'Referandum için daha çok zor noktalarda, AK Parti'ye çok oy çıkan mahallelerde çalışmayı planlıyorum. Seçim neticesinde iktidar partisine oy çıkan noktaları hedefleyeceğim. Ben çok kalabalık gezmeyi sevmiyorum. Çünkü çok hareketliyim. Kendi ekibimle iki üç kişi gezeceğim. Çalışma şeklim çok hızlı ve farklıdır' Bu sözler Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a ait. Ataç, başarılı muhabirimiz Meltem Karakaş'a yaptığı değerlendirmede bu sözleri söyledi. Ataç'ın bu çalışma şekli bence çok doğru. Ataç sadece Tepebaşı bölgesinde değil, tüm Eskişehir genelinde güven duyulan ve sevilen bir isim. Her görüşten insanlar tarafından takdir ediliyor. CHP Yöneticileriyle değil de kendi iki üç kişilik ekibiyle yapacağı ziyaretler ve görüşmeler daha etkili olacaktır. Ataç, kararsızlara ve 'Evet' oyu' vermeyi düşünen kitlelere ulaşarak; referandumda neden 'Hayır' oyu verilmesi gerektiğini onlara anlatacaktır.
///////
BERBERLER TEPEBAŞI SPOR MÜDÜRÜ OLUYOR
İlimizin en gözde eğitim kurumlarından olan Melahat Ünügür Ortaokulu'nun Müdürü Ahmet Berberler, Tepebaşı İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü oluyor. Bu konuda resmi yazısı yazılan Berberler'in atamasının bu hafta içerisinde yapılacağı öğrenildi. Berberler AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye yakın bir isim. Bu atamada Ünlü'nün etkisinin olduğu ortada. Şimdi Berberler'den sonra Melahat Ünügür Ortaokulu'nun yeni müdürünün kimin olacağı merak ediliyor. Buraya atanacak isim konusunda Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve parti teşkilatının etkili olması bekleniliyor.
///////
YAMYAM FARELER

Eskiden gemicilikte fareler oldukça fazla baş ağrıtırmış. Kilere girip yiyecekleri talan ettikleri gibi ahşap gemileri kemirir ve geminin su almasına dahi yol açarlarmış. Özellikle İngiliz gemiciler bunun çözümü olarak önce bir fare yakalamışlar. Bir kafesin veya teneke kutunun içine koyup üstünü kapatıp, fareyi günlerce ışıksız ve aç bırakmışlar. Sonra yanına küçük bir fare koyarlarmış. Kendi türünü yemeği öğretmek için sürekli bu tekrarlanırmış. Sonra günü geldiğinde yamyamlaşan fare geminin içine bırakılır ve gemideki farelerden böylece kurtulurlarmış. Dünyaya dönüp bakın ve yamyam fareleri görmeye çalışın; bir türün yamyam olması için sadece aç bırakılması gerekmez, ona bir düşünceyi de radikal bir şekilde empoze edip diğer düşüncelerin içine salarak insanlığa, insana ait güzel düşünceleri bu yamyam düşüncelerin yok etmesini sağlayabilirsiniz. Normal insanlar 'Yahu bu insanlar neden birbirini boğazlar, neden kafa keserler, nasıl bu kadar kötülük yaparlar' diye tuhaf tuhaf sorular sorar. Ailede, okulda, cemaatlerde, vakıflarda; kendileri gibi düşünmeyen, teni kendisinden farklı olan, kendi dini veya mezhebinden olmayan insanlara karşı 'kindar' yetiştirilen nesillerin yamyamlaşan farelerden hiçbir farkı yoktur. Tüm Dünya bu kötülükleri ve kötülük yapan insanları yok etmek istiyorsa; çocuklara küçük yaşlarda insan, doğa, hayvan sevgisi aşılamalıdır. İnsanlar, Yunus Emre'nin 'Yaratılanı severim yaratandan ötürü' sözünde olduğu gibi hiçbir ayrım yapmadan tüm yaratılanları sevmelidir…
///////
NOSTALJİ

ÇIKARCILARIN DÜŞMANIYDI
25 yıl önce. Gazeteci Yazar Uğur Mumcu 25 Nisan 1992 tarihinde Ecza Koop Başkanı Azmi Kerman'ın davetlisi olarak Eskişehir'de bir konferans vermişti.
Bu konferanstan 9 ay sonra 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban giderek yaşamını yitirmişti. Mumcu, bu hain saldırı sonucu 24 yıl önce aramızdan ayrıldı. Cinayetin failleri hala bulunamadı. Bedri Rahmi Eyüpoğlu, aslında Nazım Hikmet için yazdığı ve ölümünden sonra hep Uğur Mumcu için söylenen 'Yiğidim Aslanım Türküsü'ndeki 'Ne bir haram yedin ne cana kıydın/Ekmek gibi temiz su gibi aydın/Hiç kimse duymadan hükümler giydin/Döşek diken diken yastık batıyor/ Yiğidim aslanım aman burda yatıyor' dizelerindeki gibi 'Ekmek gibi temiz su gibi aydındı' Uğur Mumcu'nun 'Ben Atatürkçüyüm,/Ben cumhuriyetçiyim,/Ben laikim,/Ben anti emperyalistim, /Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım./Ben özgürlükçüyüm,/ Ben insan hakları savunucusuyum,/Ben, yobazların, vurguncuların, Çıkarcıların düşmanıyım…'sözleri özellikle bugün ülkeyi bölmek ve karanlığa götürmek isteyenlerin iyice arsızlaştığı şu günlerde aklımızda hep kalmalı. Ülkeyi Ortaçağ karanlığına götürmek isteyenlere karşı 'Tam Bağımsız Türkiye'yi savunanlar bugün her zamankinden daha dik ve kararlı durmalıdır.


FOTO ŞAKA
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman:
Necmi Bey, bakıyorum artık bizim değil de Milletvekili Harun Bey'in dediğini yapıyorsun. Vallahi seni İl Başkanı Dündar Ünlü'ye söyleyeceğim.
İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Muammer Başkan, Bülent Üzmez'i şikayet ettin de ne oldu? Ünlü'ye beni de söyle. Hatta ona benden sütlü kahve de söyle.