Baba malulen emekli olmuş, Akçağlan Mahallesi'nde kapıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Abdil Şener, anne ev hanımı Emine Şener, hayatta tek varlıkları 16 yaşındaki kızları Çiğdem Elif Şener.

GÖZYAŞLARINA
BOĞULDULAR
Anne-Baba Şener'ler önceki gün beni ziyaret ederek, kaçırılan kızlarının bulunması için yardım istedi. 47 gündür kızlarından haber alamayan anne babanın gazetemizde gözyaşlarına boğulmasını üzüntüyle izledim. Anlatılanları dinleyince, 'burası dağ başımı? Eskişehir'de bu olay nasıl olur?' diye öfkelendim. Elimden geldiğince anne babayı teskin etmeye çalıştım. Anne Emine Şener, kızının tükürük bezleri olmadığı için tedavi gördüğünü ve sürekli ilaç kullandığını belirterek, '9 Ağustos'ta arkadaşlarımla sinemaya gidiyorum diye evden çıktı. Akşam oldu gelmedi. Bizde polise başvurduk. Daha sonra öğrendik ki Mahmudiye'de oturan S.B. (24) adlı şahıs kızımı kaçırmış. 47 gündür kızımdan haber alamıyorum. Onun sesini duyamıyorum. Polis neden kızımı hala bulamadı?' diye feryat etti.

'O ZORBAYI BULUN'
Baba Abdil Şener, 'Kızımı kaçıran kişinin babası beni aradı. 'Artık olan olmuş. Anlaşalım' dedi. Şikayeti geri almaları halinde, kızımla bizi görüştüreceğini söyledi. Bizde 'olur' dedik. Yeter ki 'kızımızı sağ salim göreyim' dedik. Ama bu görüştürme olayı olmadı. Mahmudiye Belediye Başkanı devreye girdi. O kişinin babasıyla görüştü. Yine görüştüreceklerini söylediler. Ama görüşme yine olmadı. Baba, kızımı kaçıran oğlunu ikna edemediği için bu görüşme olmadı. Aradan 47 gün geçti. Polis kızımı neden hala bulamadı? Evladımız yaşıyor mu, öldü mü? 47 gündür kendisinden haber alamıyoruz. Onun hayatından endişe ediyoruz. Kaçıran kişinin kim olduğu belli. Babasının evi, kullandığı otomobilin plakası belli. Buna rağmen evladım neden bulunamıyor? Kızımı kaçıran bu şahıs daha önce de iki kız daha kaçırmış. Bunu alışkanlık haline getirmiş. Burası dağ başı mı? Polis 47 gündür bu zorbayı bulup, onun elinden kızımı neden kurtarmıyor?' diye haklı olarak tepki gösterdi.

'EN KISA SÜREDE
BULACAĞIZ'
Ben de Emniyet'ten tanıdığım bir Şube Müdürünü arayarak, bu olayı sordum. Kendisine, 'Bu kaçırılan kız gariban bir ailenin değil de, Eskişehir'in tanınmış bir ailesinin kızı olsaydı 47 gün içinde bulunmaz mıydı?' diye sordum. Kendisi olayı araştırıp, bana döneceğini söyledi. 'Sağ olsun' kısa bir süre sonra beni aradı. Yaptığı açıklamada, 'Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri olayın peşinde. Olay kapsamında Eskişehir'den ekip gönderip, Mahmudiye'de iki eve operasyon düzenlemişler. Eskişehir'de de çalışma yapmışlar. Kızı kaçıran şahsın babasının ifadesini almışlar. Babası, oğlunun yerini bilmediğini söylemiş. Şu bir gerçek ki kız kendi gönlüyle o şahsın yanına gitmiş. Ancak yaşı küçük olduğu için bu bizim için önemli değil. Küçük yaştaki bir kızı alıkoymak suçtur. Bu şahıs daha önce de iki kız daha kaçırmış. Yani kötü niyetli biri. Bizler olayları araştırırken, ayrım yapmayız. İnanın, bu konuda gereken ne varsa yapılıyor. En kısa sürede onları bulacağız. S.B. kanundan kaçamayacak.' dedi.

ARTIK SONUCA
ULAŞILMALI
16 yaşındaki kız ya zorla, ya da kandırılarak Mahmudiye'ye kaçırılıyor. Kaçıran zanlının babasının evi belli. Çocuğun telefonu ve kullandığı otomobilin plakası belli. Ve hala zanlı yakalanamıyor. Bu zanlının daha önce de iki kızı daha kaçırdığı düşünülürse, Çiğdem Elif'in canı Allah'a emanet edilmiş durumda. Polisin bu konuda gerekli çalışmayı yaptığına inanıyorum. Ancak artık bir sonuca ulaşmaları gerekmiyor mu? Dün itibariyle 48 gün oldu. Umarım Çiğdem Elif en kısa sürede bulunarak, ailesine teslim edilir. Şener ailesine günlerdir acı yaşatan o zanlı da hak ettiği cezayı bulur…

*

BALOĞLU İKİNCİ KİTABI GÖRÜŞLER'İ
OKURLARI İÇİN İMZALADI

Eskişehir'in önde gelen gazetecilerinden Önder Baloğlu Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kokteyle hem ikinci kitabı Görüşler'i tanıttı hem de okurlarına kitap imzaladı. Benim de katıldığım kitap tanıtımı ve imza günü Eskişehir iş, siyaset, sanat ve spor dünyasını buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, Eski Vali Kadir Çalışıcı, Eski Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Beşiktaş'ın eski Sportif Direktörü Önder Özen, Köy Enstitülü Araştırmacı Yazar İlyas Küçükcan, gazeteciler, yazarlar ve kalabalık bir topluluk imza gününe katıldı. İçerisinde birbirinden güzel, doyumsuz köşe yazıları olan yeni kitabından dolayı Gazeteci büyüğüm Baloğlu'nu kutluyorum. Üçüncü kitabını da sabırsızlıkla bekliyorum…

*

BİLEK AİLESİNİN
ACI GÜNÜ

Eskişehir'in tanınmış eğitimci ve yazarlarından İbrahim Bilek'in babası Hüseyin Bilek'in (80) vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Baba Bilek dün Çifteler Çarşı Camii'nde öğle namazına müteakipen kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Baba Bilek'e Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başta sevgili dostum ve ağabeyim İbrahim Bilek olmak üzere tüm Bilek ailesine baş sağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum...
'Babamın elini tuttum. Yüzünü okşadım. Gözlerinin rengini gördüm ilk kez. Meğerse ne güzelmiş…' (İbrahim Bilek)

*

foto şaka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kemal Bey, genel seçimlerde de Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi ortak bir başbakan adayı ile girelim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Vallahi Devlet Bey, artık değil seninle ortak aday çıkarmak, Kurban Bayramında ortak danaya bile girmem.