehir Milletvekilliği yaptı. 1920-1946 yılları arasında CHP'den, 1946-1950 yılları arasında Demokrat Parti'den milletvekili seçildi. 1999-2002 yılları arasında MHP Eskişehir Milletvekilliği yapan Süleyman Servet Sazak, Emin Sazak'ın torunudur. 1957-1960 yılları arasında Demokrat Parti'den Eskişehir Milletvekilliği yapan Hamit Dedelek'in oğlu İbrahim Yaşar Dedelek'de 1991-2002 yılları arasında Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Dedelek 1991-1995 seçimlerinde DYP'den, 1999'da Anavatan'dan Milletvekili seçildi.
ÜÇ ZEYTİNOĞLU
1946-1960 yılları arasında milletvekilliği yapan Kemal Zeytinoğlu ile 1961-1969 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yapan Aziz Zeytinoğlu kardeştir. 17 Şubat 1959'da Başbakanı Adnan Menderes'in içerisinde bulunduğu uçak Londra'da düştü. Menderes kazada sağ kurtulurken, Kemal Zeytinoğlu yaşamını yitirdi. Aynı aileden Erol Zeytinoğlu'da 1991-1995 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Eskişehir Milletvekili oldu. AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın babası Yusuf Cemal Özkan 1977-1980 arasında Adalet Partisi (AP) Eskişehir Milletvekilliği yaptı. Zeytinoğlu ailesinden üç, Sazak, Dedelek ve Özkan ailelerinden ikişer kişi Eskişehir'den milletvekili seçildi.
////
NOSTALJİ

İKİ DEV ÇINAR
Yıl 1991. 26 yıl önce. Fotoğraftaki kişiler dönemin SHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Selami Vardar ile SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin.
HAKKINI TESLİM ETTİLER
1973- 1977 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Eskişehir Belediye Başkanlığına seçilen (O yıllarda Eskişehir Büyükşehir kapsamında değildi) Vardar, büyük altyapı hamlesiyle dikkat çekti. O yıllarda Eskişehir'de alt yapı yoktu. Vidanjörler vardı. Evlerdeki fosseptiği vidanjörler çekerdi. Sezai Aksoy tarafından başlatılan altyapı çalışmaları Vardar döneminde büyük hız kazandı. Vardar parayı yer altına gömerek Eskişehir'in altyapı sorununu çözdü. O yıllarda altyapı çalışmaları nedeniyle haksız eleştiriler almıştı. O gün onu eleştirenler daha sonra Vardar'ın hakkını teslim etti. Vardar 24 Ağustos 2001'de vefat etti.
ASLA UNUTMAYACAK
SHP İl Başkanı Kemal Metin otoriter ve babacan tavrıyla SHP'de gerçek bir liderdi. Vardar ile çok tartışmalar yaşadı. Hatta O'na ültimatom bile vererek, bazı belediye bürokratlarının görevden alınmasını bile istedi. Zaman zaman sert tartışmalar yaşasalar da Mihalıççıklı iki dev çınarın dostlukları ölene kadar sürdü. Kemal Metin 10 Mart 2009'da vefat etti. Bugün O'nun ölümünün 8'nci yıldönümü. Bugün Kemal Metin'den bayrağı oğlu Yavuz Metin aldı. Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olan Yavuz Metin, bugün Kemal Metin'in oğlu olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyor. Kemal Metin ve Selami Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Eskişehir halkı bu iki dev çınarı asla unutmayacak.

FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Ahmet Bey, sen benim Baba dostumsun. Bize gelin size AK Parti'den Büyükşehir adayı yapalım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç:Cumhurbaşkanı her Salı Eskişehir'den insanları Saray'a taşımam için randevu vermeyi kabul ederse, bir düşünürüm…