Türkiye'den dışarıya giden silahların görüntülerini yayınladıkları için ülkemizin iki önemli gazeteci cezaevine gönderildi.

MİSKET Mİ OYNUYORLARDI?

Ben şimdi 'Bu silahlar, mühimmatlar, insani yardımlar nereye kime gitti?' diye sormuyorum. Ne diyelim? Giden gitmiş. Peki içeri giren silahlar ne olacak? Kahraman Asker ve polisimizi, masum insanlarımızı katleden, sakat bırakan ağır silahlar, bombalar, mayınlar içeriye nasıl girdi? Bu silahlar Türkiye'ye sokulurken, MİT, Emniyet ve Askeri istihbarat kuruluşlarımız kendi bahçelerinde misket mi oynuyordu? Ülkemize sokulan tonlarca silahı hiç kimse görmedi mi? Yoksa görmezden mi geldi? Dışarı giden silahların görüntülerini yayınladıkları için Can Dündar ve Erdem Gül'ü tutuklayan Cumhuriyetimizi korumakla görevli Hakim ve Savcılar, içerimize gelip, insanlarımızı katleden bu silahları neden araştırmıyor? Yoksa kendilerini Cumhuriyetin değil de iktidarın savcıları olarak mı görüyorlar?

GÜÇLERİ GAZETECİYE Mİ YETİYOR?

Yıllardır 'PKK silah bırakıyor. Yurt dışına çekiliyor' diye halkı uyutan iktidar yöneticilerinin en azından ifadelerini almayı hiç düşünüyorlar mı? 'Oslo Görüşmeleri' olarak bilinen ve MİT-PKK pazarlığını gözler önüne seren bir görüşme tapesi vardı. O tapenin bir yerinde MİT yetkilisi bir bayanın PKK sorumlusuna hitaben 'Şehirleri silah deposu haline getirdiğinizi biliyoruz' sözleri vardı. Güçleri görevini yapan iki gazeteciye yeten Cumhuriyet Savcılarımız, bu bayan yetkili hakkında soruşturma açmayı hiç düşünmüyor mu? PKK şehirleri silah deposu haline getirirken, güvenlik güçlerine operasyon izni vermeyen Valiler ile ilgili bir çalışma yapmayacaklar mı? Cumhuriyet Savcılarımıza sesleniyorum. Bizden dışarı çıkanları artık bırakında; dışardan bize giren silahların peşine düşün. Bunlarda ihmali olanları ve göz yumanları yakaladığınızda zaten diğeri de çözülmüş olacak…

-------------------------------------------------------------------

MHP'DE SÜLEYMANSAZAK SESLERİ

Süleyman Servet Sazak 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den Eskişehir Milletvekili seçildi.

AİLE ŞİRKETİ HİÇBİRKAMU İHALESİNE GİRMEDİ

Sazak, MHP'nin Eskişehir'de seçilen ilk milletvekilidir. Eski Gümrük ve Tekel Bakanı merhum Gün Sazak'ın oğlu olan Sazak, tıpkı babası gibi çok dürüst bir insandır. 1999-2002 yılları arasında Eskişehir milletvekilliği yaparken, MHP'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttü. O'nun döneminde MHP koalisyon ortağı olarak iktidardaydı. Sazak'ın aile şirketi olan Yüksel İnşaat 1999-2002 yılları arasında tek bir kamu ihalesine girmedi. Eskişehir Mihalıççıklı olan Sazak ailesi etik davranarak, kendi şirketleriyle ilgili hiçbir şaibeli bir durumun yaşanmasına müsaade etmedi.

'BİZLER HAREKETİN KENDİSİYİZ'

Sazak MHP'li Bakanlıklarda bürokratlara baskı yapmadı. Adaletli davrandı. Adı yolsuzluğa karışanları anında görevden aldı. Sazak'ın ismi şu günlerde MHP Genel Başkanlığı için geçiyor. Sazak kendi sosyal paylaşım sitesinde, 'Bilinsin ki bizlermuhalif değil bizzat hareketin iradenin kendisiyiz' diye paylaşımda bulunarak, MHP Genel Merkezi'ne göndermede bulundu.

