AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı ES TV'de bizlerin konuğu oldu. Ali Baş, Arif Anbar, Kerem Akyıl ve benim sorularını yanıtlayan Sakallı'nın, konulara hakim olması ve seçim ile ilgili özgüveninin yüksek olması dikkat çekti. Sakallı'nın programda öne çıkan sözlerini şöyle sıraladım;
-Başkanlığımda 10 yıl boyunca bizim hem billboardlarımızı hem CNP'lerimizi ya da diğer reklam mecralarını muhalif olsun olmasın hangi parti talep etmişse kullandılar. Demek ki bu sefer hiçbir zaman olmadığı kadar bir endişe var, korku var ki hiçbir reklam mecrasını bize kullandırmıyorlar.
-Büyükşehir Belediye Başkanının istemediği bir şeyi o şehirde hiçkimse yapamaz, yaptıramaz. Büyükşehir Belediye başkanları sadece iki şeyi yapamazdım. Adam asamaz. Para basamaz.
-Odunpazarı Evleri Projesini yaparken Eskişehir'e 1 milyondan fazla turist gelecek demiştik. Birileri o zaman bize gülmüştü. Bu vizyonda olmayanların görmediği, göremediği şey bugün gerçek oldu. 1,5 milyon civarında yerli ve yabancı turistin gezdiği bir yer oldu.
-Büyükşehir Belediyesi Vadişehir'in yapılmaması için bizi mahkemeye verdi. Şükürler olsun ki mahkemeyi kazandık. Şelale Park ve Şehri Derya mahkemeye rağmen yapıldı. Düşünün ki bir ilçe belediyesi bir park yapmak istiyor ama şehrin büyükşehir belediye başkanlığı oraları mahkeme konusu ediyor.
-Turizm master projesi hazırlıyoruz. Frigya Vadisini ele alıp, Sivrihisarı da, Sarıcakaya'daki Mihalgazi'deki doğa turizmini de, Sakarıbaşı dediğimiz 10 KM'lik bandı da, Han'a gittiğimizde yeraltı şehirlerinin uzantısı olan yeri de gören bütün Eskişehir il sınırları içindeki bütün dokuyu görmemiz gerekiyor.
-2009 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı iken 14 mahallede kat arttırılmasıyla ilgili mecliste ittifakla karar aldık. Bu karar alınırken şu anda belediye başkanlığı yapan Kazım Kurt da meclis üyesiydi. Gündoğdu'dan Osmangazi'ye kadar ki 14 mahalle. Fakat Büyükşehir Belediyesi Odunpazarı Belediyesinin almış olduğu kararı iptal etti.
-Özellikle Yeşiltepe'nin bir çöküntü bölgesi olmasının önüne geçmenin şartı orada kat adetlerini makul, mantıklı, şehircilik ilkeleri çerçevesinde karar vermek.
-Şu andaki Odunpazarı Belediye Başkanı olan arkadaşımız 'Eğer ben küçük sanayi sitesini taşımazsam belediye başkanlığını bırakırım, siyaseti bırakırım' demişti.
-Hatboyu Tepebaşı'na ya da Büyükşehir'e devredilmeliydi. Şehri Derya Parkını DSİ Odunpazarı Belediyesi'nden almamalıydı.
-Kızılinler Projesini hayata geçirerek; Kısa vadede 5 bin kişilik uzun vadede 10 bin kişilik istihdam sağlayacağız.
-5 yıl içerisinde Eskişehire bir vakıf veya özel bir üniversitenin yapılmasını sağlayacağız.
-Ulaştırma Bakanıyla görüştüm. Alpu'ya çift şeritli yol yapılacak. Kış bitince çalışmalar başlayacak.
-Eskişehir'deki otopark ücretlerinin son derece abartılı ve mübağalı.

