Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş dün sabah Divan Otel'de basın mensuplarıyla buluşarak, onlara projelerini anlattı. Sinan Özeçoğlu, Ünal Şakar ve Emre Sarar'ın da aralarında olduğu bir grup işadamı da toplantıya katılarak, Kesikbaş'a destek oldu.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR
Büyük dedeleri Selanik göçmeni olan Kesikbaş'ın yaptığı sunumu çok başarılı buldum. Kesikbaş, bilgi birikimi, tecrübesi ve vizyonuyla ESO Başkanlığını başarıyla yapacak bir isim. Seçildiği takdirde hayata geçireceği projelerle yıllardır hantal yapıda yönetilen ESO'nun önünü açacaktır. ESO'da artık yönetimsel anlamda gerçekten bir değişime ihtiyaç var. 33 yıl ESO'nun yönetiminde yer alan Savaş Özaydemir, 28 yıldır Başkanlık yapıyor. Artık koltuğu gençlere bırakma zamanı geldi. Özaydemir'in ESO'ya ve Eskişehir sanayicisine büyük hizmetleri oldu. Özaydemir, yapılacak kongrede aday olmayarak, hizmet bayrağını artık gençlere bırakmalı. 'Birlikte Kazanacağız Biz Kazanacağız' sloganıyla yola çıkan Kesikbaş; Organize Sanayi Bölgesi'nin büyüyüp gelişmesi için her türlü çaba ve özveriyi göstereceklerini söyledi.
ATILGAN VE HIZLI
Tüm tanıtım platformlarında Eskişehir'de üretilen ürünlerin 'Made in Eskişehir' kavramıyla sunacaklarını kaydeden Kesikbaş; Ortak Satın Alma Platformu ile sanayicileri yüzde 15 kar sağlayacaklarını söyledi. Kesikbaş, 'Şehir İçinde Şehir Yaşam Kent' projesiyle OSB'de insanların nitelikli zaman geçirebileceği bir cazibe merkezi yapacaklarını ifade etti. Eskişehir'in bir sanayi kenti olmadığını belirten Kesikbaş; kentimizden yapılan ihracatın yetersiz olduğunu söyledi.Edilgen değil etken sanayi istediklerini belirten Kesikbaş, 'Bu sorunların yıllar önce çözülmesi gerekiyordu. Bir yerden başlamak gerekiyor. Bir deyim vardır: 'Büyük gemiler kolay manevra alamaz.' Bu şehrin sanayisinin büyük olması önemli bir olgudur. Ancak bu büyüklüğe rağmen biz sanayimizi bir hücumbot gibi kıvrak, atılgan ve hızlı yapmalıyız. Edilgen değil etken bir sanayi olmak istiyoruz' dedi.

GÜNEŞLİ GÜNLER BEKLİYOR
'Az olsun benim olsun' mantığından kurtararak, Eskişehir'i sanayi kenti yapacaklarını vurgulayan Kesikbaş yeni yatırımlarla OSB'yi büyüteceklerini kaydetti. Eskişehir'i Türkiye'nin DATA CENTER Merkezi yapacaklarını ifade eden Kesikbaş; 'Bugün Türkiye'nin en önemli dar boğazı. ESO'nun bu konuda bir politikası yok. Biz kendi güneş enerjimizi üretmeliyiz. Zamanında yapılmış bir tane ama artık demode olmuş. İki senedir de çalışmıyor. Orası ancak müze olur bu saatten sona. Ama geleceğin teknolojilerine mutlaka yatırım yapılmalı' dedi. Kesikbaş'ın Atık, İnternet TV, Teknoloji Merkezi, Ortak İnsan Kaynakları Yönetim Portalı projeleri de dikkat çekici. Kesikbaş bence dersine iyi çalışmış. Hazırladığı dev projelerle yarışa giren Kesikbaş'ın kazanması halinde ESO'yu güneşli günler bekliyor…

-----------------------------------------------------------------------

NOSTALJİ
ÖYMEN DAYANIŞMA YEMEĞİNDE

Yıl 1999, 18 yıl önce. Yer: Devlet Demiryolları (DDY) Düğün Salonu. CHP Merkez İlçe Örgütüburada Dayanışma Yemeği düzenliyor. Yemeğe Genel Başkan Altan Öymen, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Seyman, MYK Üyesi Cevdet Selvi, MYK Üyesi Nazmiye Halvaşi, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, eski milletvekilleri Zeki Ünal, Murat Kahyaoğlu, Doğançayır Belediye Başkanı Kemal Ulukoca ve dönemin ETO Başkanı Vedat Yücesan katılıyor. Fotoğrafta dönemin Merkez İlçe Başkanı İbrahim Arslan, Öymen'in rakısına buz koyarken görünüyor. Altan Öymen bu yemekten 11 ay sonra 30 Eylül 2000'deki Kongreyi Deniz Baykal'a karşı kaybederek, Genel Başkanlığı bıraktı.Vedat Yücesan üç yıl sonra 2002'de CHP'den Eskişehir Milletvekili seçildi.

------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Utkucuğum, bak Harun Karacan Emine Hanımı ekarte ederek, MKYK'ya girdi. Sen bana destek ol. Ben Gaye Hanımın yerine Parti Meclisi'ne gireyim. Söz ikinci sıra milletvekili sen olacaksın.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Yılmaz Hoca varken Eskişehir aday listesini sana yazdırırlar mı?
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Bunlar fısır fısır ne konuşuyor? Kulağım da çınladığına göre, benimle ilgili konuşuyorlar, anlaşılan.