Tarih 11 Eylül 2014. 33 bin kişi kapasiteli stadyum inşaatında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, stadın gelecek sezona yetişeceğini söyledi.

19 MAYIS'TA
Avcı, 'Burada da böyle güzel bir stadımız KDV hariç 107 milyon liraya mal olacak. İnşallah örnek bir stat olacak. Eskişehirspor'umuz başta olmak üzere bütün kulüplerimize hayırlı olsun. İnşallah açılışını da 19 Mayıs'ta hep beraber yaparız. 19 Mayıs anlamlı bir gün' demişti. 13 Ocak 2015 tarihinde Eskişehirspor'un yeni sezonda kullanımına yetiştirilmesi planlanan yeni stadyum ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yine açıklamalarda bulunmuştu. Yeni stadyumun verilen tarihe kadar yetiştirileceğinin altını çizen Avcı, '2015-2016 futbol sezonunda Eskişehir-spor maçlarını yeni stadyumunda oynayacak. Eski stadyum yeri ise kent meydanı olacak' demişti.

İKİNCİ YARIYA YETİŞECEK
Bakan Avcı bu açıklamalarıyla yeni stadın 19 Mayıs 2015'e yetişeceğini belirtmişti. Ancak yeni stadyum inşaatı Mayıs'a yetişmiyor. Yeni stat projesi ile ilgili olarak bilgi veren TOKİ Eskişehir Sorumlusu Murat Karayel stadyum için Mayıs ayında temsili bir açılış planladıklarını söylemiş. Çim ekimi için en uygun dönemin Eylül ya da Mayıs olduğuna değinen Karayel, 'Mayıs'ı kaçıracağımız için inşallah Eylülde, ekimde yapabilirsek, ikinci yarıya yetiştirebileceğiz. İnşallah bir aksaklık yaşamazsak, hava durumu da müsait olursa bu senenin sonuna doğru ekim-kasım ayları gibi stadımızı teslim etmeyi düşünüyoruz. Burası 2015-2016 sezonunun ikinci yarısı başında maç yapmaya elverişli hale gelecek' diye konuştu.

SEÇİME 18 GÜN KALA
TOKİ yeni stadı Ekim, Kasım aylarında teslim etmeyi planlıyor. Eskişehirspor ligin ikinci yarısında yeni stadını kullanabilecek. Peki stat inşaatı tamamlanmadan, bu temsili açılış neyin nesi? Bu açılış, temsili mi yoksa oy toplama açılışı mı? İktidar partisi 7 Haziran Genel Seçimlerine 18 gün kala bu temsili açılış ile Eskişehir'de oyunu artıracağını mı düşünüyor? Temsili açılışta 50 yıl öncesine gidip, bir nostalji yaşayabiliriz (!) ES ES'li futbolcular toprak sahada açılış maçı oynar. Böylece olmayan çimler bozulmamış olur(!) Eskişehirspor taraftarları sosyal paylaşım sitelerinde bu 'temsili açılışı' tiye alan ve tepki gösteren paylaşımlarda bulundu. Bende taraftarların paylaşımlarından siz okurlarımız için seçmeler yaptım.

İŞTE TARAFTAR
PAYLAŞIMLARI
'Temsili açılış nedir ya… Oy toplama açılışı mı? Zaten yapılmayan şeylerin açılışına alıştık', 'Yetişmeyeceği kabak gibi belliydi zaten', 'Statta ki trafoya kedi girmiştir', 'Bundan iki hafta önce Bakan Nabi Avcı stat yeni sezona yetişecek diye açıklama yapmıştı', 'Hükümet zamanında açılış yaptı dedirtmek için mi temsili açılış', 'Seçim öncesinde AKP için şov yapılıp, açılışlar yapılacak. Bırakın açılmasın. Başta oraya ulaşım sorununu çözün', 'Görünen köy klavuz istemez böyle olacağını aylardır söylüyoruz kabası hala bitmeyen statta Ağustosta maç oynanamaz.', 'Temsili açılışta futbolcular toprak sahada oynar. Böylece çimler bozulmamış olur!..'

*

NOSTALJİ

23 YIL ÖNCE ERDAL İNÖNÜ ESKİŞEHİR'DE

Yıl 1992. SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü Eskişehir'i ziyaret ediyor. İnönü aynı gün parti binasında basın toplantısı düzenliyor. SHP'nin efsanevi İl Başkanı merhum Kemal Metin ve o yıllarda SHP'nin genç Merkez İlçe Başkanı Nihat Çuhadar İnönü'nün yanında oturuyorlar. Fotoğrafta Kemal Metin'in arkasında ise bugünün 80'lik Kalpaklı delikanlısı Ahmet Özarslan'da yer alıyor. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk Siyasetinde sevilen saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.

TABİ GÖREMEZSİNİZ
Erdal İnönü'yü sinema çıkışında yakalayan bir gazeteci sorar: - Sayın İnönü, sizi bu sıralar sinema salonlarında göremiyoruz pek? - Tabii göremezsiniz sinema salonları karanlık oluyor.
BEN KEDİ MİYİM?
Evde 'Erdal yetiş fare var!' diye çığlığı basan eşine gayet sakin biçimde şu cevabı vermiştir: - Bana ne Sevinç, ben kedi miyi

BİR OY BİR OYDUR
Seçmenlerden biri seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü'ye hitaben 'Ölürüm yoluna' diye haykırır. Erdal İnönü cevap verir: - Dur, ölme. Bir oy bir oydur.

SEN CİZRELİLERE
TEŞEKKÜR ET
Bir seçim dönemi... SHP Genel Başkanı İnönü, Diyarbakır ve Cizre'deki mitinglerde konuştuktan sonra Siirt'te halka hitap edecektir. Ancak Cizre'de bir grup protesto gösterisi yapıp parti otobüsünü taşlayınca buradaki miting iptal edilir, hiç beklenmeden Siirt'e gelinir. Seçim gezilerinde program sarkmasına alışık Siirt İl Başkanı, parti otobüsünün tam zamanında geldiğini görünce biraz şaşkın, İnönü'ye teşekkür eder. Aldığı yanıt: - Sen bana değil, asıl Cizrelilere teşekkür et...

NORVEÇ'TE BAŞBAKAN
OLURSUNUZ
Gazeteci der ki:- Sizin için Norveç'te başbakan olabilir, diyorlar. İnönü'nün cevabı: - Çok teşekkür ederim. Bu herhalde, Türkiye'de bu işleri beceremiyorsun, demenin kibarcası. Büyük devlet adamı Erdal İnönü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Türk insanı bu büyük insanı asla unutmayacak…

*

foto şaka

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: İnşallah 19 Mayıs'ta Eskişehirsporlu futbolcular yeni stadyumda ilk maçını yapacak.
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Sayın Bakanım, temsili açılışta bizim milyonlarca lira verdiğimiz futbolcuları toprak sahada oynatamayız.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Mesutcuğum eskiden çim mi vardı? Hem toprak sahada oynayacakları için yeni çimler bozulmamış olur.