İDDİALARI YALANLAMADI
Sakallı'ya önce Tepebaşı Belediye Başkan adayı ilan edilip, sonra geri çekilen İbrahim Yılmaz Kaynarca olayını sordum. Kamuoyunda 'Burhan Sakallı'nın istemediği için adaylıktan çekildi' iddiaları var dedim. Sakallı; 'İbrahim bey benim çok değerli bir arkadaşım. Hakikatten önce AK Parti il başkanı yönetiminde çok kıymetli değerli çalışmaları oldu. Sonra da Tepebaşı İlçe Başkanı olarak çok çalıştı, gayret etti. Süreç böyle bitti. Ben ümit ediyorum bu süreç hepimiz için hayırlı olmuştur. Süreç böyle başladı ama bazen de başladığı gibi bitmiyor' dedi. Sakallı bu konuyla ilgili iddiaları yalanlamadı. Bu tavrıyla Kaynarca'nın adaylıktan çekilmesinde dahlinin olduğu iddialarını güçlendirdi.
TUÇ'A FIKRALI GÖNDERME
Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç'un '2-3 yıldır Burhan Sakallı'nın aday olması için çalıştık' sözlerine Sakallı, bir fıkra ile yanıt verdi. Sakallı, 'Yaşlı bir teyze bir arzuhalciye gider. Oğlum benim devletle bir sorunum var. Bana bir tane arzuhal yazar mısın? Arzuhalci yazar ve der ki: Anne istersen gitmeden sana bir okuyayım. Arzuhali okumaya başlar. Kadın da okumaya başlayınca ağlamaya başlar. Adam şaşırır. Teyze ne diye ağlıyorsun. Vah yavrum vay başıma neler gelmiş de haberim yokmuş... Galiba arkadaşlarımız da dostlarımız da sağ olsunlar o arzuhalci gibi yapmaya çalışmışlar. Kesin olan net olan kısmı şu: Ben hakikatten Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olmadım. Benim müracatımın olmamasına rağmen Cumhurbaşkanımız beni davet etti. Böyle bir öneride bulundu. Ben de kabul ettim' dedi.
-------------------------------------------------
KURT'TAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Seçim İletişim Merkezi önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Ben bugüne kadar bu kadar kalabalık ve coşkulu seçim bürosu açılışı görmedim. Sahne düzeni ve organizasyon mükemmeldi. Soğuk havaya rağmen açılışan gelen partililer Belediye Başkanları Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'a büyük sevgi selinde bulundu. Açılışa PM Üyesi Gaye Usluer, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı. Başkanlar yaptıkları konuşmalarla Cumhur İttifakına hodri meydan derken, 31 Mart'ta CHP'nin Eskişehir'deki seçim zaferlerine bir yenisini daha ekleyeceğini vurguladılar. Bu görkemli açılış hem başkanlara hem de CHP'lilere büyük moral oldu. Etkinliğe meşalelerle gelen CHP'liler, 'Eskişehir Sizinle Gurur Duyuyor', 'Bu Üçlü Çok Güçlü', 'Odunpazarı Ustalık İster', 'Emekçi Dostu Başka Kazım Kurt', 'Halkçı Başkan', 'Odunpazarı Seninle Güzel', 'Adam Diye Yazılır Kazım Diye Okunur' dövizleriyle başkanlara büyük destek verdi.
--------------------------------------------------
NOSTALJİ
29 YIL ÖNCE İNÖNÜ ESKİŞEHİR'DE


Yıl: 1990. Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı merhum Erdal İnönü Eskişehir'e geliyor. 29 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehirli SHP'liler Genel Başkanları birlikte yer alıyor. Dönemin Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Tahsin Bezek, Abdülkadir Adar, Necdet Tanır, daha sonraki dönemde Genel Sekreter Yardımcısı olacak olan Nilgün Süer, Mahmudiye İlçe Başkanı Zekai Sönmez ve genç bir partili olan Bayram Yumrukaya fotoğrafta görülüyor.
--------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
KERÂMET SENDE OLSAYDI

Bir adam çok sevdiği kadına şiirler yazıyordu.Sonra o kadın ansızın onu terk etti. Adam kadının ardından şiirler yazmaya devam etti.
Daha çok yazdı. Ve günün birinde çok ünlü bir şair oldu.
Yıllar sonra kadının yaşadığı kente gitti ve büyük bir şiir dinletisi sundu.Dinleti bittiğinde uğruna şiirler yazılan kadın kolunda kocası ile çıkışa geldi ve adama 'merhaba' dedi. Adam ona sıradan bir insana bakar gibi baktı. Kadın, 'beni tanımadın mı' dedi.Adam, 'hayır tanımadım' dedi. 'Nasıl tanımazsın! Uğruna şiirler yazdığın kadınım ben; seni şair yapan kadın...' Adam kadının gözlerine baktı ve şöyle dedi; 'Keramet sende olsaydı, o koluna taktığın adam da şair olurdu...'
---------------------------------------------
FIKRA
SEVE SEVE İÇERDİM

Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın söyle seslenir:
- 'Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım.'
Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır:
- 'Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim.'