SEVİNDİRİCİ OLUR

Sazak, partililer, akademisyenler ve hareketin kanaat önderleriyle Ankara Balgat'ta bulunan Gün Sazak Araştırma Merkezi'nde görüşmeler yapıyor. Bu çalışmalar 'MHP'nin Yeniden Yapılanması' ve 'MHP'nin İktidar Programı' başlıkları altında sürdürülüyor. Sazak, MHP'nin oy kaybını sadece parti ve Ülkücü Hareket açısından değil, Türkiye'nin geleceği ekseninden de değerlendirme yapıyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra Sazak MHP Genel Başkan adayı olabilir. Türkiye'nin en köklü partilerinden birisi olan MHP'nin başına Eskişehirli bir Genel Başkanı gelmesi kentimiz açısından sevindirici olur…

---------------------------------------------------------------------------

ÜÇ GRUP DÖRT ADAY

CHP'de Odunpazarı İlçe Kongresi 6 Aralık Pazar günü yapılacak. Büyük ihtimalle kongrede dört başkan adayı çıkacak. Partinin yıllardır emekçiliğini yapan Ali Haydar Çelik tabanın adayı olarak başkan adaylığını ilk açıklayan isim olmuştu. Kazım Kurt Grubunun desteklediği Akın Sallarel'de önceki gün Odunpazarı İlçe Başkan adaylığını açıklamıştı. Mevcut Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Küçükoğlu'nun da bugün başkan adaylığını açıklayacağı öğrenildi. Kimsenin adayı olmadığını söyleyen Küçükoğlu'nu Erdal Çakıcıer Grubu'nun destek vereceği öne sürülüyor. Ahmet Ataç destekli Erman Gölet-Yücel Yenilmez Grubunun Başkan adayının da HasanEröksüz'ün olması bekleniliyor. Kongrede 408 delege oy kullanacak. Dört adaylı bir kongrede 150 oya ulaşan aday başkan olabilir.

-----------------------------------------------------------------------------

SEÇİM BİTTİ AMA O HALA ÇALIŞIYOR

Yetkin Tetik, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin 5. Sıra Milletvekili adayı idi. 1 Kasım seçimlerinde ise 4. Sıra adayı oldu.

BROŞÜR DAĞITIYOR

Her iki seçimde en çok çalışan milletvekillerinin başında geldi. AK Parti'nin 1 Kasım'da Eskişehir'de birinci parti olmasında pay sahibi oldu. Tetik seçimden sonra da çalışmalarına devam ediyor. Seçilememesine rağmen Eskişehir'de kapı kapı, dükkan dükken gezerek, vatandaşlara, 'Geleceğine Sahip Çıktın Teşekkürler Eskişehir' yazılı broşürler dağıtıyor. Broşürlerin yanında AK Parti logolu sarı atkı, bloknot ve kalem de veriyor.

TAKDİR TOPLUYOR

Tetik'in seçimin üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu çalışmayı yapması vatandaşlardan ve partililerden takdir topluyor. Daha önce AK Parti'ye hiç oy vermemiş çok sayıda kişi Tetik'in bu çalışkanlığı sayesinde 7 Haziran ve 1 Kasım'da bu partiyi tercih etti. 1979 yılından bugüne Eskişehir'de aktif siyaset yapan Yetkin Tetik, kentimizde 'Örnek bir siyasetçi figürü' olmaya devam ediyor…

-------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

Vali Güngör Azim Tuna: Sayın Bakanım Büyükşehir Belediye Başkanına Eskişehirspor'a yardım yapmadığı için iyi salladım.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Anlaşılan bu Vali hiç geçmişten ders çıkarmamış. Büyükerşen ile kavga edenler şimdi nerede diye hiç mi düşünmüyor?