Meral Akşener'in kuruculuğunu yaptığı İYİ Parti'nin Eskişehir A Kadrosu belli oldu.

SONHABER'DEN ÖĞRENDİ
Kamuoyu, kurulalı kısa bir süre olmasına rağmen iktidara önemli bir alternatif olarak gösterilen İYİ Parti'nin A Kadrosunu Sonhaber'den öğrendi. Arslan Kabukçuoğlu'nun İl Başkanlığını yaptığı İYİ Parti örgütlenme çalışmalarını tamamlarken, Başkanlık Divanı'ndaki güçlü isimler dikkat çekiyor. Kabukçuoğlu ile birlikte 13 kişilik Başkanlık Divanı'nda İl Sekreteri İbrahim Dursun, İl Muhasibi Ebru Servi ile birlikte 10 İl Başkan Yardımcısı (Faruk Gültekin, Naci Erdemli, Ahmet Boztepe, Nihal Doğruöz, Hasan Gürbüz, Şenel Altun, Salih Karabacak, Mehmet Tunca, Hikmet Kibar, Oğuz Döngel) yer aldı. Başkanlık Divanı ile birlikte 53 kişilik İl Yönetim Kurulu görev yapacak. İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığına Eczacı Özlem Ayrancı, Tepebaşı İlçe Başkanlığına Avukat Mehmet Ektaş getirildi. Çifteler İlçe Başkanı da Recai Kutlay oldu.

TİCARET SARAYI ÜÇÜNCÜ KAT
Tüm ilçelerde örgütlenme tamamlandıktan sonra İYİ Parti Eskişehir'de atağa kalkacak. İYİ Parti Eskişehir merkez binası için Ticaret Sarayı'nın 3. Katını tuttu. Bu bina önümüzdeki günlerde Genel Başkan Meral Akşener'in katılımıyla açılacak. İl Sekreteri İbrahim Dursun, Eskişehir memur sendikacılığının önemli bir ismidir. Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve atak kişiliğiyle Eskişehir sendikal hareketine önemli hizmetlerde bulundu. Nihal Doğruöz Anavatan İl Başkanlığı yaptı. 2009 yılında DSP'den İl Genel Meclisi üyesi seçildi. 1,5 yıl sonra CHP'ye geçti. İYİ Parti Doğruöz'ün dördüncü partisi oldu. DYP kökenli Naci Erdemli Odunpazarı Ziraat Odası yönetiminde yer alıyor. Kendisi Eskişehir'de sevilen ve sözüne deger verilen bir isimdir. İYİ Parti yönetimine giren Erdemli üreticinin sesi olacak. Ahmet Boztepe MHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı yapmış bir isim. Şenel Altun Ülkücü camiasının sevdiği ve saydığı bir isim.

TÜRKİYE'NİN PARTİSİ OLUR
Mehmet Tunca CHP'den Belediye Meclis Üyeliği yapmış bir isim. İki ay önce istifa eden Tunca bundan sonra İYİ Parti saflarında siyaset yapacak. Yıllarca Eskişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yapan Hasan Gürbüz iyi bir eğitim yöneticisidir. MHP'ye yakınlığı ile bilinen Gürbüz'de artık siyasi tercihini Meral Akşener'in yanında kullananlar arasında yer alacak. Hikmet Kibar, ilimizde Pancar-Koop Başkanlığı yapmış bir isim. Merkez Sağ görüşlü olan Kibar'da olgun kişiliğiyle İYİ Parti'nin 'Ağabeyi' olacak. MHP Çifteler İlçe Başkanlığı yapan Oğuz Döngel, son dönemde Bahçeli'ye karşı yaptığı muhalefetle dikkat çekti. İyi bir teşkilatçı olan Döngel'de siyasi tercihini İYİ Parti'den yana kullandı. İYİ Parti'nin A takımında MHP, DP, CHP, DSP, Anavatan'da siyaset yapmış isimler yer alıyor. Meral Akşener ve kurmayları bu yapıyı dengeli şekilde oluşmasını sağlarsa, Türkiye'nin partisi olur. Türkiye'nin demokrasisi için merkezde böyle güçlü bir partiye ve Akşener gibi güçlü lidere ihtiyaç var...

