Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'in dün eylemleri bittikten sonra, iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen'in Şube Başkanı Muammer Karaman'ın sosyal paylaşım sitesinde 'Arap Atasözü: Köpeklerin Uluması Gökteki Aya Zarar Vermez' yazısını paylaşması tepkilere neden oldu.

ÇİRKİN BENZETME
Bu paylaşıma tepki gösteren eğitimciler, 'Oy vermediği halde iktidar partisinin sırtından sendikacılık yapan Karaman, kendisini veya sendikasını gökteki ay olarak mı görüyor? Meslektaşı olan eğitimcilere böyle çirkin benzetme yapması onun terbiyesini ortaya koyuyor. Anlaşılan, Arap atasözünü paylaşan Karaman kendisini Türk'ten daha çok Arap görüyor. Son yıllarda ülkemizde Arap sempatizanlığının artması bir hayli düşündürücü ' diye tepki gösterdi.

EĞİTİM BİR-SEN'DEN
%12 DAHA FAZLA
Yarın Karaman arayarak, 'Ben bu sözü eylem yapan eğitimciler için yazmadım. Öylesine yazdım' diyebilir. Ancak bu açıklamasına kendi yakınlarındakiler bile inanmayacaktır. Eylemin yapıldığı gün böyle bir paylaşım yaparsan, diğer sendika üyelerinden haklı olarak tepki alırsın. 12 yıldır İktidar tarafından desteklenen Eğitim Bir-Sen sendikalı memurların yüzde 26'sını oluşturuyor. Yüzde 22'sini Türk Eğitim-Sen, yüzde 12'sini Eğitim-Sen, yüzde 4'ü Eğitim-İş, yüzde 2'si Aktif-Sen diğer yüzde ikilik kısım ise diğer sendikalardan oluşuyor. Eğitim işkolunda Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri toplam sendikalı eğitimcilerin %38'ini oluşturuyor. İktidar yanlısı sendika olan Eğitim Bir-Sen'den %12 daha fazla üyeleri var. Yani, kendilerini gökteki aya benzetenler, kendi üyelerinin dün eylem yapan sendikaların üyelerinden az olduğunu bilmiyorsa öğrenmelidir.

*

HAKSIZLIĞA KARŞI TEK VÜCUT OLDULAR

Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi eğitimciler dün işe gitmeyerek, iktidarın eğitim politikalarına karşı demokratik tepkilerini ortaya koydu.

TABUTLU PROTESTO
Türk Eğitim-Sen Üyeleri, üzerinde 'Kariyer, Liyakat, Sınav Kazanma Emek, Müdür, Müdür Yardımcısı, Eğitim Çalışanı, Alın Teri, Sınav ve Tecrübe' yazan bir temsili tabutla Hamamyolu'nda yürüdü. Tabutu taşıyan dört kişinin üzerlerine Böyyük Başkan, Küçük Başkan, Böyyük Müdür, Yandaş-Sen yazıları konuldu. Böyyük Başkan ile AKP İl Başkanı, Küçük Başkanı ile AKP Tepebaşı İlçe Başkanı, Böyyük Müdür ile Milli Eğitim Müdürü ve Yandaş-Sen ile Eğitim Bir-Sen tasvir edildi. Eğitim-Sen'liler de Adalar'da bir araya gelerek, ESPARK'a yürüdü. Eğitim-Senliler ıslık ve sloganlarla iktidarı protesto etti.


KOVADAN SORUNLAR DÖKÜLDÜ
Eğitim-İş üyeleri de tepkilerini ilginç bir eylemle gösterdi. Sosyal medyada ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buzlu sulu kova dökme eylemini örnek aldılar. Sağlık Müdürlüğü önünde örnek diplomalarını yırtarak, üzerlerinde Siyasi Kadrolaşmaya Hayır', 'Rotasyona Hayır', 'Gerici Eğitim Sistemine Hayır', yazılı kovaların içine doldurup, baştan aşağıya döktüler. Eğitim işkolunda faaliyet gösteren üç sendika yaptıkları eylemlerle 'Yandaş yönetici atamalarına', 'TEOG Kargaşasına', 'Gerici Eğitim Sistemi Dayatmasına' 'Eğitimde Siyasi Kadrolaşmaya' '4/C'lilerin Kadroya Alınmamasına', 'Devlet Okullarına Üvey Evlat Muamelesi Yapılmasına', 'Tek Tipleştirmeye' tepki gösterdiler.

*

AKÇASOY POZİTİF KİŞİLİĞİYLE
KENT KONSEYİ'NDE FARK YARATIR

Nuray Akçasoy, son yıllarda Eskişehir'de yıldızı yükselen kadın siyasetçilerin başında geliyor. 2009-2014 yılları arasında Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 30 Mart Yerel Seçimlerinde de Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi seçildi.

172 OY
Geçtiğimiz dönem Odunpazarı Belediye Meclisi'nde CHP Grup Başkenvekilliği yaptı. Eskişehir'de yıllardır çeşitli demokratik kitle örgütlerinde gönüllü olarak katılarak, kent adına önemli çalışmalar yaptı. Akçasoy, 21 Eylül Pazar günü yapılan Eskişehir Kent Konseyi 14'ncü Genel Kurulu'nda Başkanlığına seçildi. Kent adına yaptığı çalışmalarının karşılığı olacak ki; kongreye katılan 178 delegenin 172'sinin oyunu olarak seçildi.

GÜÇ KATACAK
'Bazıları oturdukları koltuktan güç alırlar, bazıları da oturdukları koltuğa güç katarlar.' Akçasoy, yıllardır oturduğu koltuklara güç katan, bitmek bilmeyen enerjisiyle çalışan birisidir. Kazım Kurt, Nadir Suğur'un başkanlıklarından sonra Akçasoy ile birlikte Kent Konseyi'ne kadın eli değecek. Akçasoy'un, pozitif ve üretken kişiliğiyle Kent Konseyi'nde fark yaratacağını düşünüyorum. Kendisine ve Yürütme Kurulu'nda yer alan Demet Özbabalık, Salih Çildem, Ayşe Ünlüce, Levent Özbunar, Pelin Yalçınoğlu, H.Hüseyin Uygun, Kamil Emre ve Çiğdem Çalışkan'a kent adına başarılı çalışmalar yapmalarını diliyorum…

*

foto şaka

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen: Bakanım türbanla derse girilmesi konusunda hiçbir sıkıntı yok. Erkek öğretmenlerimiz de sarık ve sakalla derse girerse, her şey daha güzel olur.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: Erkekler biraz beklesin. Önce biz türbanı anaokuluna bir sokalım, gerisi kolay.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna: Türkiye'de eğitim bitmiş de ağlayanı yok. Baksana Bakan ve Milli Eğitim Müdürü 10 yaşındaki kızlara türban taktırarak, eğitimdeki tüm sorunları çözdüklerini sanıyor.