Görünüm Köşesi'nde daha önce AKP ve CHP'nin potansiyel milletvekili aday adaylarını yazmıştım. Bugünkü yazımda MHP'nin Eskişehir'deki potansiyel milletvekili aday adaylarıyla ilgili yorumlarda bulunacağım.

DEMİREL ANKARA'DAN
ADAY OLABİLİR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel konumu itibariyle şu anda MHP'nin en güçlü milletvekili aday adayı. Demirel, Eskişehir'den aday olmak isterse, liste başı olur. Demirel'in, Ankara'dan aday olma ihtimali de yüksek. MHP Eskişehir Teşkilatı da Ruhsar Hanımın Ankara'dan aday olmasını istiyor. Bunun olması halinde listenin başında Eskişehir'de yaşayan birisi olacak.

EDİZGİL LİSTE
BAŞI OLABİLİR
MHP'nin yükselen yıldızı Diş Hekime Emine Edizgil'de listede ön sıralarda olabilecek potansiyele sahip. 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP'nin Odunpazarı'ndaki oyunu %9,2'den %21,4'e çıkaran Edizgil, çalışkanlığı ve bu seçim başarısıyla listenin başında olmayı hak ediyor. Edizgil, Odunpazarı'nda 51 bin 91 oy aldı. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı'nın 14 ilçede 58 bin 635 oy aldığını düşünüldüğünde Edizgil'in nasıl bir başarı elde ettiği ortaya çıkar.

İL BAŞKANI SEZER
DEMİREL'E GÜVENİYOR
30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP'nin Büyükşehir adayı olan 'Vali Baba' Kadir Çalışıcı'da potansiyel milletvekili aday adayları arasında. Ancak Büyükşehir seçimlerinde aldığı oy, onun listeye girme şansını azaltıyor. Mevcut İl Başkanı Ayhan Sezer'den gönlünden milletvekili adaylığını geçiriyor. Ruhsar Demirel'e yakın bir isim olan Sezer'in, kendisine listenin ön sıralarında yer bulmak için kulis çalışmalarına başladığı belirtiliyor. Sezer, adaylık konusunda Ruhsar Hanıma güveniyor.

YATMAZ'DA ADAY OLABİLİR
Partinin eski Milletvekili Beytullah Asil, dürüst ve ilkeli kişiliğiyle partililer tarafında hep takdir gören bir isim. Genel Merkez'deki bazı etkili kişilerin Asil'e milletvekili adayı olması için onu ikna etmeye çalıştıkları iddia ediliyor. Beytullah Asil'de iddialı bir milletvekili aday profili çiziyor. Eskişehir'in tanınmış okul müdürlerinden Timur Yatmaz'ın ismi de milletvekili aday adaylığı için geçiyor. MHP'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'e yakın isim olan Hasan Doğan da aday adaylığı için öne çıkıyor. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Tepebaşı Belediye Başkan adayı olan Murat Sanlar'da potansiyel milletvekili aday adayları arasında yer alıyor. Ankara'da bürokrat olan Sivrihisarlı Ayhan Küçükaslan'da Eskişehir'den milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başladı. Hatta MHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı diye kartvizit bile bastırmış. Eski Belediye Meclis Üyesi Fatimatüzzehra Kıraç, Devlet Hastanesi eski Başhekimi Hüseyin Seçgin'in isimleri de MHP'nin potansiyel milletvekili aday adayları arasında dikkati çekiyor…

******************************************

BEDELLİ HABERLERİNDE
ASKER DEĞİL PARA
FOTOĞRAFI KULLANILSIN

Hükümet yeni bir bedelli askerliği çıkarmak için çalışma yapıyor. Anayasa'ya göre vatan hizmeti olan askerlik her Türk erkeğinin hakkı ve ödevidir. Ama defalarca çıkarılan 'Bedelli Askerlik' ile ülkemizde parası olanlar bu vatan hizmetini yapamayabiliyor. Yapılan bu çifte standart Anayasa'nın 'Eşitlik' ilkesine aykırı olmasına rağmen ülkemizde defalarca uygulandı. Gazetelerde, televizyonlarda Bedelli Askerlik ile ilgili haberlerde neden Asker fotoğrafı kullanılıyor.? Parasını verip, askerlik yapmaktan kurtulanları anlatan haberde vatan sevgisiyle askerlik görevini yapanların fotoğrafları nasıl kullanılabiliyor? Acaba bu saçmalığa kim son verecek? Bu haberlerle ilgili fotoğraf konulacaksa; para, banka fotoğrafları konulsun. Parasızlıktan ya da vatan sevgisinden askere gidenlerin fotoğrafını bedelli haberlerinde kullanmanın ne anlamı var?

*************************

MİLLİ EĞİTİM'İN 76'LIK İLÇE MÜDÜRLERİ

Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde 76. Maddeden çok sayıda okul müdürü atanmıştı.

BAKAN ÇELİK'İN
TASARRUFU
Daha sonra Bakan Çelik'in tasarrufuyla atanan bu müdürlerin büyük bir çoğunluğunun Cemaatçi olduğu iddia edilmişti. Dört yılını dolduran okul müdürleri değerlendirmeye tabi tutuldu. 76. Maddeden atanan okul müdürlerinin büyük çoğunluğu 75 puanın altında bırakılarak, müdürlükleri düşürüldü. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez 2009 Nisan Ayı'nda 76'ncı madde ile Yılmaz Çetintaş Anadolu Lisesi'ne müdür olmuştu. Yunusemre İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Uzun'da 76'ncı maddeden atanmıştı. Bu ikisi dışında Eskişehir'de 76'ncı madde ile atananların müdürlükleri düşürüldü. Bir de Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ta 76'ncı madde ile atananlar arasında yer alıyor.

SON DERECE İLGİNÇ
Üç ay önce Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olan Hasan Başyiğit'te Bülent Üzmez ile aynı tarihte 2009 yılında 76. Madde ile Kütahya Abdurrahman Paşa İlkokulu'na müdür olarak atanmış. 4 yıl bu okulda çalıştıktan sonra Afyon İhsaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. 1 yıl sonrada Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirildi. 76'ncı maddeden atananların büyük çoğunluğunun müdürlüğü düşerken, onlara kıyım yapılırken, Eskişehir'in en büyük iki ilçesinin Milli Eğitim Müdürlerinin 76'ncı maddeden yönetici olması son derece ilginç…

*****************

foto şaka

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman: İsmail Başkanım, iyi ki AKP'ye oy vermediğimi söylemişim. Bu sözlerim sayesinde Eskişehir'deki hayranlarım o kadar arttı ki! Gören herkes imzalı fotoğrafımı istiyor.

Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak: Ben o kadar yıl sendika başkanlığı yaptım, bu kadar uçmadım. Demek ki! Muammer 'i 23 Nisan'da Valinin koltuğuna bir saat oturtsalar 'Eskişehir'in Kralı Benim' diye dolaşacakmış.