*****

EĞİTİMİN RAMAZAN
ABİSİ EMEKLİ OLUYOR

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Kutlay, 1975 yılı Öğretmen Okulu mezunudur.

ÖLÜMCÜL HASTALIĞI YENMİŞTİ
'42 yıllık bir eğitim çınarı' olan Kutlay, Eskişehir Milli Eğitim'in Ramazan Abisiydi. Yaşı, tecrübesi ve mesleki birikimleri sayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki şube müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının 'Ramazan abi' olarak hitap ettiği Kutlay artık emekli oluyor. Bugünden itibaren 42 gün izin alan Kutlay 15 Ocak 2018 tarihi itibariyle emekli olacak. Uzunca bir süredir ciddi sağlık sorunu yaşayan Ramazan Kutlay yaklaşık bir ay önce iyileşerek, görevine geri dönmüştü. Kutlay'a 3 milyonda bir görülen 'N31 Nekrotizan Vaskulopatiler' hastalık teşhisi konulmuştu. Bu hastalık son derece tehlikeli ve ölümcüldü. Türkiye'de bu hastalığa yakalanan 240'ncı kişi Kutlay'dı.

ÇOK DOST BİRİKTİRDİ
Bu hastalık sonrasında görevine başlayan Kutlay, emeklilik kararı aldı. Kutlay emekli olacağının mesajını kendi sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Naif ve dürüst kişiliğiyle kentimizde sevilen ve saygı duyulan bir bürokrat olan Kutlay gerçekten çok dost biriktirmiş. O'nun bu emeklilik paylaşımına yorum yağmuruna tutan eğitimciler; ona karşı duydukları büyük saygıyı göstererek, yeni yaşamında Ramazan Hoca'ya sağlık ve mutluluk diledi. Kendisini Sultandere'deki Metin Sönmez İlkokulu'ndaki Müdürlük döneminden beni tanıdığın Kutlay'a bende sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyorum. Bu ayrılık kararına en çok ailesi sevinecektir... (NOT: Ramazan Hocam, Öğretmen Okulu'ndan itibaren 46 yıldır yanından ayırmadığın mandolin ile bana verdiğin resital sözünüzü tutmanızı bekliyorum.)

******

21 YIL ÖNCE BAKAN ŞEKER'E ZİYARET



Yıl 1996. Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Orhan Kesikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Bahattin Şeker'i ziyaret ediyor. 21 yıl öncesine ait tarih fotoğrafta dönemin ESİAD Yöneticileri Serdar Taci Zengin, Selim Çolpan, Gürdal Abacı, Nevzat Altınel, Mehmet Arapoğlu ve Derneğin Genel Sekreteri Servet Oğuzman'da yer alıyor. Bozüyüklü olan Bahattin Şeker o yıllarda Eskişehir'in Milletvekili gibi çalışıyordu. Atatürk Stadyumunun ışıklandırmasını yaptıran Şeker, kentimize çok sayıda spor tesisi de kazandırdı.

*****

FOTO ŞAKA



Eskişehirspor eski Başkanı Halil Ünal: Ali Abi 196 milyon lira borç mu ya! 596 milyon lira olsa hadi neyse! Bir yıl garsonlara bahşiş vermem, bu borcu öderim.
Eskişehirspor eski Başkanı Ali Çelikoğlu: Abovvv! 196 milyon mu, bahşiş parası mı Halil? Takıma Messi'yi mi aldın da bu kadar borç yaptın? Değil Harmandalı'nın tamamını, tüm Seyitgazi'yi satsan bu parayı ödeyemeyiz.

*****

FIKRA

PAPAZ İLE MALİYECİ


Bir papaz ile maliyeci aynı gün ölürler;papaz cehenneme gider, maliyeci ise cennete...Papazın itirazı vardır:
'Ben 60 yıldır, insanların doğru yola, Tanrı yoluna gitmeleri için günde kaç kere dua ettim! Ya bu maliyeci ne yaptı? Beni cehenneme, onu cennete nasıl koyuyorsunuz?'
Cevap gelmiş:
'Öyle deme, öyle deme.' Sen ne zaman kilisede vaaz versen cemaat uyurdu... Ama bu maliyeci ne zaman bir yere gidip defterlere baksa, herkes bildiği, bilmediği bütün duaları okur Allah'a yalvarırdı!'